Meer leren over DeFi? Kan binnenkort met een videospelletje gebouwd op de Solana-blockchain

Het videospel DeFi Land is een boerderijsimulator die gebruikers de basis leert van gedecentraliseerde financiën. De game haalde 4,1 miljoen dollar op in zijn eerste financieringsronde, schrijft cryptonieuwssite CoinDesk.

Waarom is dit belangrijk?

Er is momenteel een heus gaming-momentum in de cryptowereld. Het “play-to-earn"-concept (komt erop neer dat je door te gamen cryptomunten kunt verdienen) is erg populair. Axie Infinity (een soort Pokémon op de blockchain) en zijn toegewijd publiek van gamende ondernemers zijn de aanstichters van deze hype.

Het spel, dat gebouwd is op de blockchain van Solana (naar eigen zeggen de snelste blockchain ter wereld), zal later dit jaar gelanceerd worden. Volgende week wordt een testversie beschikbaar gesteld aan investeerders.

Aan de investeringsronde namen meer dan 40 financiers deel, waaronder Animoca Brands, Alameda Research, Jump Capital en NGC Ventures. De ronde omvatte ook investeringen van de Solana Foundation, Gate.io en anderen.

DeFi Land is een landbouwsimulatiespel dat belangrijke elementen van DeFi samenbrengt, in de hoop het concept te verspreiden naar een mainstream publiek. Het spel bevat ook een verzameling van non-fungibele tokens (NFT) die elk een uniek spelobject vertegenwoordigen, zoals een boom of gebouw.

Een screenshot van DeFi Land / bron: YouTube

Detailhandel en DeFi

“Game-ontwikkeling is geen grap,” vertelde de projectleider van het bedrijf, met avatarnaam DFL Erwin, aan CoinDesk. “Marketing zal cruciaal zijn. We proberen de detailhandel naar (de wereld van, red.) DeFi te brengen, wat veel middelen zal vergen.”

“DeFi Land is een ongelooflijke mix van de twee interessantste dingen die op dit moment gebeuren in de cryptowereld – gaming en DeFi,” vertelde Brian Lee, onderzoeker bij Alameda Research, aan CoinDesk. “Wij geloven dat het een echte game-changer kan zijn om gewone gamers en crypto-detailhandelaren geïnteresseerd in DeFi te doen raken.”

  • DeFi – of gedecentraliseerde financiële diensten – is een sector van de crypto-industrie die traditionele financiële diensten, zoals leningen en verzekeringen, beschikbaar stelt op een openbaar (en gedecentraliseerd) blockchain-netwerk.
  • Dit zorgt ervoor dat iedereen ze kan gebruiken, zonder dat er met tussenpersonen, zoals bankiers of makelaars, moet gewerkt worden.
  • Het belangrijkste verschil met traditionele financiële diensten is dus dat de gedecentraliseerde financiële apps niet worden gecontroleerd of onderhouden door een enkel bedrijf.
  • In plaats daarvan worden ze volledig beheerd door eigen gemeenschappen van gebruikers en door het automatisch uitvoeren van computerprogramma’s die bekend staan als “smart contracts“.

Aziatische markt

De eerste versie van het spel zal in het Engels zijn. Maar het bedrijf werkt samen met verschillende merken en investeerders uit Vietnam, China, Zuid-Korea en Japan om zich specifiek te richten op de Aziatische markt, die de grootste gamingcommunity ter wereld heeft.

Vorige maand verzekerde het Filippijnse Yield Guild Games, een belangrijke speler in het ecosysteem van Axie Infinity, zich van een investering van 4,6 miljoen dollar, geleid door durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz (a16z).

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20