Met dank aan synthetische diamanten: De Beers verlaagt prijzen van echte diamanten met meer dan 40%

De markt van diamanten ondergaat een transformatie door de opkomst van laboratoriumgekweekte diamanten, wat leidt tot een significante waardevermindering van hun natuurlijke tegenhangers.

Waarom is dit belangrijk?

Deze verandering in de diamantindustrie kan aanzienlijke economische gevolgen hebben. Ook voor een land als België dat sterk afhankelijk blijft van de export van natuurlijke diamanten. De verschuiving kan ook de perceptie van luxe en exclusiviteit rondom diamanten veranderen.

In het nieuws: Martin Rapaport, voorzitter van de Rapaport Group in de VS, waarschuwt voor de dalende prijzen van laboratoriumgekweekte diamanten (lab grown diamonds of LGD's).

  • In laboratorium gekweekte diamanten - fysiek identieke stenen die in enkele weken in een microgolfkamer kunnen worden gemaakt - worden al lang gezien als een existentiële bedreiging voor de natuurlijke diamantindustrie.
  • Voorstanders zeggen dat ze een goedkoper alternatief kunnen bieden zonder veel van de mil
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.