Morgan Stanley-CEO: “Ik denk niet dat crypto zal verdwijnen”

James Gorman, CEO van de grote investeringsbank Morgan Stanley, beweert dat crypto niet in trek is bij de klanten van zijn bank. Toch gaf hij bij de Q3-winstoproep van de grootbank toe dat cryptomunten niet slechts een rage zijn, bericht Business Insider.

Morgan Stanley-CEO James Gorman zegt dat crypto geen groot deel uitmaakt van de activiteiten van de bank, maar hij denkt wel dat het meer dan een trend is. Hij wil eerst zien hoe toezichthouders de industrie onder handen plannen te nemen.

Gorman maakte de opmerkingen tijdens de teleconferentie over het derde kwartaal van het bedrijf. Het was een antwoord op de vraag van een aandelenanalist. Hoe is de bank van plan om met klanten in contact te treden over digitale activa, wou deze weten.

Feitelijk luidde Gormans antwoord dat Morgan Stanley niet direct handelt in cryptomunten voor retailklanten – in tegenstelling tot sommige van zijn concurrenten – maar dat het hen toegang geeft om digitale activa te kopen via fondsen.

“Het is gewoon geen groot deel van de zakelijke vraag van onze klanten, en dat kan evolueren, en we zullen mee evolueren,” zei hij.

“Blockchaintechnologie zeer reëel en krachtig”

Ook opperde hij: “Ik denk niet dat crypto een rage is.”

“Ik denk niet dat crypto zal verdwijnen. Ik weet niet wat de waarde van Bitcoin wel of niet zou moeten zijn, maar deze dingen gaan niet weg. En de blockchaintechnologie ter ondersteuning is natuurlijk zeer reëel en krachtig,” zei hij.

Voor de bank zijn cryptocurrencies min of meer een work in progress. “We zijn er waakzaam over, we zijn respectvol, en we zullen afwachten en zien hoe de regelgevers ermee omgaan,” aldus nog Gorman.

Andere marktspelers

Morgan Stanley heeft in Q3 een winstverbetering geboekt, dankzij een hausse in zakenbankieren en aandelenhandel.

Andere machtige marktspelers hebben zich eveneens afzijdig gehouden van cryptomunten vanwege de onzekerheid over de regelgeving. Jamie Dimon, CEO van JPMorgan, noemde Bitcoin deze week zelfs “waardeloos” – de tweede keer al op korte tijd.

Regelgevers zijn al maanden aan het worstelen met een plan van aanpak voor het reguleren van de crypto-industrie. De Fed, de Amerikaanse centrale bankenkoepel, zei onlangs niet voornemens te zijn om crypto te verbieden. En de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) beweert bezig te zijn aan een regelgevend kader voor de markt. De SEC maakt zich overigens op om een eerste Bitcoin-ETF goed te keuren.

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20