Amerikaanse importprijzen lopen terug

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse importprijzen zijn in augustus gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

De importprijzen daalden met 0,3 procent op maandbasis, na een herziene stijging met 0,4 procent in juli. Economen hadden voor augustus op een stijging van 0,2 procent gerekend.

De exportprijzen stegen in augustus met 0,4 procent op maandbasis, na een bijgestelde plus van 1,1 procent in juli.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Bank of Japan laat rente ongemoeid

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of Japan heeft opnieuw de rente ongemoeid gelaten. Dit bleek woensdag uit het rentebesluit van de centrale bank.

De beleidsraad van de Japanse centrale bank handhaafde wederom met een stemverhouding van acht voor en één tegen de korte rente op 0,1 procent negatief en wil het rendement op tienjarige Japanse staatsobligaties nog altijd rond nul houden.

Ook het ‘Special Program to Support Financing in Response to the Novel Corona Virus’, dat eerder met zes maanden werd verlengd tot eind maart 2022, handhaaft de bank.

De Bank of Japan herhaalde woensdag tevens zijn aankoopbeleid van ETF's en vastgoedfondsen van 12 biljoen yen per jaar en tot een maximum van 180 biljoen yen.

De bank stuurt nog altijd aan op een inflatie van 2 procent.

De inflatie ligt momenteel rond 0 procent en dan vooral dankzij de stijging van de energieprijzen. De verwachtingen voor de inflatietrend is ongewijzigd.

Het orgaan stelde woensdag dat de economie een zeker herstel vertoont, maar dat het zich nog altijd in een moeilijke situatie bevindt als gevolg van de coronacrisis. 

Over het algemeen stegen de export en de industriële productie, ondanks de problemen in de aanvoerketen. Ook de bedrijfsresultaten en het ondernemerssentiment lieten over het algemeen verbeteringen zien.

Daar stonden dan weer wel een zwakke arbeidsmarkt, private consumptie en inkomenssituatie tegenover.

Het beleidsorgaan voorziet wel een verder economisch herstel in de verwachting dat de coronapandemie geleidelijk aan in kracht afneemt als gevolg van vaccinaties en dankzij de vraag van buiten Japan, betere financiële omstandigheden en de maatregelen die de regering treft.

Daarna verwacht de Bank of Japan een voortzetting van de groei door een toename in inkomen en uitgaven met een licht oplopende inflatie door meer economische activiteit en wegvallende kortingen in de markt voor mobiele telefonie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Europese beurzen openen hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. IG voorziet een openingswinst van 53 punten voor de Duitse DAX, een plus van 26 punten voor de Franse CAC 40 en een stijging van 21 punten voor de Britse FTSE 100.

De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag ook hoger gesloten. Beleggers werden optimistischer nadat onrust over de Chinese vastgoedmarkt maandag nog leidde tot verliezen.

De brede STOXX Europe 600 index steeg 1,0 procent tot 458,68 punten, de Duitse DAX won 1,4 procent op 15.348,53 punten en de Franse CAC 40 kon 1,5 procent bijschrijven op 6.552,73 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,1 procent hoger op 6.980,98 punten.

Daarmee herstelden de beurzen van de forse tik die zij op maandag kregen, na zorgen over de implosie van de Chinese projectontwikkelaar Evergrande.

"Beleggers volgen de situatie rondom Evergrande op de voet, maar maken zich ook gereed voor het rentebesluit van de Fed. Beleggers vrezen dat morgen het begin van tapering wordt aangekondigd", aldus beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx.

"Europese markten waren vandaag veel beter in staat om hun winsten vast te houden dan de Amerikaanse tegenhangers, waar nervositeit voorafgaand aan de rentecommissie van de Fed duidelijk druk legde op de S&P500, Dow en Nasdaq", zei analist Chris Beauchamp van IG.  "Blijkbaar maken beleggers zich zorgen dat de aankondiging van tapering gepaard kan gaan met hints over wat de Fed daarna ook nog kan gaan doen aan renteverhogingen."

Economisch nieuws was schaars. In augustus werden meer woningen in aanbouw genomen in de Verenigde Staten dan een maand eerder. De stijging was sterker dan verwacht.

De OESO werd positiever over economische groei. In 2022 groeit de wereldeconomie 4,4 procent, na een groei met 5,7 procent dit jaar, verwacht de denktank. Over Duitsland werd de OESO minder positief, terwijl Frankrijk, Italië en Spanje beter uit de bus kwamen. Dit betekende per saldo toch een opwaartse bijstelling van de verwachte groei voor de eurozone in 2021 en 2022.

Bedrijfsnieuws

De beursgang van Universal Music Group in Amsterdam voor 18,50 euro per aandeel werd zeer positief ontvangen. De beursnieuweling, een afsplitsing van Vivendi, sloot op 25,10 euro.

In Parijs daalde Vivendi juist meer dan 19 procent door de afsplitsing van Universal Music Group.

Royal Dutch Shell verkoopt de bezittingen in het Permian Basin voor 9,5 miljard dollar aan ConocoPhilips. Dat is in de ogen van ING geen heel hoge prijs. Van dit bedrag wil Shell 7,0 miljard dollar laten terugvloeien naar zijn aandeelhouders. Het aandeel steeg ruim 3 procent in Amsterdam en duwde de AEX zo flink in het groen. BP won zo'n 2 procent.

Aegon kreeg maandag nul op het rekest van een Hongaarse rechtbank in zijn beroep tegen de door Boedapest geblokkeerde verkoop van Aegon's Hongaarse divisie aan Vienna Insurance Group. Aegon gaat opnieuw in hoger beroep. Het aandeel daalde in Amsterdam bijna een procent.

Sommige luchtvaartmaatschappijen bleven terrein winnen, nadat de Amerikaanse regering aankondigde dat reisverboden later dit najaar zal worden opgeheven voor gevaccineerde reizigers. De beperkingen golden voor China, Europa, Brazilië, Zuid-Amerika en India.

Op de Londense beurs lieten de mijnbouwers herstel zien. Anglo American en BHP stegen licht.

Euro STOXX 50          4.097,51 (+1,33%)
STOXX Europe 600       458,68 (+1,00%)
DAX                           15.348,53 (+1,43%)
CAC 40                        6.552,73 (+1,50%)
FTSE 100                    6.980,98 (+1,12%)
SMI                               11.789,17 (+0,19%)
AEX                                 786,31 (+1,03%)
BEL 20                        4.111,57 (+0,80%)
FTSE MIB                 25.353,36 (+1,22%)
IBEX 35                       8.756,00 (+1,16%)

AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures woensdag hoger.

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn dinsdag licht lager gesloten na een mislukte poging om te herstellen van de verliezen van de voorgaande dag.

De Amerikaanse aandelenbeurzen verloren maandag zo'n 2 procent door de zorgen over verliezen bij het Chinese vastgoedbedrijf Evergrande, die zouden kunnen overslaan naar andere aandelenkoersen.  

De perikelen rond Evergrande komen op een moment dat de aandelenmarkten kwetsbaar zijn. Signalen dat het herstel van de Amerikaanse economie hapert hebben de langdurige rally een halt toegeroepen. Veel brokers hebben vooraf gewaarschuwd dat september een moeilijke maand zou worden voor Amerikaanse aandelen, na een lange rally naar recordstanden afgelopen zomer.

"Het is geen verrassing dat september wat volatiliteit naar de markt brengt", zei Jay Pestrichelli, CEO van ZEGA Financial.  Hij ziet de 'ruis' rond Evergrande als een koopkans. "We hebben gisteren geld aan het werk gezet." Dankzij hedge-strategieën om verliezen te beperken durft ZEGA hebberig te zijn als anderen bang zijn, zei hij.

Volgens Liz Young van SoFi was de markt "gewoon op zoek naar een reden om een stap terug te doen."

Ondertussen lijkt de Federal Reserve van plan om de geldkraan binnenkort dicht te gaan draaien. De Amerikaanse centrale bank begint dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. Woensdag valt het rentebesluit, inclusief nieuwe economische ramingen en een update van de rentevoorspellingen van de beleidsmakers van de Fed.

"We staan op een keerpunt", volgens David Donabedian, chief investment officer bij CIBC Private Wealth. "We hebben een geweldige 'run' gehad, maar het wordt vanaf hier moeilijker, met lagere rendementen en meer volatiliteit", waarschuwde hij.

Amerikaanse huizenbouwers namen in augustus 1,62 miljoen woningen in aanbouw, wat 4 procent meer was dan een maand eerder. De stijging was sterker dan verwacht.

De Oeso stelde in zijn nieuwe ramingen dinsdag de verwachte groei in de Verenigde Staten in 2021 neerwaarts bij van 6,9 tot 6 procent. De verwachte groei voor 2022 ging echter omhoog van 3,6 naar 3,9 procent.  

Bedrijfsnieuws

Huizenbouwer Lennar verloor 0,6 procent na tegenvallende omzetcijfers voor het afgelopen kwartaal. Problemen in de aanvoerketen lijken nog niet opgelost te zijn, meldde het bouwbedrijf.
 
Royal Dutch Shell heeft een akkoord bereikt over de verkoop van zijn bezittingen in het Permian Basin aan ConocoPhillips voor 9,5 miljard dollar in contanten. Het gaat vooral op schalievelden in Texas. ConocoPhillips steeg 3,5 procent. Shell werd 4 procent meer waard.

U.S. Bancorp neemt de belangrijkste regionale bankfranchise van MUFG Union Bank over van Mitsubishi UFJ Financial Group voor ongeveer 8 miljard dollar in contanten en aandelen. Hiermee versterkt U.S. Bancorp zijn positie aan de Amerikaanse westkust. Het aandeel U.S. Bancorp steeg 2,6 procent.

Universal Music Group, dat zijn beursgang beleefde in Amsterdam, sloot 36 procent boven de introductieprijs van de beursnieuweling, die werd afgesplitst van de Franse mediagroep Vivendi.

Dinsdag nabeurs openden Adobe en FedEx de boeken. FedEx waarschuwde voor hogere loonkosten en inefficiënties door de krappe arbeidsmarkt en daalde nabeurs 4 procent. Adobe noteerde ook 4 procent lager in de handel nabeurs, na kwartaalcijfers die dichtbij de analistenverwachtingen uitkwamen.

S&P 500 index                   4.354,18 (-0,08%)
Dow Jones index            33.919,84 (-0,15%)
Nasdaq Composite           14.746,40 (+0,22%)

AZIE

De Aziatische beurzen noteerden woensdag lager. De beurs in Hongkong hield de deuren gesloten.

Nikkei 225              29.621,89(-0,7%)
Shanghai Composite      3.603,41 (-0,3%)
Hang Seng               24.221,54 (slotstand 21 sept.)

VALUTA

De euro/dollar noteerde op 1,1720. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1726 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er 1,1712 op de borden.  

USD/JPY Yen   109,50
EUR/USD Euro  1,1720
EUR/JPY Yen   128,36

MACRO-AGENDA:
00:00 Prijzen bestaande koopwoningen - Augustus (NL)
05:00 Bank of Japan - Rentebesluit (Jap)
06:30 Consumentenvertrouwen - September (NL)
06:30 Consumptie huishoudens - Juli (NL)
06:30 Investeringen - Juli (NL)
13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
16:00 Consumentenvertrouwen - September (eur)
16:00 Bestaande woningverkopen - Juli (VS)
16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)
20:00 Federal Reserve - Rentebesluit (VS)
20:00 Federal Reserve - Renteverwachtingen dot plot (VS)
20:30 Federal Reserve - Persconferentie Powell (VS)

BEDRIJFSNIEUWS:
00:00 BlackBerry - Cijfers tweede kwartaal (Can)

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met woensdag 29 september  2021

WOENSDAG 22 SEPTEMBER 2021

00:00 ASIT Biotech - Halfjaarcijfers
00:00 Acacia Pharma - Halfjaarcijfers

DONDERDAG 23 SEPTEMBER 2021

00:00 Viohalco - Halfjaarcijfers

VRIJDAG 24 SEPTEMBER 2021

07:00 Mithra - Halfjaarcijfers
00:00 Moury Construct - Halfjaarcijfers

MAANDAG 27 SEPTEMBER 2021

00:00 Ekopak - Halfjaarcijfers

DINSDAG 28 SEPTEMBER 2021

- Geen agendapunten

WOENSDAG 29 SEPTEMBER 2021

09:00 Shurgard - Ex-dividend
00:00 Colruyt - jaarvergadering
00:00 Fluxys - Halfjaarcijfers

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Hogere lonen drukken winst FedEx

(ABM FN-Dow Jones) FedEx heeft in het afgelopen kwartaal minder winst gemaakt, door stijgende loonkosten in krappe arbeidsmarkt, terwijl de omzet steeg. 

De nettowinst daalde van 1,25 miljard naar 1,11 miljard dollar en de omzet steeg van 19,3 miljard naar 22,0 miljard dollar.

Het operationele resultaat werd gedrukt door een stijging van de kosten met zo'n 450 miljoen dollar, door een krappe arbeidsmarkt, waardoor er minder mensen beschikbaar waren om in te huren, meldde FedEx. Dit leidde tot hogere lonen en hogere kosten voor ingehuurd transport. Ook waren er netwerk-inefficiënties omdat het bedrijf onderbemand was. 

"We verwachten dat deze omstandigheden op de korte termijn aanhouden, maar verwachten dat de beschikbaarheid van arbeid geleidelijk zal verbeteren", zei financieel directeur Michael Lenz van FedEx.

De hogere kosten werden slechts deels gecompenseerd door hogere rendementen op pakketten en vracht en een gunstige impact van de brandstofkosten.  

De binnenlandse vraag naar pakketten was lager dan het bedrijf eerder had ingeschat, door aanhoudende verstoringen van de aanvoerketen.

Outlook 

FedEx verlaagde zijn winstverwachting en rekent voor het jaar nu op een winst per aandeel van 18,25 tot 19,50 dollar, in plaats van 18,90 à 19,90 dollar. Het cijfer is exclusief boekhoudkundige aanpassingen voor een pensioenregeling. 

Het aandeel daalde nabeurs 4 procent in reactie op de cijfers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Adobe blijft dichtbij de verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenkoers van Adobe Systems daalde dinsdag nabeurs bijna 4 procent, na de kwartaalcijfers van de Amerikaanse softwarefabrikant.

Het bedrijf boekte een nettowinst van 1,2 miljard dollar, tegen 955 miljoen dollar een jaar eerder. De aangepaste winst per aandeel steeg van 2,57 naar 3,11 dollar.

De omzet steeg van 3,23 miljard naar 3,94 miljard dollar. 

Analisten rekenden op een winst van 3,01 dollar per aandeel op een omzet van 3,89 miljard dollar, wat overeenkwam met de indicatie die Adobe zelf had afgegeven. 

Voor het vierde kwartaal verwacht Adobe een aangepaste winst van 3,18 dollar per aandeel op een omzet van 4,07 miljard. Dit is een fractie hoger dan de analistenvoorspellingen van 3,08 dollar en 4,04 miljard dollar.

Het aandeel Adobe steeg in de afgelopen twaalf maanden 36 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Olieprijs stijgt

(ABM FN-Dow Jones) De oktoberfuture op een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 0,4 procent hoger op 70,56 dollar op de New York Mercantile Exchange.

De markt is in afwachting van de wekelijkse Amerikaanse voorraadcijfers.

Naar verwachting zijn de olievoorraden in de VS voor de zevende week op rij gedaald. Analisten rekenen gemiddeld op een daling van de handelsvoorraad ruwe olie met 3,8 miljoen vaten in de afgelopen week.

Shell kondigde dinsdag aan zijn schalie-olie-activiteiten in het Permian-bassin te verkopen aan ConocoPhillips voor 9,5 miljard dollar in contanten.  De deal wijst erop dat de grote oliebedrijven nog niet echt geloven in een afscheid van fossiele brandstoffen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Herstel op Europese beurzen

(ABM FN-Dow Jones) De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag hoger gesloten. Beleggers werden optimistischer nadat onrust over de Chinese vastgoedmarkt maandag nog leidde tot verliezen.

De brede STOXX Europe 600 index steeg 1,0 procent tot 458,68 punten, de Duitse DAX won 1,4 procent op 15.348,53 punten en de Franse CAC 40 kon 1,5 procent bijschrijven op 6.552,73 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,1 procent hoger op 6.980,98 punten.

Daarmee herstelden de beurzen van de forse tik die zij op maandag kregen, na zorgen over de implosie van de Chinese projectontwikkelaar Evergrande.

"Beleggers volgen de situatie rondom Evergrande op de voet, maar maken zich ook gereed voor het rentebesluit van de Fed. Beleggers vrezen dat morgen het begin van tapering wordt aangekondigd", aldus beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx.

"Europese markten waren vandaag veel beter in staat om hun winsten vast te houden dan de Amerikaanse tegenhangers, waar nervositeit voorafgaand aan de rentecommissie van de Fed duidelijk druk legde op de S&P500, Dow en Nasdaq", zei analist Chris Beauchamp van IG.  "Blijkbaar maken beleggers zich zorgen dat de aankondiging van tapering gepaard kan gaan met hints over wat de Fed daarna ook nog kan gaan doen aan renteverhogingen."

Economisch nieuws was schaars. In augustus werden meer woningen in aanbouw genomen in de Verenigde Staten dan een maand eerder. De stijging was sterker dan verwacht.

De OESO werd positiever over economische groei. In 2022 groeit de wereldeconomie 4,4 procent, na een groei met 5,7 procent dit jaar, verwacht de denktank. Over Duitsland werd de OESO minder positief, terwijl Frankrijk, Italië en Spanje beter uit de bus kwamen. Dit betekende per saldo toch een opwaartse bijstelling van de verwachte groei voor de eurozone in 2021 en 2022.

De olieprijs steeg. Een november-future West Texas Intermediate steeg 1,3 procent tot 71,06 dollar, terwijl een november-future Brent 1,2 procent hoger bewoog op 74,82 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1712 en herstelde dus niet van de daling door de onrust in de afgelopen dagen. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er 1,1730 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De beursgang van Universal Music Group in Amsterdam voor 18,50 euro per aandeel werd zeer positief ontvangen. De beursnieuweling, een afsplitsing van Vivendi, sloot op 25,10 euro.

In Parijs daalde Vivendi juist meer dan 19 procent door de afsplitsing van Universal Music Group.

Royal Dutch Shell verkoopt de bezittingen in het Permian Basin voor 9,5 miljard dollar aan ConocoPhilips. Dat is in de ogen van ING geen heel hoge prijs. Van dit bedrag wil Shell 7,0 miljard dollar laten terugvloeien naar zijn aandeelhouders. Het aandeel steeg ruim 3 procent in Amsterdam en duwde de AEX zo flink in het groen. BP won zo'n 2 procent.

Aegon kreeg maandag nul op het rekest van een Hongaarse rechtbank in zijn beroep tegen de door Boedapest geblokkeerde verkoop van Aegon's Hongaarse divisie aan Vienna Insurance Group. Aegon gaat opnieuw in hoger beroep. Het aandeel daalde in Amsterdam bijna een procent.

Sommige luchtvaartmaatschappijen bleven terrein winnen, nadat de Amerikaanse regering aankondigde dat reisverboden later dit najaar zal worden opgeheven voor gevaccineerde reizigers. De beperkingen golden voor China, Europa, Brazilië, Zuid-Amerika en India.

Air France-KLM won circa 1,5 procent en International Consolidated Group zelfs het dubbele.

Lufthansa meldde dat de boekingen sinds vorige week met 40 procent zijn gestegen. Maandag steeg het aandeel 5 procent, waarvan dinsdag ruim 3 procent weer verloren ging.

Op de Londense beurs lieten de mijnbouwers herstel zien. Anglo American en BHP stegen licht.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag hoger. De S&P500-index steeg 0,4 procent en technologie-index Nasdaq noteerde een plus van 0,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

MUFG verkoopt Amerikaanse retailbank aan U.S. Bancorp

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse financiële groep Mitsubishi UFJ (MUFG) verkoopt zijn Amerikaanse retailbank Union Bank aan U.S. Bancorp voor 8 miljard dollar. Dat maakte de Amerikaanse bank dinsdag bekend.

U.S. Bank, gevestigd in Minneapolis, versterkt met de overname van zo'n 300 filialen zijn aanwezigheid aan de Amerikaanse westkust en wordt door de deal de vijfde retailbank in de VS. Met het aanvullende netwerk hoopt U.S. Bank beter te kunnen concurreren met de grote consumentenbanken in lucratieve markten zoals Los Angeles, San Diego en de San Francisco Bay Area. ​

U.S.Bank kocht vorig jaar al andere activiteiten van MUFG, onder andere op het gebied van effectenbewaring. De retailbank wordt nu ook gekocht, voor 5,5 miljard dollar in contanten en 44 miljoen gewone aandelen. Hierdoor krijgt MUFG een minderheidsbelang van 2,9 procent in U.S. Bancorp.

Steeds meer buitenlandse banken verkopen hun Amerikaanse retailbanken, onder druk van toenemende concurrentie van de grote Amerikaanse banken. Eerder verkocht HSBC Holding filialen in de VS, evenals Banco Bilbao Vizcaya Argentaria.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Mithra rondt rekrutering Noord-Amerikaanse Donesta studie af

(ABM FN) Het Belgische biotechbedrijf Mithra met een specialisatie in anticonceptiemiddelen, heeft de rekrutering van zijn Fase 3 studie voor het middel Donesta afgerond voor de Noord-Amerikaanse markt. Dat laat de groep dinsdagavond weten nabeurs.

Het gaat om 1015 vrouwen die in de VS en Canada gerekruteerd werden. Donesta is een nieuwe hormoontherapie op basis van het vrouwelijk hormoon oestetrol die voor de verlichting van menopauzale vasomotorische symptomen moet zorgen.

In de Europese studie werden eerder al 1288 vrouwen gerekruteerd. Echter was er een groter afvallingspercentage dan verwacht omdat de patiënten het hospitaal niet wilden betreden door de coronapandemie. Daarom zal Mithra 300 extra vrouwen rekruteren voor de Amerikaanse studie. De rekrutering in Europa zou klaar moeten zijn in het eerste semester van 2022.

Mithra blijft bij zijn verwachting dat het commercialisatie voor het medicijn Donesta kan beginnen in de eerste jaarhelft van 2024 in de VS en in de tweede jaarhelft van 2024 voor Europa. Ook verwacht men dat voor het einde van 2021 al de eerste resultaten kunnen worden gepresenteerd rond de werkzaamheid van het middel.

Schrapping PeriNesta

Ook liet het bedrijf dinsdag weten dat het zijn middel PeriNesta dat bedoeld was om opvliegers te verlichten en anticonceptie te bieden aan vrouwen in de postmenopauze niet meer prioritair is voor het bedrijf.

Zo zouden na gesprekken met de toezichthouders gebleken zijn dat men deze markt wil proberen te bedienen met Estelle en Donesta om zo extra ontwikkelingskosten uit te sparen.  

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

DraftKings brengt bod uit op Entain

(ABM FN-Dow Jones) DraftKings heeft een bod uitgebracht op het Britse wedbedrijf Entain. Dit bevestigde de laatste na geruchten in de media.

Entain zegt het bod, dat deels in contanten en deels in aandelen is, te zullen bestuderen. 

Hoe hoog het bod is, meldde Entain niet. Amerikaanse media melden dat het om een bod van 20 miljard dollar gaat.

Entain stond eerder ook al in de belangstelling van MGM. Sectorgenoot William Hill accepteerde een bod van 4 miljard dollar van Caesars Entertainment vorig jaar.

Het aandeel Entain steeg dinsdag ruim 18 procent, maar DraftKings daalde meer dan 6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Brussel sluit hoger af

(ABM FN) De Bel20 is dinsdag hoger afgesloten, waarbij beleggers de Chinese zorgen rond Evergrande vandaag deels van zich afzetten.

De sterindex sloot 0,8 procent hoger af op 4.111,57 punten.

Maandag maakten beleggers zich nog zorgen over de problemen rond de Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande en de nakende tapering door de Federal Reserve. Volgens Philippe Gijsels, marktstrateeg bij BNP Paribas Fortis, spelen echter ook andere  technische elementen.

“Technisch gezien zien we al een hele tijd een aandelenmarkt die in een rechte lijn omhoog ging, zonder een sprankeltje volatiliteit en die dus sterk overkocht was”, merkt Gijsels op. “Op een bepaald moment dringt dan een correctie/consolidatie zich op.”

“We gingen er van uit dat de trigger de start van de tapering zou zijn, maar nu lijkt het Evergrande te worden”, gaat Gijsels verder. “We zijn in vele gevallen, ook voor de toonaangevende S&P500, door het 50 daags gemiddelde gevallen, waardoor de korte tot middellange stijgende trend is gebroken. Veel marktspelers en ook algoritmes hebben waarschijnlijk de terugval naar het 50-daagse gemiddelde gekocht”, vermoedt de marktstrateeg.

“Dit met het idee dat dit niveau, net zoals in de maanden voordien, als steun zou dienen en dus weer eens een 'buy the dip' koopopportuniteit zou zijn. Daardoor moesten diezelfde spelers hun posities terugdraaien, wat ongetwijfeld voor bijkomende verkoopsdruk heeft gezorgd”, is de redenering van Gijsels.

“Nu zitten we duidelijk in een correctieve fase. Maar we gaan er momenteel van uit dat dit een gezonde rustpauze is in een lange opwaartse trend, één die ons de komende weken en maanden mogelijk opnieuw interessante instapmomenten zal bieden”, eindigt Gijsels zijn betoog.

Vandaag werden ook enkele macro-economische cijfers gepubliceerd. Zo is het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in augustus sterker dan verwacht gestegen.

De wereldeconomie groeit volgend jaar dan weer iets harder dan eerder gedacht volgens de OESO. De Parijse denktank voorspelt voor 2022 een mondiale groei van 4,5 procent, waar dat drie maanden geleden 4,4 procent was. Dit jaar komt de voorspelde groei met 5,7 procent juist een fractie lager uit dan eerder gedacht.

De Oeso wees erop dat de snel verspreidende deltavariant van het coronavirus het mondiale herstel zal vertragen, maar denkt niet dat het herstel hierdoor volledig ontspoort.

De euro/dollar werd op 1,1720 verhandeld. 

Stijgers en dalers

Maar liefst 15 van de 20 aandelen in de Bel20 sloten dinsdag af in het groen. In de hoofdindex trokken Sofina en WDP de kop met stijgingen van respectievelijk 2,5 en 2,5 procent. 

Umicore kon herstellen van de klappen van maandag en wist 2,3 procent bij te schrijven. 

Biotech daarentegen noteerde onderaan in de Bel20. Argen-x was de grootste daler met een verlies van 3,0 procent.

Galapagos kondigde dan weer een kapitaalverhoging aan als gevolg van de uitoefening van inschrijvingsrechten. Het aandeel leverde 1,6 procent in. 

Het aandeel AB InBev won vandaag ook 1,0 procent. Op 11 oktober is het vijf geleden dat AB InBev SABMiller heeft overgenomen, en daarmee komt ook een einde aan de lock-up op het aandelenbezit van Altria, Bevco en andere aandeelhouders die bij de deal betrokken waren. Credit Suisse wijst erop dat de aandeelhouders mogelijk hun aandelen zullen verkopen, wat als een donderwolk boven het aandeel hangt.

Op de tweede lijn won Retail Estates 4,0 procent, terwijl Mithra 1,7 procent prijs gaf. 

Xior Student Housing heeft zijn voetafdruk in Spanje vergroot met de winst van een publieke aanbestedingsprocedure in Zaragoza voor de ontwikkeling en exploitatie van een ‘flagship’ studentenresidentie. Het aandeel van de kotmadam steeg 1,7 procent. 

Bij de kleinere aandelen won Hyloris 4,1 procent. De farmaceut kreeg de goedkeuring voor het op de markt brengen van Maxigesic in Zuid-Korea en Panama. Daarmee “blijft de commerciële Maxigesic IV-trein op volle toeren draaien”, meent KBC Securities.

Bone Therapeutics benoemde Lieve Creten als interim CFO. Het aandeel bleef stabiel.

Nyrstar N.V. zag in de eerste zes maanden van 2021 de schulden stijgen, terwijl de opbrengsten opliepen en het verlies daalde. Het aandeel won 2,5 procent. 

Wall Street

Bij het sluiten van de Europese beurzen noteerden de belangrijkste Amerikaanse indexen beperkt in het groen met winsten tussen de 0,1 en 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met woensdag 29 september  2021

WOENSDAG 22 SEPTEMBER 2021

00:00 ASIT Biotech - Halfjaarcijfers
00:00 Acacia Pharma - Halfjaarcijfers

DONDERDAG 23 SEPTEMBER 2021

00:00 Viohalco - Halfjaarcijfers

VRIJDAG 24 SEPTEMBER 2021

07:00 Mithra - Halfjaarcijfers
00:00 Moury Construct - Halfjaarcijfers

MAANDAG 27 SEPTEMBER 2021

00:00 Ekopak - Halfjaarcijfers

DINSDAG 28 SEPTEMBER 2021

- Geen agendapunten

WOENSDAG 29 SEPTEMBER 2021

09:00 Shurgard - Ex-dividend
00:00 Colruyt - jaarvergadering
00:00 Fluxys - Halfjaarcijfers

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

VanEck lanceert nieuwe cryptoproducten

(ABM FN-Dow Jones) VanEck heeft drie nieuwe Exchange Traded Notes op de cryptomunten Solana, TRON en Polkadot gelanceerd.

Eerder al bracht VanEck ETN's uit op Bitcoin en Ethereum.

"Ethereum kan zich verheugen in toenemende populariteit. Maar er zijn ook nieuwere platformen die veel voordelen bieden, zoals lagere transactiekosten of snellere processen", zegt Martijn Rozemuller, CEO bij VanEck Europa, in een toelichting op de nieuwe lanceringen.  

Rozemuller merkte op dat het lastig inschatten is welke crypto's over pak hem beet tien jaar de meest populaire zijn. Hij trekt daarbij een parallel met de markt voor mobiele telefonie. "Wie had in de jaren negentig kunnen denken dat Nokia en BlackBerry zoveel marktaandeel zouden verliezen?" Volgens de CEO is het daarom goed dat er breed gespreid kan worden belegd.

De ETN's zijn genoteerd aan Xetra Deutsche Börse. Market maker voor de nieuwe ETN's is Flow Traders.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Wall Street op weg naar herstel

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een hogere opening voor Wall Street. Richting de openingsgong noteert de future op de S&P 500 0,6 procent hoger en lijken ook de Dow Jones index en Nasdaq duidelijk in het groen te openen.

Maandag beleefde de S&P 500 nog zijn slechtste dag in zo'n vier maanden door de zorgen over de financiële problemen bij de Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande en een dreigend spillover effect en mogelijke groeivertraging in China.

Bloomberg meldde dinsdagmiddag dat Evergrande maandag inderdaad de rentebetaling aan ten minste twee grote schuldeisers heeft gemist. Dit is na een waarschuwing dit weekend door de Chinese overheid echter geen grote verrassing.  

"Dit is geen opzichzelfstaand incident", volgens vermogensbeheerder Dave Wang van Nuvest Capital, die verwacht dat meer vastgoedontwikkelaars in de problemen zitten of zullen komen.

De perikelen rond Evergrande komen op een moment dat de aandelenmarkten kwetsbaar zijn. Tekenen dat het herstel van de Amerikaanse economie hapert hebben de langdurige rally een halt toegeroepen.

De Oeso stelde in zijn nieuwe ramingen dinsdag de verwachte groei in de Verenigde Staten in 2021 neerwaarts bij van 6,9 tot 6 procent. De verwachte groei voor 2022 ging echter omhoog van 3,6 naar 3,9 procent. De Parijse denktank voorspelt dat het economische herstel door de snel verspreidende deltavariant van het coronavirus wel zal haperen maar niet ontsporen.

Ondertussen lijkt de Federal Reserve van plan om de geldkraan binnenkort dicht te gaan draaien. De Amerikaanse centrale bank begint dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. Woensdag volgt het rentebesluit, inclusief nieuwe economische ramingen en een actuele dot plot met rentevoorspellingen van de beleidsmakers van de Fed.

"We staan op een keerpunt", volgens David Donabedian, chief investment officer bij CIBC Private Wealth. Terwijl de Fed zijn zeer accommoderende beleid gaat inperken, lijkt het V-vormige herstel voorbij. Dit zorgt volgens de marktkenner voor onzekerheid over de toekomst.

"We hebben een geweldige 'run' gehad, maar het wordt vanaf hier moeilijker, met lagere rendementen en meer volatiliteit", waarschuwt Donabedian.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag verder rustig. Voor de openingsbel werd bekend dat de Amerikaanse huizenbouw in augustus sterker dan verwacht is gestegen, met bijna 4 procent op maandbasis. Ook de bouwvergunningen namen toe, met 6 procent op maandbasis.

De euro/dollar handelt dinsdagmiddag op 1,1741. Een vat WTI-olie wordt een half procent duurder op 70,72 dollar per vat.

Bedrijfsnieuws

Royal Dutch Shell heeft een akkoord bereikt over de verkoop van zijn bezittingen in het Permian Basin aan ConocoPhillips voor 9,5 miljard dollar in contanten. Het gaat vooral op schalievelden in Texas. ConocoPhillips lijkt dinsdag ruim twee procent hoger te openen.

U.S. Bancorp neemt de belangrijkste regionale bankfranchise van MUFG Union Bank over van Mitsubishi UFJ Financial Group voor ongeveer 8 miljard dollar in contanten en aandelen. Hiermee versterkt U.S. Bancorp zijn positie aan de Amerikaanse westkust. Het aandeel U.S. Bancorp lijkt een procent in de plus te openen.

Uber Technologies heeft zich dinsdag positiever uitgelaten over het lopende derde kwartaal. De Amerikaanse taxibemiddelaar denkt maanden eerder dan verwacht een positieve aangepaste EBITDA te realiseren. De aangepaste EBITDA ligt in het derde kwartaal vermoedelijk tussen de 25 miljoen dollar verlies en winst. Voorheen werd gerekend op een verlies van zo'n 100 miljoen dollar. In juli en augustus draaide Uber break-even, aldus het bedrijf, en voor het vierde kwartaal wordt gerekend op een bedrag tussen de 0 en 100 miljoen dollar. Beleggers reageren positief op het bericht, want het aandeel Uber lijkt dinsdag zo'n 6 procent hoger te gaan openen.

De enkele dosis van het coronavaccin van Johnson & Johnson biedt sterke en langdurige bescherming tegen ziekenhuisopname en overlijden, hetgeen nog eens kan worden verbeterd met een tweede prik. Dit meldde de Amerikaanse farmaceut dinsdag op basis van data uit een Fase 3-onderzoeksstudie. Een zogeheten 'boosterprik' met het vaccin zorgt voor een verhoogde bescherming, aldus J&J. Studieresultaten toonden in de VS een bescherming van 94 procent wanneer zo'n boosterprik twee maanden na het vaccin werd toegediend. Het aandeel lijkt dinsdag dik een half procent hoger te openen.

Dinsdag nabeurs openen Adobe en FedEx de boeken.

Slotstanden

De Amerikaanse hoofdgraadmeter S&P 500 sloot maandag 1,7 procent lager op 4.357,73 punten, terwijl de Dow Jones-index 1,8 procent inleverde op 33.970,47 punten. Techbeurs Nasdaq verloor zelfs 2,2 procent op 14.713,90 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Meer Amerikaanse woningen in aanbouw genomen

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in augustus sterker dan verwacht gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

In augustus steeg het aantal in aanbouw genomen woningen met 3,9 procent op maandbasis tot 1,615 miljoen woningen op een geannualiseerde basis. Economen hadden vooraf op een stijging van 1,0 procent gerekend.

Op jaarbasis was er sprake van een stijging van 17,4 procent. 

Het aantal afgegeven bouwvergunningen nam met 6,0 procent op maandbasis toe tot 1,728 miljoen vergunningen, en steeg op jaarbasis met 13,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Coronavaccin Johnson & Johnson biedt langdurige bescherming

(ABM FN-Dow Jones) De enkele dosis van het coronavaccin van Johnson & Johnson biedt sterke en langdurige bescherming tegen ziekenhuisopname en overlijden, hetgeen nog eens kan worden verbeterd met een tweede prik. Dit meldde de Amerikaanse farmaceut dinsdag op basis van data uit een Fase 3-onderzoeksstudie.

Een zogeheten 'boosterprik' met het vaccin zorgt voor een verhoogde bescherming, aldus J&J. Studieresultaten toonden in de VS een bescherming van 94 procent wanneer zo'n boosterprik twee maanden na het vaccin werd toegediend. Daarbij verviervoudigde het aantal antilichamen.  

Wanneer de boosterprik van J&J na zes maanden wordt toegediend, vertwaalfvoudigt het aantal antilichamen zelfs, aldus het bedrijf, dat verder meldde dat de veiligheid van het vaccin onveranderd bleef.

Het Fase 3 onderzoek vond tussen maart en juli plaats onder 390.000 proefpersonen die gevaccineerd zijn met het J&J vaccin en ruim 1,5 miljoen ongevaccineerden. Het bedrijf gaat de onderzoeksdata indienen bij de FDA en andere toezichthouders, als ook de Wereldgezondheidsorganisatie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Beursupdate: Brussel blijft in het groen

(ABM FN) De Brusselse beurs blijft dinsdagmiddag in het groen. De Bel20 schreef 1,0 procent bij op 4.117,96 punten.

In de hoofdindex trokken Solvay en GBL de kop met stijgingen van respectievelijk 2,8 en 2,4 procent. 

Ageas en Aperam herstelden van de klappen van maandag en wisten 1,3 en 1,8 procent bij te schrijven. 

Biotech daarentegen noteerde onderaan in de Bel20. Argen-x was de grootste daler met een verlies van 3,7 procent.

Galapagos kondigde een kapitaalverhoging aan als gevolg van de uitoefening van inschrijvingsrechten. Het aandeel leverde 2,5 procent in. 

Op de tweede lijn won VGP 3,2 procent, terwijl Mithra 1,9 procent prijs gaf. 

Xior Student Housing heeft zijn voetafdruk in Spanje vergroot met de winst van een publieke aanbestedingsprocedure in Zaragoza voor de ontwikkeling en exploitatie van een ‘flagship’ studentenresidentie. Het aandeel steeg 1,0 procent. 

Bij de kleinere aandelen won Hyloris 4,5 procent. De farmaceut kreeg de goedkeuring voor Maxigesic in Zuid-Korea en Panama. Daarmee “blijft de commerciële Maxigesic IV-trein op volle toeren draaien”, meent KBC Securities.

Bone Therapeutics benoemde Lieve Creten als interim CFO. Het aandeel steeg 1,3 procent.

Nyrstar N.V. zag in de eerste zes maanden van 2021 de schulden stijgen, terwijl de opbrengsten opliepen en het verlies daalde. Het aandeel gaf 0,8 procent prijs. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: onzekerheid over aandelenbelang Altria drukt op AB InBev

(ABM FN) Altria verkoopt mogelijk het belang in AB InBev dat het vijf jaar geleden ontving bij de overname van SABMiller. Dit schrijven analisten van Credit Suisse dinsdag.

Op 11 oktober is het vijf geleden dat AB InBev SABMiller heeft overgenomen, en daarmee komt ook een einde aan de lock-up op het aandelenbezit van Altria, Bevco en andere aandeelhouders die bij de deal betrokken waren.

Altria bezit 9 procent van InBev en Bevco 5 procent. 

De kans dat Altria het belang verkoopt, hangt momenteel als een donkere wolk boven het aandeel InBev, aldus de analisten van Credit Suisse.

Overigens heeft geen van de twee aandeelhouders aangegeven of het daadwerkelijk tot verkoop overgaat na het aflopen van de lock-up.

Mocht Altria ervoor kiezen om te verkopen, dan houdt Credit Suisse er rekening mee dat AB InBev deze aandelen terugkoopt. Dat zou de winst per aandeel met 7 procent laten stijgen, maar tegelijk ook de schuldenafbouw vertragen.

InBev houdt op 6 december een beleggersdag en Credit Suisse is benieuwd wat de nieuwe CEO zal zeggen over de doelstellingen voor de middellange termijn. 

Ten aanzien van 2022 denken de analisten van de Zwitserse bank dat de markt onderschat hoeveel van de opgelopen grondstoffenkosten bierbrouwers kunnen doorberekenen aan hun afnemers.

Credit Suisse hanteert een Neutraal advies voor AB InBev met een koersdoel van 56,00 euro. 

Het aandeel AB InBev steeg dinsdag 1,0 procent naar 49,36 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: Bank of England handhaaft vermoedelijk monetair beleid

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of England zal komende donderdag zijn monetaire beleid niet wijzigen, ondanks de oplopende inflatie en een robuustere arbeidsmarkt in het Verenigd Koninkrijk. Dit is de verwachting van marktkenners gepolst door ABM Financial News.

Daarmee blijft de belangrijkste rente hoogstwaarschijnlijk staan op 0,1 procent en wordt ook het opkoopprogramma van 875 miljard Britse pond gehandhaafd.

"Het is te vroeg om een 'hawkish' wijziging in koers te verwachten van het beleidscomité", aldus Deutsche Bank, onder meer vanwege de onzekerheid rond het coronavirus. Ook de onderbenutting in de arbeidsmarkt, de zogeheten 'slack', is een aandachtspunt voor de Britse centrale bank, net als de hoge inflatie.

"En vergeet niet dat de BoE, in tegenstelling tot de Federal Reserve, haar QE-programma al afbouwt en dat de actieve uitbreiding van de balans later dit jaar zal eindigen", voegen economen van ING toe. Zij verwachten dan ook dat de centrale bank haar plan voor een 'bescheiden verkrapping' in de komende jaren donderdag gewoon zal herhalen.

De eerste renteverhoging vindt waarschijnlijk in 2022 plaats. ING rekent op een verhoging van 15 basispunten in november 2022. RBC Capital Markets voorspelt er zelfs twee: één van 15 basispunten in mei volgend jaar en één van 25 basispunten in november 2022.

Volgens econoom Luke Bartholomew van Aberdeen Standard Investments moet de BoE donderdag mogelijk zelfs een signaal afgeven aan de markten dat ze teveel op de zaken vooruit lopen qua verwachte renteverhogingen.

Bartholomew wijst erop dat de hoge inflatie vermoedelijk van tijdelijke aard is en dat de werkloosheid zal oplopen wanneer er binnenkort een eind komt aan het betaald verlofplan van de Britse overheid dat werd ingesteld toen mensen thuis kwamen te zitten tijdens de coronacrisis.

Interessant voor de markten wordt donderdag ook hoe de kersverse hoofdeconoom van de centrale bank Huw Pill zal stemmen. Zijn voorganger Andy Haldane stond bekend als echte havik in het beleidscomité en als Pill zich verruimingsgezinder opstelt, dan kan dit druk zetten op het Britse pond, volgens Commerzbank.

Het rentebesluit van de Bank of England wordt donderdag om 13:00 uur bekendgemaakt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Uber eerder dan verwacht winstgevend

(ABM FN-Dow Jones) Uber Technologies heeft zich dinsdag positiever uitgelaten over het lopende derde kwartaal. Dit bleek uit documenten die werden ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder SEC.

"Ze zeggen dat een crisis kansen biedt, en dat is zeker het geval voor Uber in de afgelopen 18 maanden", zei CEO Dara Khosrowshahi in een toelichting, die verder sprak van een "belangrijke mijlpaal" die hierdoor sneller wordt bereikt.

De Amerikaanse taxibemiddelaar denkt maanden eerder dan verwacht een positieve aangepaste EBITDA te realiseren.

De aangepaste EBITDA ligt in het derde kwartaal vermoedelijk tussen de 25 miljoen dollar verlies en winst. Voorheen werd gerekend op een verlies van zo'n 100 miljoen dollar. In juli en augustus draaide Uber break-even, aldus CEO Khosrowshahi.

In het lopende kwartaal verwacht Uber 22,8 tot 23,2 miljard dollar aan bruto-inkomsten. Hiervoor rekende het taxibedrijf eerder op 22 tot 24 miljard dollar.

Voor het laatste kwartaal van dit jaar voorziet Uber een aangepaste EBITDA van 0 tot 100 miljoen dollar.

Beleggers reageren positief op het bericht, want het aandeel Uber lijkt dinsdag zo'n 4 procent hoger te gaan openen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Update: Nyrstar NV ziet schulden oplopen

(ABM FN) Nyrstar N.V. heeft in de eerste zes maanden van 2021 de schulden zien stijgen, terwijl de opbrengsten opliepen en het verlies daalde. Dit bleek dinsdag uit de halfjaarrekening van het bedrijf. 

De schulden stegen van 6,8 naar 7,7 miljoen euro. 

De bedrijfsopbrengsten bedroegen 741.967 euro, tegenover 170.545 euro een jaar eerder. 

Nyrstar N.V. wist de bedrijfskosten terug te dringen, van 5,9 naar 2,3 miljoen euro. 

Zo daalde het verlies van 5,7 naar 1,6 miljoen euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: omzetdaling bij Ekopak verwacht

(ABM FN) Ekopak heeft in de eerste helft van 2021 de omzet licht zien dalen. Dit verwacht analist Jan Richard van Berenberg in aanloop naar de cijfers van het bedrijf op maandag 27 september.

De omzet zal volgens de bank zijn uitgekomen op 4,6 miljoen euro, waarvan 0,3 miljoen afkomstig van het winstgevende onderdeel Water-as-a-Service, meent de analist.  

Ekopak focust meer op dit WaaS-segment, waar de omzet over een periode van tien jaar wordt uitgespreid nadat de installaties operationeel zijn. 

De EBITDA zal volgens Berenberg op 650.000 euro zijn uitgekomen, met een marge van 14,1 procent. 

