Nasdaq schiet hoger ondanks zorgen over coronacrisis

Wall Street start de beursweek met gemengde gevoelens. Terwijl de Dow Jones de beursdag is gestart met verlies, schoten de Nasdaq en de S&P500 omhoog.

Beleggers blijven om de oren geslagen worden met slecht nieuws over corona. Een toenemend aantal landen ziet zich genoodzaakt strengere maatregelen in te voeren en de vaccinproducenten lijken er niet in te slagen om het beloofde aantal dosissen te leveren.

Minder vaccindosissen wegen op de beurs

AstraZeneca heeft laten weten dat het minder dosissen van het coronavaccin zal leveren aan Europa. Vorige week liet ook Pfizer al weten dat het tijdelijk de productie terugschroeft om zo de productiecapaciteit op te schalen.

De Dow Jones verloor kort na de opening 0,45 procent. De S&P500 deed er 0,35 procent bij. De Nasdaq schoot zelfs 1,35 procent hoger. Die stevige stijging is onder meer te danken aan goed nieuws uit China. Het aandeel van Tencent is ruim 11 procent omhoog geschoten nadat Kuaishou Technology, een bedrijf waarin Tencent heeft geïnvesteerd, aankondigde dat een beursgang het bedrijf mogelijk op 60 miljard dollar waardeert.

Winst voor AMC Entertainment

AMC Entertainment heeft sinds midden december vorig jaar 917 miljoen dollar opgehaald. De bioscoopketen gaat het kapitaal gebruiken om dit jaar door te komen. Het bedrijf gaat immers gebukt onder de coronacrisis. Kort na het luiden van de openingsbel schoot het aandeel 24,5 procent hoger.

Merck heeft laten weten dat het de ontwikkeling van twee coronavaccins stopzet. Het bedrijf doet dat omdat de vaccins onvoldoende immuniteit bieden tegen het virus. Het aandeel verloor maandagnamiddag 0,9 procent.

Apple is de beursdag op recordhoogte gestart. Kort na het luiden van de openingsbel steeg het aandeel met bijna 4 procent tot 144,98 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20