Termijnrekeningen vallen opnieuw in de smaak van de Belg

Door de renteverhogingen van de Europese Centrale Bank trekken meer en meer financiële instellingen de rente die je krijgt op onder meer spaar- en termijnrekeningen op. Cijfers van de Nationale Bank van België (NBB) tonen aan dat de termijnrekeningen aan populariteit winnen.

Waarom is dit belangrijk?

De Europese Centrale Bank verhoogt de rente om de inflatie naar beneden te krijgen. Die bedroeg vorige maand in de eurozone 10,7 procent. Dankzij het verstrakkende geldbeleid krijgen de banken een hogere rente op het geld dat ze stallen bij de nationale centrale banken. Daardoor hebben ze meer ruimte om hun klanten een hogere vergoeding te geven voor hun spaarinspanningen.

In het nieuws: op de termijnrekeningen stond er 5,4 miljard euro in het derde kwartaal. Dat is 1,2 miljard euro meer dan in het voorgaande kwartaal, meldt De Tijd op basis van cijfers van de NBB.

  • Meer en meer spaarders vinden hun weg naar de termijnrekeningen omdat verschillende banken de rente hebben opgetrokken.
  • Een vergelijking van Spaargids.be leert ons dat wie zijn geld tien jaar kan missen bij Izola Bank, de financiële met de beste termijnrekening voor die periode, een brutov
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer