Elon Musk wou gebruikers 0,1 Dogecoin aanrekenen per Tweet

Elon Musk had ooit plannen om Twittergebruikers te laten betalen met de cryptomunt Dogecoin voor het plaatsen van berichten.

Donderdag werden verschillende berichten en gesprekken van de persoonlijke telefoon van Tesla- en SpaceX-CEO Elon Musk openbaar gemaakt in zijn rechtszaak tegen techbedrijf Twitter. De rijkste man ter aarde onderhield geregeld correspondentie met bekende figuren, zoals gewezen Twitter-CEO Jack Dorsey, Twitter-bestuursvoorzitter Bret Taylor, huidig Twitter-CEO Parag Agrawal en zelfs bekend podcaster Joe Rogan, toen hij Twitter nog wou aankopen.

Uit die berichten blijkt dat Musk ooit plannen had om Twitter om te vormen tot een soort socialemediaplatform dat op de blockchain zou draaien. Blockchain is een soort gedecentraliseerde database die onder andere gebruikt wordt om cryptomunten op te schoenen.

“Vrije meningsuiting gegarandeerd”

Musk had enige tijd grootse plannen voor zijn blockchainplatform. “Ik heb een idee voor een blockchainsysteem voor sociale media dat zowel betalingen als korte tekstberichten/links doet zoals Twitter. Je moet een klein bedrag betalen om je bericht te registreren op de keten, wat de overgrote meerderheid van de spam en bots zal uitschakelen. Er wordt geen keel gesmoord, dus de vrije meningsuiting is gegarandeerd”, staat er te lezen in de berichten.

Op 13 april betrok Musk vervolgens cryptomunt Dogecoin in zijn blockchainplannen voor Twitter. “Mijn Plan B is een op blockchain gebaseerde versie van Twitter, waarbij de ’tweets’ worden ingelegd binnen de transactie van berichten. Dus je zou misschien 0,1 Doge moeten betalen per bericht of retweet van een bericht”, liet Musk weten aan Steve Davis, president van The Boring Company.

Volgens de huidige marktwaarde van Dogecoin, zou het versturen van een tweet dus zo’n 0,6 eurocent bedragen. Ooit, op 7 mei 2021, kostte een DOGE-munt echter ongeveer 60 cent, waardoor het verzenden van een tweet zo’n 6 eurocent zou kosten. De volatiele prijs van de cryptomunt zou dus een grote impact hebben op het gebruik van Musks Twitter. Enkele weken later besloot Musk echter dat een blockchainversie van Twitter op dit moment “niet haalbaar” zou zijn.

(ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20