Microsoft Word gaat woorden voorspellen met A.I.

Microsoft gaat het tekstverwerkingsprogramma Word uitbreiden met kunstmatige intelligentie (AI), die op basis van wat een gebruiker getypt heeft, voorspelt welke woorden daarop volgen. De voorspelde tekst wordt in het grijs getoond en de suggestie kan met een druk op de tab-toets overgenomen worden. Weigeren kan ook.

De AI blijft leren op basis van het gebruikersgedrag. De voorspellingen zouden in de loop van de tijd beter moeten aansluiten bij de schrijfstijl van de gebruiker. Wie niet van de voorspellingen gediend is, kan de functie ook helemaal uitschakelen.

Volgens Microsoft is de privacy van de functie goed geregeld: medewerkers van het bedrijf hebben geen toegang tot de data waarmee het algoritme getraind wordt. De gegevens zouden bij zakelijke gebruikers bovendien niet buiten hun bedrijf komen.

De voorspellingen zijn vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar. Eerder voegde Microsoft de functie al aan mailprogramma Outlook toe. Concurrent Google Docs beschikt al langer over tekstvoorspellingen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20