Nancy Pelosi’s goed getimede verkoop van Google-aandelen roept vraagtekens op

Het Amerikaanse Department of Justice klaagt Google aan voor marktmisbruik. Een maand eerder verkocht de echtgenoot van congreslid Nancy Pelosi voor drie miljoen dollar aan Google-aandelen. Er gaan geruchten de ronde dat er sprake is van handel met voorkennis.

Waarom is dit belangrijk?

Amerikaanse congresleden hebben toegang tot vertrouwelijke en gevoelige informatie. Het is verboden om deze kennis te misbruiken om zich te verrijken op de aandelenmarkt. Pelosi kwam hieromtrent al meerdere keren in opspraak.

Pelosi is een van de rijkste congresleden van de Verenigde Staten. Haar man heeft een pak succesvolle beleggingen op zijn palmares staan. Dat doet bij menigeen de wenkbrauwen fronsen. Als Pelosi de vertrouwelijke informatie die ze door haar ambt verkrijgt, gebruikt als beleggingsadvies voor haar man, overtreedt ze de wet.

  • Onder de SEC rule 10b-5 is het verboden voor bedrijfsmedewerkers of andere insiders om vertrouwelijke, niet-publieke informatie te gebruiken om winsten te genereren of
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer