Disney stuwt Amerikaanse beurzen omhoog

Net als in Europa zien de Amerikaanse beurzen groen woensdag. De entertainmentgigant Disney heeft daar veel mee te maken, maar ook een deal van het farmabedrijf Johnson & Johnson helpt een handje.

Disney presenteerde dinsdagavond nabeurs veel beter dan verwachte cijfers. Het bedrijf maakte in het tweede kwartaal 5 miljard dollar verlies, tegenover een winst van 1,4 miljard een jaar eerder, en boekte 42 procent minder omzet dan vorig jaar, maar analisten hadden het nog erger verwacht.

Bovendien blijft het bedrijf niet langer bij de coronapakken zitten en heeft het besloten om de remake van de populaire tekenfilm ‘Mulan’ niet meer in de bioscoop te brengen, maar meteen op zijn streamingdienst Disney+ beschikbaar te maken. Enige caveat: het kost bovenop uw abonnement 30 dollar (25 euro) om de film te kunnen zien.

Toch lijken de markten in de strategie te geloven en ze sturen Disney bijna 10 procent hoger.

Vaccindeal

Ook Johnson & Johnson draagt bij aan de positieve beursdag. De farmagroep bereikte een deal met de Amerikaanse regering om voorrang te geven aan de VS voor 100 miljoen dosissen van haar vaccin, dat trouwens in België ontwikkeld wordt. Het is al de derde deal die de VS sluit met een vaccinmaker in een maand tijd. Het aandeel van Johnson & Johnson stijgt 0,8 procent.

Voorts wachten de Amerikanen nog steeds in spanning op een nieuw stimuluspakket van de regering en wordt er reikhalzend uitgekeken naar cijfers over de industrie.

De Dow Jones staat een uur na de opening 1,1 procent hoger, de S&P500 doet er 0,5 procent bij en de Nasdaq wint 0,2 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20