Miljardair Mark Cuban heeft net een stad gekocht: “Ik weet niet wat ik ermee ga doen”

De beroemde miljardair Mark Cuban weet duidelijk niet meer wat hij met zijn geld moet doen. Zijn laatste wapenfeit? De aankoop van een (heel klein) stadje in Texas.

Cuban werd in de jaren negentig miljardair met de verkoop van zijn bedrijven MicroSolutions en Broadcast.com, en heeft zijn fortuin verder laten groeien door middel van een verscheidenheid aan investeringen. Recent heeft hij nog in cryptomunten geïnvesteerd.

Hij is ook bekend als eigenaar van de NBA-ploeg Dallas Mavericks en door zijn optredens in de tv-programma’s Dance with the Stars en Shark Tank. Volgens de Bloomberg Billionaires Index is hij momenteel 5,88 miljard dollar waard.

Cuban heeft nu ook een stadje in Navarro County (Texas) gekocht, genaamd Mustang. Het is erg klein (0,3 km²) en heeft slechts 23 inwoners, maar het is een stad, ongeveer een uur rijden ten zuiden van Dallas.

Rebelleren tegen een alcoholverbod

Volgens Fortune werd Mustang opgericht in 1973. In die tijd verbood Navarro County de verkoop van alcoholische dranken en het stadje verzette zich hiertegen, waardoor het een “alcoholoase” werd. In de jaren ’90 veranderde de provincie haar wetten en verloor Mustang haar status als de enige plaats in de provincie waar je een pint kon krijgen.

Sindsdien is er maar weinig interesse in Mustang. De Dallas Morning News meldt dat er nog maar twee bedrijven in de stad zijn: een park voor stacaravans en een stripclub, die er naar verluidt slecht aan toe is. Het is overigens niet duidelijk of die twee bedrijven nog actief worden uitgebaat. Er is ook een vijver met een krokodil, volgens Mike Turner, de nu ex-eigenaar van Mustang.

Halvering prijs

Turner, een vastgoedmakelaar uit Dallas, probeerde al sinds 2017 “zijn” stad te verkopen. Hij vroeg 4 miljoen dollar, voordat hij de prijs halveerde. Hij had geen succes. “Er was belangstelling voor de stad, maar het was te duur – zelfs toen we de aankoopprijs tot 2 miljoen dollar verlaagden,” zei hij.

We weten niet hoeveel Cuban betaald heeft voor de stad. We weten ook niet waar hij het voor zal gebruiken. En hij ook niet. “Ik weet niet wat ik ermee ga doen,” zei hij, volgens de lokale media.

(ns/evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20