Meerderheid wereldwijde arbeidspopulatie werkt teveel of te weinig

Minder dan de helft van de wereldwijde arbeidsbevolking kan op een normale werkdag van negen uur in de ochtend tot vijf uur in de namiddag rekenen. Dat zegt een rapport van de International Labor Organization (ILO) over de balans tussen de professionele activiteit en het persoonlijke leven van de wereldwijde beroepsbevolking, gebaseerd op een enquête met 15.544 respondenten in zevenendertig verschillende landen.

Waarom is dit belangrijk?

Uit het rapport van de internationale arbeidsorganisatie blijkt dat vier jaar geleden, net voor de uitbraak van de coronapandemie, de wereldwijde arbeidspopulatie een gemiddelde werkweek van 43,9 uur arbeid presteerde. Tegelijkertijd werd 35,4 procent met een werkweek van meer dan achtenveertig uur geconfronteerd, terwijl 20,3 procent niet meer dan vijfendertig uur per week presteerde.

Europa heeft meest evenwichtig werkrooster: De studie van de International Labor Organization maakt duidelijk dat de arbeidsmarkt niet overal in de wereld eenzelfde structuur heeft. Er konden daarbij een aantal opmerkelijke regionale verschillen worden opgetekend.

  • In de regio Asia-Pacific bleek 46,7 procent van de respondenten meer dan achtenveertig uur arbeid per week te leveren. Slechts 14,5 procent van de ondervraagden werkte minder dan vijfendertig uur.
  • In Europa en Centraal Azië
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer