Meer dan 20.000 mensen in ons land gestorven aan corona: aantal besmettingen in stijgende lijn

Het coronavirus heeft al meer dan 20.000 doden geëist in ons land. Intussen blijft het aantal besmettingen stijgen.

In ons land hebben al 20.038 mensen het leven gelaten ten gevolge van het coronavirus. Daarmee overschrijden we een trieste kaap. Uit cijfers blijkt dat 80 procent van de coronadoden ouder is dan 75 jaar. Iets meer dan de helft is ouder dan 85 jaar. Voorts zijn er acht mensen jonger dan 25 jaar gestorven aan het virus.

Regionale verschillen

Er zijn ook enkele regionale verschillen. In Vlaanderen zijn er 9.830 mensen gestorven door het coronavirus. In Wallonië zijn er 7.385 overlijdens geteld en in Brussel 2.612.

Het aantal doden ten gevolge van het coronavirus zit gelukkig wel in dalende lijn. Tussen 31 december en 6 januari stierven er dagelijks 58 mensen door het virus. Dat is 15,1 procent minder dan in de voorgaande periode van zeven dagen.

Aantal besmettingen neemt toe

Het aantal ziekenhuisopnames blijft eveneens dalen. Tussen 3 en 9 januari zijn er gemiddeld 135 patiënten per dag opgenomen. Dat is een daling met 9 procent tegenover de voorgaande periode. Er liggen nu nog 379 coronapatiënten op intensieve zorgen.

Daartegenover staat wel dat het aantal besmettingen opnieuw aan het stijgen is. Tussen 31 december en 6 januari zijn er dagelijks 1.777 nieuwe besmettingen bijgekomen. Dat is 11 procent meer dan in de voorgaande week. Vrijdag stond de teller nog 1.664 nieuwe coronabesmettingen per dag.

De overheid hoopt met een versnelde vaccinatiestrategie de coronapandemie zo snel mogelijk in te dammen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20