Kunnen parkeergarages gewicht van elektrische wagens aan? “Nog geen incident gebeurd, maar ik vermoed dat het een kwestie van tijd is”

Elektrische auto’s zijn al snel een paar honderd kilo zwaarder dan traditionele wagens met een verbrandingsmotor. Volgens de British Parking Association, de brancheorganisatie voor parkeerplaatsen en verkeersmanagement, kan dit een risico vormen voor parkeergarages en -torens.

Waarom is dit belangrijk?

De omschakeling naar ecologisch rijden is begonnen en brengt kosten met zich mee. De productiekosten van de wagens en de uitrol van de laadpalen zijn bekend, maar door het extra gewicht van een elektrische wagen zullen mogelijk ook parkeergarages, -torens en bruggen een EV-upgrade moeten ondergaan.

In het nieuws: In The Daily Mail waarschuwt de British Parking Association de houders van, voornamelijk oude, parkeergarages om rekening te houden met het extra gewicht van elektrische wagens. Oudere garages zijn gebouwd onder vroegere normen, toen auto’s nog veel minder wogen.

  • Een elektrische wagen weegt al snel een paar honderd kilogram meer dan soortgelijke wagens met een verbrandingsmotor. Dit extra gewicht is vooral te danken aan de accu van EV’s.
  • Als we massaal elektrisch ga
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20