Na samensmelting bpost bank en BNP Paribas Fortis blijft het mogelijk om gratis zichtrekening te openen bij Hello Bank

De klanten van BNP Paribas Fortis en bpost bank hebben tot 18 november de tijd om aan te geven welk type zichtrekening ze willen na de fusie begin volgend jaar. Voor die rekeningen moet je wel een maandelijkse bijdrage betalen. Maar wie puur digitaal bankiert, kan alsnog een gratis zichtrekening openen bij de internetbank Hello Bank, een dochteronderneming van BNP Paribas Fortis.


Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn wekelijkse nieuwsbrief.


Waarom is dit belangrijk?

Dit artikel is tot stand gekomen na een vraag van een lezer. Die vroeg zich of de gratis zichtrekening Hello van Hello Bank, een dochteronderneming van BNP Paribas Fortis, blijft bestaan na de fusie van de grootbank met bpost bank. Heb je ook een vraag voor de redactie? Twijfel niet, en stuur die naar dit adres.

Context: Door de fusie tussen BNP Paribas Fortis en bpost bank verdwijnen de bestaande zichtrekeningen van die twee financiële instellingen. Die worden vervangen door twee nieuwe formules.

 • Easy Go (2 euro per maand) is het basispakket. Wie kiest voor deze formule, kan met al zijn financiële vragen terecht in één van de 656 kantoren van bpost bank.
 • Easy Guide (5,5 euro per maand) is dan weer op maat van wie nood heeft aan gepersonaliseerd advies. Wie voor die formule kiest, wordt bediend in één van de kantoren van BNP Paribas Fortis (na het maken van een afspraak).

Klanten hebben tot 18 november de tijd om een keuze te maken. BNP Paribas Fortis zal op basis van het bancaire gedrag van de klant een pakket toewijzen aan de personen die geen keuze hebben gemaakt voor die deadline.

Gratis formule van Hello Bank blijft bestaan

Opgemerkt: Hilde Junius, woordvoerder van BNP Paribas Fortis, laat aan onze redactie weten dat er na de fusie niets verandert voor de dochterondernemingen van de grootbank, zijnde Hello Bank en Fintro.

 • Daardoor blijft de gratis zichtrekening Hello Pack bestaan. Die formule is perfect voor wie al zijn bankzaken zelf online kan regelen. Daarenboven kan je eender waar in ons land kosteloos geld afhalen.
  • Waarom is dat belangrijk? Bij veel gratis zichtrekeningen moet je een vergoeding betalen als je een geldopname doet aan de automaat van een concurrent. Klanten met de gratis Beats-rekening van Belfius kunnen bijvoorbeeld maximaal 24 keer kosteloos geld opvragen aan een bankautomaat van een concurrent. Daarna betalen ze 0,5 euro per opname.
  • Opgelet: Hello Bank is een internetbank. Je kan die zichtrekening online openen via het platform van Hello Bank of BNP Paribas Fortis.
 • Maar: Indien je regelmatig een beroep doet op een medewerker aan een loket, is een gratis zichtrekening niet de perfecte oplossing voor jou.
  • Bij nagenoeg alle gratis formules moet je betalen voor manuele verrichtingen, zoals een overschrijving aan het loket. Bij Hello Pack zijn dergelijke verrichtingen zelfs niet mogelijk. “Hello Bank is dan ook een puur digitale bank”, benadrukt Junius.
  • Zelfs wanneer je betaalt voor een zichtrekening, word je meestal geconfronteerd met beperkingen. Easy Go en Easy Guide laten je bijvoorbeeld kosteloos tot zes manuele transacties per jaar doen. Het is wel mogelijk om die pakketten uit te breiden met opties, waaronder een onbeperkt aantal manuele verrichtingen. (cv)
Meer