Disney hoopt kwade aandeelhouders van zich af te slaan door samen te werken met de concurrentie

De Walt Disney Company bevindt zich in een bizarre situatie: de financiële resultaten zien er relatief goed uit, maar een activistische aandeelhouder trekt stevig van leer tegenover het entertainmentbedrijf en diens CEO, Bob Iger. Disney hoopt de sfeer om te buigen en kondigde heel wat projecten aan.

Waarom is dit belangrijk?

Het businessplan van Disney wordt door aandeelhouders steeds meer onder vuur genomen. Het bedrijf haalt dan ook steeds minder winst uit films of tv-series en is de streamingoorlog aan het verliezen tegen Netflix.

In het nieuws: Disney maakte financiële vooruitzichten en de kwartaalcijfers bekend.

  • De opbrengsten in het eerste kwartaal van Disney's financiële jaar vielen lager uit dan verwacht, door aanhoudende twijfels over televisie en twee geflopte films. In totaal brachten alle activiteiten 23,5 miljard dollar op, terwijl er door Bloomberg-analisten 23,8 miljard dollar was voorspeld.
  • Maar door kostenbesparingen verwacht Disney meer winst te maken dit jaar, tot 4,60 dollar per aandeel. Dat
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Corneel Vanfleteren & Wouter Verschelden
Meer