Modellenbaas en handlanger van Jeffrey Epstein dood aangetroffen in Parijse cel: opnieuw geen camerabeelden

Jean-Luc Brunel, voormalig baas van een Frans modellenbureau en mogelijk leverancier van minderjarige meisjes aan Jeffrey Epstein, werd zaterdag dood aangetroffen in zijn Parijse cel. Er zouden, net als tijdens de dood van Epstein, geen beelden van beveiligingscamera’s beschikbaar zijn.

Op zaterdagochtend werd het lichaam van de 75-jarige Brunel aangetroffen in zijn cel in de Parijse gevangenis La Santé. Volgens het Franse openbaar ministerie gaat het vermoedelijk over zelfmoord. Brunel zou zichzelf opgehangen hebben. Het onderzoek naar de precieze doodsoorzaak loopt echter nog.

Brunel belandde in voorhechtenis in La Santé nadat hij in 2020 gearresteerd werd op de luchthaven Charles de Gaulle. De Franse modellenbaas was van plan om naar Dakar in Senegal te reizen. Hij werd echter ingerekend wegens beschuldigingen van verkrachting van een minderjarigen en seksuele intimidatie, bericht The Guardian

Brunel zou een belangrijke spil geweest zijn in het leveren van minderjarige meisjes aan de Amerikaanse financier Jeffrey Epstein, die hem ooit hielp aan de middelen om een nieuw modellenbureau op te richten.

Geen camera’s in cel Brunel

Nadat de affaire rond Epstein uitkwam, werd de Amerikaanse multimiljonair uiteindelijk dood aangetroffen in zijn cel in 2019. Ook Epstein zou zichzelf opgehangen hebben. Er zouden beelden van Epsteins wanhoopsdaad geweest zijn, maar die zouden door een technische fout vernietigd zijn geweest. 

Brunel zou op het moment van zijn dood in een eenpersoonscel zonder beveiligingscamera’s verbleven hebben, rapporteren meerdere bronnen. Van beide overlijdens is dus geen uitsluitend bewijs. 

Dat voedt natuurlijk heel wat kritisch debat. Het netwerk van Epstein behield namelijk enkel machtige miljonairs als cliënt en heel wat beroemde figuren maakten een verschijning op de decadente feestjes van de zedendelinquent.

“Weer een zelfmoord door ophanging in een zwaar beveiligde gevangenis”

Ondertussen vreest de familie van Ghislaine Maxwell, de trouwe vriendin en compagnon van Epstein, voor haar veiligheid in hechtenis. De vrouw wordt vastgehouden in een cel in Brooklyn.

“Het is echt schokkend. Weer een dood door ophanging in een zwaar beveiligde gevangenis”, zei Ian Maxwell, de broer van Ghislaine, aan de The New York Post.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20