Minder dan de helft van de sparende Belgen vindt zijn weg naar de beurs

De Belg blijft vasthouden aan de veilige spaarproducten, ook al gaan die gepaard met (zeer) bescheiden opbrengsten. Uit een rondvraag van iVOX in opdracht van vermogensbeheerder CapitalatWork Foyer Group blijkt dat minder dan de helft van de sparende Belgen een deel van zijn kapitaal belegt op de beurs.

Waarom is dit belangrijk?

Je moest de afgelopen jaren bij heel veel banken tevreden zijn met een spaarrente van 0,11 procent, het absolute minimum voor gereglementeerde spaarboekjes. Desondanks blijft de traditionele spaarrekening immens populair. Zo staat er ongeveer 300 miljard euro op de gereglementeerde spaarboekjes. Nu zitten de spaarrentes wel in de lift.

In het nieuws: 85 procent van de Belgen zet geld opzij voor later, maar slechts 48 procent van die groep trekt met een deel van zijn vermogen naar de beurs om hogere rendementen te realiseren.

  • 60 procent van de respondenten kiest voor de termijnrekening of spaarboekje om een financieel vermogen op te bouwen voor later.
  • Maarten Rooijakkers, Gedelegeerd Bestuurder van vermogensbeheerder CapitalatWork Foyer Group, spreekt van een opmerkelijke tendens na een historisch lange periode van h
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer