MR dient twee klachten in tegen socialistisch ziekenfonds Solidaris

MR dient twee klachten in tegen Solidaris, het socialistisch ziekenfonds. Dat zou een mail hebben gestuurd naar MR-leden waarin er campagne wordt gevoerd voor de PS.

In het nieuws: MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez meent dat Solidaris onwettig handelt.

  • Op nieuwszender Bel-RTL legde Bouchez uit wat hem dwarszit. Volgens hem gebruikt de mutualiteit publiek geld op een manier die niet toegelaten is. Bovendien is het gebruiken van de MR-ledenlijst voor verkiezingsdoeleinden ook een inbreuk op de privacywetgeving, aldus de MR-voorzitter.
  • Inhoudelijk zou Solidaris in zijn mail een vergelijking maken tussen de MR en de PS, waarbij wordt gezegd dat MR het budget voor de gezondheidszorg met 12 procent wil verminderen en de factuur voor de patiënt duurder wordt. Dat bericht verspreiden enkele MR-politici op sociale media. De PS daarentegen zou wel met een “volledig programma” komen, waarbij er een “aangepaste financiering” is voor de gezondheidszorg.
  • Bouchez gaat daar tegenin: “Wij willen geen euro minder aan de gezondheidszorg geven. Dat is fake news”. De MR dient nu klacht in tegen de mail van Solidaris.
Meer