Winst Max Verstappen kost rapper Drake bijna kwart miljoen euro

Rapper Drake (35) verliest een grote som geld door een foute gok tijdens de Grand Prix in Spanje afgelopen zondag. De rapper zette 300.000 Canadese dollars (ruim 220.000 euro) in op Formule 1-coureur Charles Leclerc. Maar het was Max Verstappen die met de winst ging lopen.

De Canadese rapper Drake is geen nieuw gezicht in de gokwereld. Maar zondag waagde hij zijn eerste poging in de Formule 1-sport. “Eerste F1-gok, eens kijken hoe dat gaat’’, liet hij voor de wedstrijd weten op zijn Instagram. Al liep dat dus duidelijk niet zoals gehoopt.

Verlies

Rapper Drake zette tijdens de Grand Prix in Spanje ruim 220.000 euro in op Charles Leclerc. De coureur uit Monte Carlo was voor de wedstrijd koploper in de Formule 1. Maar door motorpech bij zijn Ferrari moest Leclerc zijn strijd in de Grand Prix voortijdig staken. Door de haperende Ferrari-motor kon Nederlandse rivaal Max Verstappen er met de winst vandoor gaan. Het was dus een bijzonder pijnlijke dag voor Drake, die zijn inzet van bijna een kwart miljoen euro verloren zag gaan.

Gokfanaat

Drake heeft altijd al een zwak gehad voor gokken. Of het nu gaat om sportweddenschappen, blackjack of roulette, de Canadese rapper gokt er graag op los. Maar sinds de laatste paar maanden heeft hij zijn spel serieus opgevoerd. Zo zou hij sinds december 2021 maar liefst 1 miljard euro hebben ingezet in virtueel gokken. Al staat Drake er wel om bekend dat hij veel beter is in het maken van muziek dan in het kiezen van sportteams.

Drake heeft onlangs een duik genomen in de wereld van iGaming en sportweddenschappen. Een mogelijke verklaring hiervoor is zijn sponsordeal met online gokplatform Stake, een crypto-casino en sportweddenschappenplatform. Hierdoor post op zijn Instagramaccount ook vaak zijn inzet bij sportevenementen, wat veel gokfanaten naar zijn account lokt.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.