Mensen van gemengd ras zijn aantrekkelijker en meer succesvol

Mensen die geboren zijn uit ouders van verschillende rassen zijn aantrekkelijker en ook succesvoller in hun beroepsleven. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Cardiff.

De onderzoekers lieten een groep proefpersonen kijken naar foto’s van het gezicht van in totaal 1.205 zwarten, blanken en mensen van een gemengd ras. Daarna gaven ze punten met betrekking tot hun aantrekkelijkheid. Daaruit bleek dat de mensen uit gemengde rassen aantrekkelijker waren. Volgens de auteur van de studie, dokter Michael Lewis, zijn deze mensen ook vaak bovengemiddeld succesvol in hun beroepsleven. De studie had als uitgangspunt een stelling van Darwin die zegt dat kruisingen beter geschikt zijn voor het leven dan originele rassen. Lewis concludeert nu niet enkel dat ‘kruisingen’ beter worden gewaardeerd, maar ook dat ze betere voortplantingskansen hebben.

Oververtegenwoordigd aan de top

Er zijn ook aanwijzingen dat mensen met een gemengde huidskleur succesvoller zijn in hun beroepsleven en dat ze in bepaalde beroepen oververtegenwoordigd zijn aan de top. Hij citeerde daarbij actrice Halle Berry (foto), Formule 1-rijder Lewis Hamilton en Barack Obama.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20