Meer dan 100.000 overlijdens in VS door coronavirus

In de Verenigde Staten zijn in totaal al meer dan 100.000 mensen overleden door het nieuwe coronavirus. Dat is woensdag bevestigd door de gezaghebbende telling die de universiteit Johns Hopkins bijhoudt.

De Verenigde Staten zijn daarmee het land met het hoogste dodental door Covid-19. In het land zijn bijna 1,7 miljoen mensen besmet geraakt met het virus. Bijna dag op dag twee maanden geleden voorspelde medisch topexpert Anthony Fauci dat de grens van 100.000 overlijdens overschreden zou worden.

Bron: Bloomberg, op basis van Johns Hopkins

Macho

Fauci riep woensdag de Amerikaanse bevolking op ‘geen stappen over te slaan’ bij de heropening van de economie. De voorbije dagen doken in de VS beelden op van feestende menigten en drukke stranden. De topexpert maant zijn landgenoten ook aan om in het openbaar gezichtsmaskers te dragen, ‘als teken van respect voor de medeburgers’. Zijn opmerkingen staan haaks op de uitspraken van president Donald Trump, die zo snel mogelijk wil terugkeren naar een normale situatie en geen masker in het openbaar wil dragen. De Democraat Joe Biden, die met Trump gaat duelleren voor het presidentschap, noemde dat ‘machogedrag’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20