Na gemiste start openen Europese beurzen lichtjes in het groen

De Europese beurzen zijn dinsdagochtend lichtjes gestegen bij de opening. Terwijl er op de Belgische beurs bij de opening niet veel te beleven viel, zagen we in het buitenland toch een vliegende start bij enkele bedrijven.

Op de Belgische beurs waren er maandagochtend niet meteen hoogvliegers op te merken. De stijging van de Bel20 bleef dan ook beperkt tot 0,3 procent.

Het aandeel van Bpost ging 0,1 procent hoger na de publicatie van de analistenconsensus voor het derde kwartaal.

Aedifica heeft recent een kapitaalverhoging doorgevoerd waarbij het 5,5 miljoen nieuwe aandelen heeft uitgegeven. Bij de beursopening kon de specialist in zorgvastgoed een winst optekenen van 0,8 procent.

Stevige stijgers in het buitenland

Ook de EuroStoxx50 openende de dag met een zeer bescheiden winst: 0,1 procent. Toch waren er al enkele buitenlandse bedrijven die bij de opening een mooie winst konden optekenen.

Capgemini ging 6 procent hoger nadat het kon uitpakken met een omzetstijging in het derde kwartaal.

Ook HSBC ging hoger na de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Ondanks een kostenbesparing en de lager dan gevreesde provisies op probleemkredieten kon de bank de nettowinst beter dan verhoopt op peil houden. Die klokte af op iets meer dan 2 miljard dollar. Het aandeel steeg bij de opening 5 procent.

Santander is nog een bank die de beursdag met een positieve noot is gestart. De Spaanse bank zag de beurswaarde stijgen met 5 procent na de kwartaalcijfers.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20