Zal de spaarrente binnenkort stijgen tot 2 procent of meer?

De jongste weken volgt de ene renteverhoging de andere op. Binnen enkele dagen zal ons land al negen spaarboekjes tellen die minstens 1 procent opbrengen. Voornamelijk de internetbanken lijken alles in de strijd te gooien om nieuwe spaarders aan te trekken. Is een spaarrente van minstens 2 procent in de maak?

Waarom is dit belangrijk?

De Europese Centrale Bank (ECB) liet er na de jongste rentevergadering geen twijfel over bestaan: er zullen nog forse renteverhogingen volgen. Dat is goed nieuws voor de spaarders, want daardoor neemt de kans toe dat er na de jongste verhogingen van de spaarrentes er nog meer zullen volgen.

In het nieuws: Meerdere internetbanken hebben de jongste weken al meermaals de spaarrente verhoogd. Ook enkele grootbanken hebben intussen aangekondigd dat ze begin volgend jaar (eindelijk) aan de spaartarieven sleutelen.

  • De woorden van Christine Lagarde, voorzitter van de ECB, na de rentevergadering van de monetaire instelling waren nog niet koud toen Belfius als eerste grootbank aankondigde dat het op 2 januari de rente op het gewone spaarboekje verhoogt tot 0,5 procent. De grootbank
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer