Mastercard wil dat elke bank of handelaar op zijn netwerk cryptodiensten kan aanbieden

Mastercard bereidt zich voor om aan te kondigen dat elk van de duizenden banken en miljoenen handelaren op zijn betalingsnetwerk binnenkort crypto kan integreren in hun producten. Dat heeft zakenzender CNBC vernomen.

“We willen al onze partners de mogelijkheid bieden om gemakkelijker cryptodiensten toe te voegen aan wat ze ook doen”, zei Sherri Haymond, Mastercard’s executive vice president van digitale partnerschappen aan CNBC.

“Onze partners, of dat nu banken, fintechs of handelaren zijn, kunnen hun klanten de mogelijkheid bieden om cryptocurrency te kopen, verkopen en aan te houden via een integratie met het Baktt-platform.”

Crypto-beurzen

De steeds groeiende interesse in crypto heeft ertoe geleid dat klanten van Mastercard hulp vragen bij het aanbieden van cryptodiensten, aldus Haymond. Op die manier zouden banken hun klanten op hun eigen platformen kunnen houden in plaats van dollars te zien migreren naar crypto-beurzen.

Om dat allemaal te verwezenlijken zal Mastercard samenwerken met het cryptobedrijf Bakkt, vertelden leidinggevenden van de twee bedrijven aan CNBC.

Mastercard en Bakkt kondigden maandag hun partnerschap aan op de jaarlijkse Money20/20-conferentie in Las Vegas. Aandelen van Bakkt, dat vorige week begon te handelen als een openbaar bedrijf, stegen meer dan 70 procent na het nieuws.

Punten

Naast het verstrekken van crypto portemonnees en creditcards voor banken, betekent de samenwerking dat zelfs winkeliers en restaurants kunnen beginnen met het aanbieden van beloningen in bijvoorbeeld Bitcoin in plaats van traditionele punten, volgens Bakkt-CEO Gavin Michael.

Bestaande punten zouden kunnen worden omgezet in crypto tegen koersen die worden bepaald door de deelnemende bedrijven, waardoor klanten de mogelijkheid krijgen om een rendement te verdienen.

(bzg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20