Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 02 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Topadviseur Trump vreest voor meer dan 100.000 coronadoden in de VS

Logo Business AM
Coronacrisis

29/03/2020 | Emmanuel Vanbrussel | 2 min leestijd

Topviroloog Anthony Fauci leeft op gespannen voet met Amerikaans president Donald Trump. - EPA

De Verenigde Staten moeten rekening houden met 100.000 tot 200.000 doden als gevolg van het coronavirus. Dat heeft viroloog Anthony Fauci gezegd op CNN.

Volgens Fauci, directeur van het Nationaal Instituut voor Infectieziekten en corona-adviseur van Trump, is de kans groot dat er in de Verenigde Staten miljoenen mensen besmet zullen raken met het coronavirus. Hij sprak ook, voorzichtig, van mogelijk 100.000 tot 200.000 doden. ‘Maar het is een bewegend doel, dus ik wil niet vastgepind worden op die cijfers.’

‘In functie van wat we vandaag zien, zou ik zeggen tussen 100.000 en 200.000’, zei hij over het mogelijke aantal overlijdens door het coronavirus. Hij herhaalde dat de modellen altijd gebaseerd zijn op verschillende hypotheses. ‘Ze geven het beste en het slechtste scenario. En de realiteit ligt meestal ergens in het midden.’

Fauci wordt beschouwd als de expert met de grootste kennis over het coronavirus in de entourage van Trump en durft de uitspraken van zijn president al eens te corrigeren, tot ergernis van Trump zelf.

Source: CNN


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks