Mode Unie tevreden: ‘Versoepeling individueel shoppen heeft onmiddellijk effect’

Sinds de Nationale Veiligheidsraad vorige week besliste dat individueel shoppen niet langer hoeft, is de soldenverkoop meteen een stuk beter geworden. Dat laat Mode Unie dinsdag weten aan persagentschap Belga.

Eerder deze maand lanceerde sectorfederatie Mode Unie een noodkreet over de solden. ‘We kunnen met onze bubbel naar een horecazaak net naast de winkel, maar shoppen moet individueel? Wij snappen het in ieder geval niet. Consumenten snappen het ook niet. Winkelstraten blijven leeg, winkels hangen vol, facturen stapelen zich op, faillissementen en ontslagen worden elke dag meer realiteit’, klonk het.

Volgens Mode Unie bewezen de eerste drie soldenweken dat het individueel shoppen een bijzonder negatief effect had op de modesector. Door de negatieve berichtgeving van de overheid hadden consumenten schrik om zich naar steden en winkels te begeven. Bovendien verdween de ‘fun factor’ volledig door het verplicht alleen winkelen.

‘Verkoop opkrikken’

De Nationale Veiligheidsraad had vorige week oren naar deze noodkreet en liet de verplichting tot individueel shoppen vallen. ‘Uit een bevraging bij zelfstandige modewinkeliers kunnen we vaststellen dat deze versoepeling onmiddellijk effect heeft op de verkoop’, stelt Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie. ‘We zien dat de veilige omstandigheden in de zelfstandige modewinkels vertrouwen geven aan de shoppers en dat per twee winkelen een grote drempel wegneemt.’

‘Na de bijzonder moeilijke eerste soldenweken verwachten we dat dit het startschot is om de soldenverkoop toch nog wat te kunnen opkrikken in deze laatste week’, besluit Delanghe, die er een oproep aan koppelt om de zelfstandige modehandelaar te steunen en nu meer dan ooit lokaal te kopen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20