Meer ontslagen en minder aanwervingen: wat is er aan de hand bij de Brusselse kmo’s?

In België durven de economische trends in de drie gewesten wel eens uiteen te lopen. Dat geldt ook voor de risico’s op ontslagen binnen bedrijven. Brussel wijkt af van zowel Vlaanderen als Wallonië.

Waarom is dit belangrijk?

Uit een recent onderzoek van het gespecialiseerde rekruteringsbureau Robert Half bleek dat Belgische werkgevers over het algemeen vertrouwen hebben in de toekomst. Slechts 4 procent van de managers overweegt volgend jaar hun team te verkleinen. Maar op regionaal niveau zijn er grote verschillen.

In het nieuws: Volgens een nieuwe studie van de internationale HR-dienstverlener SD Worx blijven de ontslagintenties van kmo's in het vierde kwartaal van 2023 beperkt. Slechts één op de tien bedrijven zou in België overwegen werknemers op zo'n korte termijn te ontslaan. Maar dit cijfer moet worden genuanceerd: in Brussel lijkt het optimisme veel minder te zijn.

Ontslagen

  • In de hoofdstad overweegt 14 procent van de kmo's om in het laatste kwartaal van het jaar werknemers te ontslaa
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer