Bpost en Ahold Delhaize schitteren op Brusselse beurs

Alle Europese beurzen staan stevig in het groen. In Brussel zijn de toppresteerders Bpost en Ahold Delhaize, na beter dan verwachte resultaten.

Het postbedrijf Bpost kon zich optrekken aan de pakjesgekte van de afgelopen maanden. De coronacrisis leidde tot een ongeziene boost in online shoppen en daar profiteerde onder andere Bpost van. De winst ging het afgelopen jaar wel onderuit, maar in plaats van de verwachte 60 procent kon die winstval beperkt worden tot 30 procent. De omzet ging 12 procent hoger tot meer dan 1 miljard euro. Het beurshuis KBC Securities heeft het zelfs over ‘een belachelijk sterke pakjesdivisie’.

Beleggers belonen Bpost, ondanks zijn beslissing om dit jaar geen dividend uit te keren, en sturen het aandeel 13,4 procent hoger een uur na de opening.

Mulan

Ook de supermarktketen Ahold Delhaize zette goeie cijfers neer. In het tweede kwartaal kon het bedrijf er 17 procent meer omzet bijschrijven tot 19 miljard euro. De nettowinst ging maar liefst 107 procent hoger naar 693 miljoen euro. Ook dat kan op goedkeuring van beleggers rekenen en het aandeel doet er 5,3 procent bij.

Kinepolis maakt woensdagochtend een aantal gekke sprongen. Bij de opening steeg het aandeel 0,8 procent, om dan meteen weer terug te vallen naar zijn startpunt, om daarna weer 1,6 procent te stijgen en opnieuw terug te vallen.

De entertainmentgigant Disney maakte woensdag bekend dat het de remake van ‘Mulan’ niet meer in de bioscoop gaat brengen, maar rechtstreeks op zijn streamingdienst Disney+ uitbrengt. Dat is uiteraard geen goed nieuws voor bioscopen, maar Belgische beleggers lijken nog niet helemaal zeker wat dat voor Kinepolis zal betekenen.

De Bel20 stijgt 0,6 procent. De beste presteerder in de sterindex is het chemieconcern Solvay met een winst van 3,4 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20