Meest superrijken wonen in Londen… voorlopig nog

In Londen wonen 4.363 mensen die meer dan 30 miljoen dollar bezitten. Daarmee huisvest de Britse hoofdstad het hoogste aantal superrijken of HNWI’s (High Net Worth Individuals) ter wereld. Dat blijkt uit een studie van vastgoedmakelaar Knight Frank. De Japanse hoofdstad Tokio heeft er 3.575, Singapore 3.227 en New York 3.008.

Londen voert dan niet toevallig ook de lijst van 40 steden aan waar superrijken liefst hun tijd doorbrengen.

Opmerkelijk genoeg leven de meeste HNWI’s nog steeds in Europa, al dreigt dat niet lang meer zo te zijn. Voor het eerst leven er nu 1.419 meer van deze multimiljonairs in Azië dan in Noord-Amerika.

De toekomst oogt minder goed voor Europa: Knight Frank denkt dat – met uitzondering van Londen – het aantal HNWI’s in Europese steden voortaan enkel zal dalen. Hetzelfde geldt voor Noord-Amerika, Australazië en het Midden-Oosten.

Knight Frank merkt wel op dat de rijken niet naar Azië trekken, maar dat Azie gewoon massa’s nieuwe multimiljonairs produceert. Verwacht wordt dat het aantal HNWI’s in Aziatische steden de volgende tien jaar nog eens met 91% toeneemt. Dat zal voornamelijk gebeuren in steden zoals Ho Chi Minh City, Djakarta, Mumbai en Delhi. In een vijfde van de in de studie vermelde steden zal het aantal HNWI’s de volgende 10 jaar verdubbelen en al deze steden liggen in Azië of Afrika. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20