Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 27 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Musk gaat ‘binnen enkele jaren’ met internetprovider Starlink naar de beurs

Logo Business AM
Business

29/09/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

AP Photo/Susan Walsh via Isopix

Het internetbedrijfje van Elon Musk, Starlink, zou dan toch binnen enkele jaren naar de beurs trekken. Al moet het eerst winstgevend worden, zegt Musk in een tweet.

Musk gaat al enkele jaren heen en weer over een potentiële beursgang van Starlink, het prive-internetbedrijfje dat wifi moet brengen naar alle uithoeken van de aarde. Topvrouw Gwynne Shotwell zei in februari nog aan investeerders dat ‘Starlink het juiste bedrijf is om naar de beurs mee te gaan.’ Iets later temperde SpaceX-CEO Musk toch nog de verwachtingen.

Beurs of niet?

De bedoeling van Starlink was om de komende jaren in de ‘niet-bankroet’-categorie te vallen. Er zijn heel wat bedrijven die gepoogd hebben om met een eigen satellietnetwerk wereldwijde wifi te ontplooien, maar dat is niet gelukt. Omdat Musks SpaceX ook de lanceringen in eigen hand heeft, hoopt hij met Starlink een kans te maken.

Eventueel gebeurt dat op de beurs dus, blijkt uit een antwoord dat Musk gaf op de vraag van een Starlink-volger. ‘We zullen wellicht naar de beursgang met Starlink, maar pas enkele jaren in de toekomst, wanneer de inkomstenstroom en groei vlot en voorspelbaar is. De markt vindt een grillige cashflow niet leuk, haha’, klinkt het. ‘Ik zorg ervoor dat ze topprioriteit zijn’, zegt hij nog.

Starlink

Starlink is een onderdeel van SpaceX en wil met een immense constellatie aan satellieten de hele wereld van breedbandinternet voorzien. Dat moet tot 30 miljard dollar aan omzet per jaar genereren. Die gaat rechtstreeks naar de ontwikkeling van nieuwe raketten voor SpaceX. Dat bedrijf van Musk wil nu vooral de horizon verleggen naar Mars.

Er hangen momenteel al een 700-tal satellieten van SpaceX in de lucht, elke maand fabriceert Musk er nog een 120-tal. In totaal moeten er bijna 12.000 stuks vrij dicht op onze atmosfeer komen te hangen. Volgens Musk heeft het project, voor het opstart, al de interesse gewekt van 700.000 mensen. Zij tekenden in op de nieuwsbrief of de oproep voor bètatesters die Musk recent lanceerde.

Source: CNBC


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump
Logo Business AM

Business AM | Stocks