Na dalend aantal abonnees begint Disney+ komende zomer met zijn strijd tegen het delen van accounts

Vanaf deze zomer zal Disney+ hardhandiger optreden tegen gebruikers die paswoorden en accounts onderling delen en geen deel uitmaken van hetzelfde huishouden. Dat is al enige tijd verboden volgens de gebruiksvoorwaarden van de streamingdienst, maar werd tot nu toe gewoon gedoogd.

In het nieuws: Zoals verwacht heeft Disney+ aangekondigd dat het eindelijk werk zal maken van de strijd tegen het delen van wachtwoorden en accounts van hun streamingdienst. Dat maakte Hugh Johnston, financieel directeur van Disney, zelf bekend tijdens een financiële meeting van het bedrijf.

  • Vanaf deze zomer zullen gebruikers die “verdacht worden van het ongepast delen van een account” de optie zien om zich aan te melden voor een eigen abonnement.
  • Gebruikers met een account op Disney+ zullen daarnaast ook de optie krijgen om iemand van buiten hun huishouden toe te voegen tegen een extra vergoeding. Hoe groot die vergoeding is, is nog niet bekendgemaakt. Ook Netflix maakt sinds enige tijd gebruik van dit systeem.
  • Het is voorlopig wel nog niet bekend hoe Disney+ precies zal achterhalen of gebruikers op eenzelfde account ook effectief deel uitmaken van eenzelfde huishouden.

Slechte cijfers

Dat Disney+ juist nu die maatregelen aankondigt, is geen toeval. De streamingdienst moest eerder deze week slechte cijfers bekendmaken. Zo trokken er het afgelopen kwartaal 1,3 miljoen abonnees weg. The Walt Disney Company heeft dan ook meerdere maatregelen bekendgemaakt om kwade aandeelhouders te sussen.

  • Netflix: Disney kijkt hierbij duidelijk naar concurrent Netflix. Zij hadden een jaar geleden ook enkele kwartalen af te rekenen met slechte cijfers en een dalend aantal abonnees. Netflix besloot daarop op te treden tegen het delen van accounts. Veel experten hadden toen verwacht dat de streamingdienst zo nog meer gebruikers zou verliezen, maar het tegendeel bleek waar. Recent kon Netflix zo zeer mooie cijfers voorleggen.
Meer