Mijlpaal: cryptogame Axie Infinity verkoopt meer dan 4 miljard dollar aan NFT’s

In totaal werd intussen zo’n 4,14 miljard dollar aan NFT’s, of non-fungible tokens, verkocht op de marktplaats van play-to-earn game Axie Infinity. Dat weet datasite DappRadar.

Waarom is dit belangrijk?

Terwijl digitale valuta’s in het begin van 2022 een dipje lieten noteren omdat kleine beleggers de activaklasse verlieten, is de verkoop van NFT's gestegen. In januari alleen rondde de wereldwijde NFT-verkoop de kaap van 7 miljard dollar - een all-time high voor één enkele maand; meer dan het dubbele van het vorige record van 3 miljard dollar in augustus 2021.

Nog volgens gegevens van DappRadar bereikte de handel in NFT’s tussen spelers van het op blockchain gebaseerde videospel bereikte alleen al in de afgelopen 24 uur de 2 miljoen dollar.

Met dit totale handelsvolume is Axie Infinity de op twee na grootste NFT-veilingplaats ter wereld. OpenSea, dat recent het slachtoffer van een phishingaanval werd, staat op het moment aan kop met een totaal handelsvolume van bijna 22 miljard dollar. LooksRare staat op de tweede stek met een volume van bijna 17 miljard dollar. Alle drie lopen ze op het Ethereum-netwerk.

Hoge instapkosten

In Axie Infinity is het de bedoeling dat mensen axies, door Pokémon geïnspireerde personages, tegen elkaar laten vechten. Axies zijn NFT’s die kunnen worden verdiend door te spelen en vervolgens kunnen worden verkocht of aangekocht. De game werd ontwikkeld door de Vietnamese startup Sky Mavis, en is razend populair in onder meer de Filipijnen.

De initiële kosten om in het Axie Infinity-metaversum te spelen zijn hoger dan op andere gamingplatformen. Maar omdat het spel gebaseerd is op een play-to-earn model, is de potentiële winst voor de speler ook hoger.

Spelers moeten voor het spel drie axies hebben. Die kunnen op de Axie Infinity-marktplaats worden aangekocht. De goedkoopste axie kostte op het moment van schrijven 24 dollar, waardoor de instapkosten 72 dollar bedragen. De gemiddelde prijs van een NFT op Axie Infinity loopt echter al snel tegen de 200 dollar aan, schrijft Crypto Insiders.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20