Megadeal: vastgoedbedrijf Xior koopt 5.341 studentenkoten voor 939 miljoen euro

Xior heeft een akkoord bereikt om elf gloednieuwe studentenresidenties, in Duitsland, Polen, Denemarken en Zweden, over te nemen van sectorgenoot Basecamp Group. Dit liet de Belgische specialist in studentenresidenties maandagochtend weten.

Zo wordt Xior ook actief in Duitsland, Denemarken en Zweden, terwijl de positie in Polen wordt versterkt. “Hiermee zullen we onze positie als marktleider in continentaal Europa verder verankeren”, zegt CEO Christian Teunissen in een toelichting. Dankzij deze overname zal Xior voortaan actief zijn in 43 steden met 8,5 miljoen studenten, aldus de analisten van Kepler Cheuvreux.

Bron: Xior

Reactie analisten

Xior financiert de overname met een combinatie van eigen vermogen via de inbreng in natura, bestaande schuld en nieuwe financiering. “Dit vergroot de kans op een nieuwe kapitaalverhoging”, menen de analisten. Dit zal op de koers drukken, aldus Kepler, maar daar staat een opwaartse bijstelling van de winstoutlook voor dit en volgend jaar tegenover.

“Dit is een mijlpaal-deal voor Xior, die zijn positie als het leidende platform in continentaal Europa bevestigt”, concludeert Kepler. Het beurshuis handhaaft het koopadvies voor Xior met een koersdoel van 56,78 euro.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20