Kotmadam Xior wil ruim 1.100 koten in België overnemen van Quares

Xior, de beursgenoteerde kotmadam, lanceert een overnamebod op Quares Student Housing. Als die overname lukt, wordt Xior “de absolute marktleider voor studentenhuisvesting in België”, zegt het bedrijf maandag in een persbericht.

Xior heeft zelf in België al zowat 3.700 studentenkamers, en daar zouden er met de overname 1.107 bijkomen. Voor de komende twee jaar zitten er samengeteld nog eens zowat 1.200 nieuwe koten in de pijplijn.

Na de overname van Quares Student Housing “stijgt de waarde van de totale Belgische portefeuille met meer dan 25 procent en het aantal verhuurbare units met maar liefst 30 procent”, zegt Xior in een persbericht.

2.446 aandelen

Xior heeft al een akkoord voor de overname van 32,36 procent van de aandelen van Quares Student Housing. Dat akkoord werd gesloten met de referentieaandeelhouders: KBC Asset Management, familie Costermans, Argenta Verzekeringen en familie Essers. De beursgenoteerde kotmadam zal een overnamebod lanceren op de resterende aandelen. Volgens de beursautoriteit FSMA gaat het om 2.446 aandelen en wordt er 19.984 euro geboden per aandeel. Daarnaast biedt Xior 10.000 euro per converteerbare obligatie (vermeerderd met de uitstaande interest op de betaaldatum).

Quares Student Housing, opgericht in 2013, heeft een portefeuille van 1.107 kamers, verspreid over 29 studentenhuizen in Antwerpen, Brussel, Gent en Luik. Xior is behalve in België ook actief in Nederland, Spanje en Portugal. Eind juni had zijn vastgoedportefeuille een waarde van 1,6 miljard euro. Het vastgoedbedrijf is genoteerd op de beurs van Brussel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20