Minister El Salvador: “Toerisme is met 30 procent toegenomen sinds legalisering Bitcoin”

El Salvador heeft sinds 2021 veel roem vergaard als het eerste land ter wereld dat Bitcoin (BTC) volledig gelegaliseerd heeft. Die beslissing heeft volgens Morena Valdez, de minister van Toerisme in El Salvador, de toeristische sector een enorme boost gegeven.

2021 was een topjaar voor Nayib Bukele, president van El Salvador. Hij heeft er onder meer voor gezorgd dat El Salvador vorig jaar als eerste land ter wereld Bitcoin heeft gelegaliseerd. Vorige week kon hij ook nog eens uitpakken met een groei van het bbp met 10,3 procent. “El Salvador heeft voor 2021 nog nooit een dubbelcijferige groei kunnen realiseren”, schreef hij op Twitter.

Het is niet duidelijk in welke mate die groei te danken is aan de adoptatie van BTC. Volgens de centrale bank is de dubbelcijferige groei voornamelijk te danken aan de export. Die is in januari 2022 gestegen met 13 procent op jaarbasis.

Groei toerisme

Volgens Valdez kunnen we wel met zekerheid zeggen dat de legalisering van Bitcoin in september 2021 de toeristische sector een boost heeft gegeven. “We hebben een peiling gedaan om de activiteit in de toeristische sector op te meten voor en na de legalisering van BTC. We hebben een toename opgemeten van 30 procent”, liet de minister weten in een interview met een lokale nieuwssite.

Toeristen uit VS

Volgens Valdez komen er nu veel toeristen uit de Verenigde Staten. “Voor de introductie van de Bitcoin-kwam het merendeel van de bezoekers uit buurlanden. Vandaag is maar liefst 60 procent van de toeristen afkomstig uit de VS”, klonk het.

Ze voegde eraan toe dat de groei van de toeristische sector de verwachtingen van de regering heeft overtroffen. Die ging uit van 1,1 miljoen toeristen. Dat aantal is uiteindelijk opgelopen tot 1,4 miljoen.

(evb)

Meer