Mobile banking apps vergelijken

De mobile banking apps worden vandaag de dag alsmaar belangrijker. Sommige mensen maken zelfs een overstap naar een andere bank op het moment dat de app van hun eigen bank niet aan hun wensen voldoet. Zo zijn veel mensen van mening dat een mobile banking app aan de volgende kenmerken dient te voldoen:

  • eenvoudig te beheren,
  • simpel te gebruiken bij het doen van overschrijvingen,
  • snel het saldo van je bankrekening checken,
  • je bankkaart veilig herladen
  • ter plaatse een betaling doen.

Verschillende mobile banking apps

Om er echter achter te komen welke mobile banking app het beste aansluit bij je persoonlijke voorkeuren en wensen dien je meerdere banken met elkaar te vergelijken. Niet elke bank heeft echter al de beschikking over een dergelijke app en bovendien kunnen de apps onderling sterk uiteenlopen qua mogelijkheden.

De meeste banken in ons land hebben inmiddels flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van hun mobile banking apps. Om die reden is het aantal mogelijkheden van deze apps dan ook fors in de lift komen te zitten. Zo zijn er bijvoorbeeld al apps die je met behulp van je stem kunt besturen of kun je betalen via Facebook of SMS. Steeds meer mensen maken gebruik van een mobiel app op hun smartphone en/of tablet om hun bankzaken te regelen en hun financiën in het oog te houden.

Mobile banking apps worden steeds uitgebreider

Het digitaliseren van de service in het algemeen en mobile banking in het bijzonder worden tegenwoordig door banken hoog op hun prioriteitenlijstje geplaatst. Onderzoek heeft immers aangetoond dat banken het aantal functies van dergelijke apps weer fors uit hebben gebreid. Deskundigen op het gebeid van bankzaken verwachten bovendien dat deze trend zich de komende tijd zeker verder zal doorzetten. Met andere woorden: met de apps voor mobile banking kun je steeds meer bankzaken regelen.

Vergelijken van mobile banking apps

Voordat je een relatie aangaat met een bepaalde bank kun je verschillende mobile banking apps met elkaar vergelijken. Hierbij is het niet alleen verstandig om te kijken wat de apps vandaag de dag aan mogelijkheden bieden, maar zeer zeker ook wat de banken voor de nabije toekomst in het vooruitzicht stellen. Vaak zal een bank die voorop loopt op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe mobiele mogelijkheden deze trend ook in de toekomst doorzetten. Het belang van mobile banking wordt voor de meeste banken immers steeds belangrijker om zich te onderscheiden van alle andere spelers in deze branche.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20