Vrijheid van meningsuiting à la carte: Musk ontslaat werknemers die kritiek hebben geuit op hem

Elon Musk, de nieuwe CEO van Twitter, profileert zichzelf maar al te graag als de grote pleitbezorger van de vrijheid van meningsuiting. Hij wil daarom van Twitter een platform maken waar alle meningen zijn toegelaten. Alleen lijkt de miljardair daar enkel een grote voorstander van te zijn als het hem uitkomt. Zo heeft hij volgens Bloomberg de afgelopen 24 uur een twaalftal werknemers ontslagen omdat ze kritiek op hem geuit hebben.

Waarom is dit belangrijk?

Musk is nu ruim twee weken CEO van Twitter. Sinds de miljardair de touwtjes in handen heeft, zijn er al heel wat zaken gewijzigd binnen het bedrijf. Hij heeft onder meer 3.700 werknemers op straat gezet. Dat is zowat de helft van het personeel.

In het nieuws: het persagentschap Bloomberg meldt op basis van twee bronnen dat Musk de afgelopen 24 uur een twaalftal medewerkers de laan heeft uitgestuurd omdat ze kritiek hadden geuit op hem.

  • De CEO zou Eric Frohnhoefer, een ingenieur die aan de Androidversie van het socialemediaplatform werkte, op straat hebben gezet nadat die een tweet van zijn baas in twijfel trok. In dat bericht legde Musk uit waarom de Androidversie van de app in sommige landen traag werkt. Frohnhoefer ging nie
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20