Minstens drie doden bij mesaanval in Nice: burgemeester vermoedt terroristische aanslag

Nice Mesaanval Terrorisme
EPA

In de Zuid-Franse stad Nice heeft een man met een mes zeker drie mensen gedood. Vlak bij de basiliek van Notre-Dame in de stad begon hij wild in het rond te zwaaien met een groot mes. De politie spreekt over minstens drie doden en verschillende gewonden. De vermoedelijke dader is opgepakt.

Rond 9 uur vanmorgen haalde een man met een mes uit naar omstaanders in de buurt van de basiliek van Notre-Dame in het Zuid-Franse Nice. Hij maakte minstens drie dodelijke slachtoffers, en verwondde verschillende anderen.

De politie schoot de man neer om hem te kunnen oppakken. Hij werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Eén van de dodelijke slachtoffers zou onthoofd zijn.

Terroristische aanslag

Volgens Christian Estrosi, de burgemeester van Nice, gaat het waarschijnlijk om een terroristische aanslag. Franse media berichten dat de dader verschillende keren “Allah Akbar” riep tijdens z’n aanval. De speciale procureur voor terrorisme in Frankrijk gaat de zaak nu onderzoeken. 

Samuel Paty

De kans dat het om een terroristische aanslag gaat, is dus groot. Zeker wanneer je de locatie van de aanval (een kerk) en de uitspraken van de dader samen legt. Bovendien is Frankrijk nog steeds in shock door de brutale moord op geschiedenisleraar Samuel Paty eerder deze maand.

Hij werd in een voorstad van Parijs onthoofd, omdat hij tijdens een les over vrije meningsuiting spotprenten van de profeet Mohammed had gebruikt. De dader was een 18-jarige Tsjetsjeense moslimextremist.