‘Mulan’ duwt Kinepolis onderuit op Brusselse beurs

De Brusselse sterindex Bel20 heeft in de loop van de dag wat van zijn winsten moeten prijsgeven. Op de brede beurs gaat Kinepolis kopje-onder, terwijl Bpost er 21 procent bij doet.

Disney heeft een sterke invloed op de beursdag in zowel Europa als de VS. Terwijl het aandeel van Disney in de VS hoge toppen scheert, bezorgt het Kinepolis hoofdpijn in België. De beslissing om de remake van zijn populaire film ‘Mulan’ niet meer in de bioscoop uit te brengen, maar rechtstreeks op zijn streamingdienst Disney+ is slecht nieuws voor Kinepolis.

’s Ochtends wisten beleggers nog niet meteen welke richting ze uit moesten, maar tegen de avond hebben ze een duidelijke richting gekozen. Het aandeel eindigt 5,4 procent lager op 28,8 euro.

Pakjesgekte

Beter nieuws voor Bpost. De postgroep kon profiteren van de pakjesgekte tijdens corona en krikte daarmee haar cijfers stevig op. De omzet ging 12 procent omhoog tot meer dan 1 miljard euro en de winst ging 30 procent onderuit. Dat klinkt dramatisch, maar analisten hadden op een winstval van 60 procent gerekend.

Bpost besliste tegelijk wel om geen dividend te publiceren dit jaar, maar dat kon beleggers duidelijk niet deren. Ze stuurden het aandeel de stratosfeer in. Het eindigde 21 procent hoger. Het bedrijf is nu dus een vijfde meer waard dan in het begin van de dag.

Hamsterwoede

Ook Ahold Delhaize kon profiteren van goede resultaten. De hamsterwoede tijdens de coronacrisis hielp de omzet van de supermarktketen 17 procent hoger. De winst ging er zelfs 107 procent op vooruit naar 693 miljoen euro. Het aandeel mocht er 5,3 procent bijschrijven.

De Bel20 won 0,3 procent. Net als woensdagochtend staat de chemiereus Solvay aan kop. Het aandeel ging er 4,4 procent op vooruit.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20