Michaël Trabbia vertrekt als CEO van Orange België

Vanaf 1 september is Michaël Trabbia niet langer de topman van Orange België. De Fransman blijft wel actief bij het Franse moederbedrijf, waar hij directeur technologie en innovatie wordt.

De 44-jarige Trabbia was CEO van Orange België sinds september 2016. Voordien was hij directeur ‘public affairs’ en lid van het directiecomité van Orange.’We willen Michaël van harte bedanken voor zijn vele bijdragen, inspanningen en engagement in de afgelopen vier jaar’, zegt Johan Deschuyffeleer, de voorzitter van de raad van bestuur van Orange België.

Tijdens zijn Belgische carrière zette Trabbia Orange in de markt als prijsbreker tegen de grote spelers, zoals Proximus en Telenet. Met Proximus sloot hij, tot groot ongenoegen van Telenet, een overeenkomst om een betere dekking van hun mobiel internet te garanderen. Half maart kregen de partners groen licht van de concurrentiewaakhond om verder te gaan met hun joint venture.

Ook herlanceerde Trabbia bij Orange de bundels met mobiel internet, vast internet en televisie. Hij huurde daarvoor ruimte op de kabel van Telenet en Voo. Begin maart kwam Orange Belgium nog naar buiten met het nieuws dat de bekende tariefplannen met een dierennaam plaatsruimen voor vier gloednieuwe formules.

Het is de bedoeling om tegen eind juni een opvolger aan te duiden. De nieuwe topman of topvrouw zal daarmee de zesde CEO worden in 25 jaar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20