‘Mr Brexit’ Nigel Farage zwaait politiek vaarwel: ‘Mijn levenswerk volbracht’

Nigel Farage, een decennialang boegbeeld van de brexitbeweging, zegt de Britse politiek vaarwel. Dat meldt hij in een uitgebreid videobericht op Twitter.

Brexiteer Nigel Farage (56) stopt als leider van Reform UK, de erfgenaam van de Brexit Party, en uit de actieve politiek. Hij zegt dat hij na bijna drie decennia in de politiek bereikt heeft wat hij wou: het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie krijgen. ‘Dat was destijds de aanleiding om in de politiek te stappen, en dat is nu volbracht.’

Van Rompuy

Farage is een anti-establishmentfiguur die nog mee campagne voerde met de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. In ons land raakte hij bekend als de boeman van Herman Van Rompuy. In 2012 moest hij een boete van 2.980 euro betalen omdat hij in 2010 had gezegd dat Van Rompuy ‘het charisma van een dweil en het uiterlijk van een lagere bankbediende’ had’.

China

Hij blijft wel actief in de media en op sociale media en gaat zich richten op drie andere thema’s: de geopolitieke invloed van de Chinese communistische partij, het Britse onderwijs dat volgens hem te veel indoctrineert en te weinig aanzet tot kritisch denken en het milieu. Farage wil zich inzetten voor schonere oceanen en het planten van bomen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20