MeDirect plant de lancering van een debetkaart

De internetbank MeDirect wil een debetkaart op de markt brengen. Die zal volgens een bericht aan de klanten MePay heten en vanaf het eerste kwartaal van 2024 beschikbaar zijn.


Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn wekelijkse nieuwsbrief.


In het nieuws: MeDirect heeft de klanten op de hoogte gebracht van een update van de algemene voorwaarden voor volgend jaar. Dat is niets speciaals, maar één wijziging springt toch in het oog: de lancering van een debetkaart. Die formule zal de naam MePay krijgen.

  • MeDirect biedt op dit moment al een zichtrekening aan. Die gebruiken de klanten onder meer om mee te beleggen, of om tegoeden over te schrijven van MeDirect naar een andere bank.
  • Er zijn nog niet veel details bekend over MePay. Zo is het bijvoorbeeld nog niet duidelijk of er een prijskaartje zal vasthangen aan de kaart. De kosten zullen worden opgenomen in het nieuwe tariefblad.

Gratis geldopnames

Duiding: Dankzij een debetkaart zal je onder meer geld kunnen afhalen aan een bankautomaat. Zullen die verrichtingen kosteloos zijn?

  • Sommige financiële instellingen brengen gratis formules aan de man, maar er gelden beperkingen. Zo kan je meestal enkel kosteloos geld opvragen aan de automaten die eigendom zijn van de bank. Als je aan de automaat van een concurrent geld opvraagt, moet je een vergoeding betalen. Die bedraagt meestal 0,5 euro per transactie.
  • De internetbanken hebben op dat vlak een streepje voor op de traditionele spelers. Bij bijvoorbeeld Hello Bank, een dochteronderneming van BNP Paribas Fortis, en Keytrade Bank kan je een gratis zichtrekening met debetkaart openen waarmee je aan eender welke automaat kosteloos geld kunt opvragen. Loketverrichtingen zijn niet inbegrepen aangezien digitale banken geen fysieke kantoren hebben.
Meer