Modeontwerper Dries Van Noten stopt als directeur van eigen merk

Dries Van Noten (65) maakt een einde aan zijn modecarrière bij zijn eigen merk, dat laat hij weten via Instagram. Na 38 jaar in de modewereld te zitten, komt er een einde van een tijdperk voor de Antwerpse ontwerper. Eind juni stapt hij definitief uit zijn functie.

De afgelopen maanden is er volgens marktbronnen al begonnen met de zoektocht naar een opvolger voor Dries Van Noten. De komende lente-zomercollectie van 2025 voor de mannen zal zijn laatste show zijn bij het bedrijf DVN. De vrouwelijke versie van die collectie zal worden gemaakt door zijn studioteam, waarmee hij al enkele jaren nauw heeft samengewerkt.

Eigen merk

Op Instagram deelde hij een officieel bericht met zijn volgers met een woordje uitleg. “Als jonge Antwerpenaar was het mijn droom om een stem te hebben in de modewereld”, schreef hij. Die droom heeft hij waargemaakt, en hoe? Hij richtte het modelabel op in Antwerpen in 1986 en werkt er sindsdien als creatief directeur. Datzelfde jaar verhuisde hij naar Londen om zijn eerste collectie te presenteren. Vandaag wordt het merk verkocht in meer dan 500 winkels wereldwijd.

Nu wil Van Noten meer tijd besteden aan andere dingen in het leven. “Het is tijd voor een nieuwe generatie”, vertelt hij in zijn bericht. Hoewel hij zijn rol als directeur van het merk zal beëindigen, zal de modeontwerper wel betrokken blijven binnen het bedrijf.

Bekijk hier zijn statement op Instagram:

Meer