Meer en meer autoverkopers in de VS aanvaarden cryptomunten: het is nu ook mogelijk om een Porsche met Dogecoin en Shiba Inu te kopen

Er lijkt een nieuwe trend aan de gang te zijn in de Verenigde Staten. Meer en meer autoverkopers aanvaarden cryptomunten als betaalmiddel. Tesla was hen in 2021 al voorgegaan, maar heeft toen dat idee laten varen omdat er veel kritiek was op het energieverbruik van Bitcoin-miners.

Cryptomunten gebruiken om een wagen te kopen. Het is één van de vele dromen van Tesla-baas Elon Musk. In het voorjaar van 2021 was die droom zelfs even realiteit geworden, maar de wagenproducent heeft toen uiteindelijk beslist om die betaaloptie te schrappen. Het bedrijf nam die beslissing uit bezorgdheid over “het ‘snel toenemende gebruik van fossiele brandstoffen voor het mijnen van Bitcoins.” Intussen is het wel mogelijk om met Dogecoin (DOGE) merchandise te kopen op de site van Tesla.

Porsche kopen met grapmunten

Hoe dan ook lijkt Musk destijds autoverkopers geïnspireerd te hebben om in zijn voetsporen te treden. BitPay, een bedrijf gespecialiseerd in cryptotransacties, heeft onlangs via Twitter laten weten dat Porsche Towson, een verkoper van Porsche-wagens, voortaan ook Bitcoin, Dogecoin en Shiba Inu (SHIB) aanvaardt als betaalmiddel.

Ook elders in de Verenigde Staten zien we dat meer en meer autodealers bereid zijn om cryptomunten te aanvaarden als betaalmiddel. Vorig jaar heeft bijvoorbeeld Bots Inc, een cryptobedrijf in Puerto Rico, een platform ontwikkeld waarmee lokale verkopers van tweedehands-Tesla’s betalingen in Dogecoin konden aanvaarden. Volgens het bedrijf was er een grote vraag naar zo’n betaaloptie.

Tesla wil in de toekomst opnieuw crypto’s aanvaarden

Musk overweegt naar eigen zeggen om in de toekomst opnieuw cryptomunten te aanvaarden voor Tesla’s als de miners die Bitcointransacties verifiëren voor 50 procent schone energie gebruiken en er uitzicht is op een verdere positieve trend.

Tesla zelf bezit wel BTC. Volgens een officiële aangifte van Tesla bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC had de wagenproducent eind 2021 zo’n 2 miljard dollar in Bitcoin in zijn portefeuille.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20