Meest exclusieve Amerikaanse postcode nu in Florida

Fisher Island in Florida, dat de postcode 33109 draagt, is de meest exclusieve locatie van de Verenigde Staten. Op het eiland, gelegen voor de kust van Miami, kan een gemiddeld inkomen van 2,5 miljoen dollar worden geregistreerd. Dat blijkt uit een rapport van het financiële persbureau Bloomberg, gebaseerd op cijfers van drie jaar geleden.

Op het eiland, dat een oppervlakte heeft van bijna 87,5 hectare en alleen met een ferry of watertaxi kan worden bereikt, wonen meer dan vijftig verschillende nationaliteiten. Fisher Island heeft een populatie van 594 huishoudens. Onder meer het supermodel Karolina Kurkova en tenniskampioene Caroline Wozniacki hebben er eigendommen.

Nixon

“Fisher Island is een echt toevluchtsoord voor de rijkste bevolkingsgroepen van de wereld,” aldus Bloomberg. “Courante beroepscategorieën op het eiland zijn dan ook professionele atleten, supermodellen, executives en advocaten.”

Het eiland telt acht exclusieve restaurants. De bewoners kunnen zich ontspannen op een privéstrand van ongeveer anderhalve kilometer met zand dat speciaal uit Bermuda werd aangevoerd. Fisher Island omvat tevens een golfclub en achttien tennisterreinen, die aangelegd werden met gras dat ook op Wimbledon werd gezaaid en klei die op Roland-Garros werd gebruikt.

Tot de eerste helft van de jaren zestig van de voorbije eeuw was het eiland privébezit van miljonairs zoals William Vanderbilt, Edward Moore of Gar Wood. Uiteindelijk zou Wood het eiland uiteindelijk verkopen aan een groep ontwikkelaars met onder meer Richard Nixon, die later president van de Verenigde Staten zou worden. Pas in de jaren tachtig van de voorbije eeuw werd gestart met de reële residentiële ontwikkeling van Fisher Island.

Manhattan

Op de tweede plaats in de rangschikking van Bloomberg staat Atherton in Silicon Valley in Californië, buur van onder meer de Stanford University en Menlo Park. In Atherton ligt het gemiddeld inkomen wel ruim 1 miljoen dollar lager dan op Fisher Island. De top tien rijkste locaties van de Verenigde Staten bestaat verder Palm Beach (Florida), Palo Alto (Californië), Harrison (New York), Gladwyne (Pennsylvania), Los Angeles (Californië), Kenilworth (Illinois), Weston (Massachusetts) en San Francisco (Californië).

Florida – dat met Naples in de top twintig nog een derde vertegenwoordiger heeft – dankt zijn hoge rangschikking volgens Bloomberg onder meer aan de afwezigheid van een inkomstenbelasting.

Algemeen kan volgens persbureau worden gesteld dat de rijkste gemeenschappen van de Verenigde Staten zich vooral situeren in Californië en de bredere omgeving van New York. De top twintig omvat onder meer een aantal buitenwijken van Seattle, Philadelphia, Chicago en Boston.

Opmerkelijk is echter dat geen enkele postcode in Manhattan de top twintig haalde. Wel konden verschillende locaties in de top vijftig worden teruggevonden. Postcode 10005 eindigde op een 21ste plaats. De locatie omvat onder meer de New York Stock Exchange.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20