De nettowinst wordt door Berenberg op 230.000 euro geraamd, exclusief de kosten die gepaard gingen met de beursgang. Die kosten schat de bank op 0,6 miljoen euro.

Voor heel 2021 rekent Berenberg op hogere marges, met een omzet van 14 miljoen euro. In 2022 stijgt de omzet volgens analist Richard naar 21 miljoen euro, met een marge van 16,7 procent.

Al met al is Berenberg positief gestemd over Ekopak, dat volgens de bank een unieke kans biedt aan beleggers om te profiteren van de structurele groei in het industriële watersegment. 

Wel moet Ekopak meer waarde voor aandeelhouders weten te ontsluiten, vindt Richard. 

Berenberg hanteert een koopadvies voor Ekopak met een koersdoel van 19,70 euro. 

Het aandeel Ekopak daalde dinsdag 0,8 procent naar 17,14 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Oeso iets positiever over economische groei 2022

(ABM FN-Dow Jones) De wereldeconomie groeit volgend jaar iets harder dan eerder gedacht. Dit bleek dinsdag uit nieuwe ramingen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.

De Parijse denktank voorspelt voor 2022 een mondiale groei van 4,5 procent, waar dat drie maanden geleden 4,4 procent was. Dit jaar komt de voorspelde groei met 5,7 procent juist een fractie lager uit dan eerder gedacht.

De Oeso wees erop dat de snel verspreidende deltavariant van het coronavirus het mondiale herstel zal vertragen, maar denkt niet dat het herstel hierdoor volledig ontspoort.

Over de verwachte groei in de eurozone werd de Oeso positiever voor zowel dit als volgend jaar. Ten opzichte van de voorspelde 4,3 procent groei in 2021 van drie maanden geleden rekent de denktank nu op een groei van 5,3 procent. Opvallend is dat de Oeso verwacht dat de Duitse economie dit jaar minder hard groeit dan eerder geraamd. Het zijn de andere grote economieën van de eurozone: Frankrijk, Italië en Spanje die volgens de denktank echter harder zullen groeien.

De verwachte groei voor 2022 in de eurozone werd opwaarts bijgesteld van 4,4 naar 4,6 procent.

In de Verenigde Staten komt de groei dit jaar vermoedelijk lager uit. De Oeso-raming werd bijgesteld van 6,9 tot 6 procent. De verwachte groei voor 2022 ging echter omhoog van 3,6 naar 3,9 procent.

Kijkend naar China ging de Oeso drie maanden geleden uit van een groei van 8,5 procent in 2021. Die raming bleef staan, net als de voorspelde groei van 5,8 procent voor 2022.

De inflatie loopt dit jaar wereldwijd harder op dan eerder gedacht, maar zakt volgend jaar in de VS en eurozone weer terug. In China zullen de consumentenprijzen in 2022 juist verder oplopen, denkt de Oeso, maar wel iets minder hard dan de voorspelling drie maanden geleden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Herstel op Europese beurzen

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren dinsdag rond het middaguur duidelijk in het groen.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 1,1 procent tot 458,93 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,4 procent op 15.349,14 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 1,3 procent op 6.542,10 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 1,2 procent hoger op 6.985,43 punten.

Daarmee herstellen de beurzen van de forse tik die zij op maandag kregen, na zorgen over de implosie van de Chinese projectontwikkelaar Evergrande.

"Beleggers volgen de situatie rondom Evergrande op de voet, maar maken zich ook gereed voor het rentebesluit van de Fed. De Amerikaanse centrale bank begint vandaag aan de tweedaagse vergadering en beleggers vrezen dat morgen het begin van tapering wordt aangekondigd", aldus beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx. 

De beursagenda is vandaag vrijwel leeg. 

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 1,3 procent tot 71,06 dollar, terwijl een november-future Brent 1,2 procent hoger bewoog op 74,82 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1735. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1733 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1730 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

De beursgang van Universal Music Group in Amsterdam voor 18,50 euro per aandeel werd zeer positief ontvangen. De beursnieuweling, een afsplitsing van Vivendi, handelt inmiddels fiks hoger op 24,90 euro.

Royal Dutch Shell verkoopt de bezittingen in het Permian Basin voor 9,5 miljard dollar aan ConocoPhilips, wat in de ogen van ING geen heel hoge prijs is. Van dit bedrag wil Shell 7,0 miljard dollar laten terugvloeien naar zijn aandeelhouders. Het aandeel stijgt 4,1 procent in Amsterdam en duwt de AEX zo flink in het groen. BP wint 2,0 procent.

Aegon heeft maandag nul op het rekest gekregen van een Hongaarse rechtbank in zijn beroep tegen de door Boedapest geblokkeerde verkoop van Aegon's Hongaarse divisie aan Vienna Insurance Group. Aegon zal in beroep gaan om alsnog goedkeuring te krijgen.

Lufthansa is in Frankfurt de koploper met een koerswinst van 3,6 procent. Air France-KLM wint circa 2 procent en International Consolidated Group 3,3 procent.

In Parijs daalde Vivendi, maar dat heeft te maken met de afsplitsing van Universal Music Group.

Op de Londense beurs laten de mijnbouwers herstel zien. Zo stijgt Antofagasta 2,5 procent en BHP 2,8 procent. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,9 procent in het groen.

De S&P 500 sloot maandag 1,7 procent lager op 4.357,73 punten, terwijl de Dow Jones-index 1,8 procent inleverde op 33.970,47 punten. Techbeurs Nasdaq verloor 2,2 procent op 14.713,90 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Valuta: euro herstelt licht richting rentebesluit Fed

(ABM FN-Dow Jones) De euro/dollar noteert dinsdagochtend licht hoger voorafgaand aan de start van de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Reserve.

Volgens valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe zijn de zorgen over de financiële problemen bij de Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande juist iets afgenomen, mogelijk omdat beleggers de risico's voor de Chinese vastgoedmarkt al hebben ingeprijsd. Toch is de euro niet per se een veilige haven, want met name de Duitse export leunt sterk op de Chinese vraag en een economische groeivertraging in China als gevolg van de vastgoedproblemen kan de Europese munt opnieuw onder druk zetten.

Dat de dollar dinsdag licht lager noteert, heeft vooralsnog meer te maken met terughoudendheid richting het rentebesluit van de Fed woensdagavond, aldus de valuta-analist.

De centrale bank zal woensdag hoogstwaarschijnlijk niet bekendmaken dat het zijn maandelijkse obligatie-opkopen gaat afbouwen. Volgens Sammani zijn het daarom vooral de economische vooruitzichten en de nieuwe dot plot die interessant zullen zijn, nu een taperaankondiging nog even in de ijskast blijft.

"De dot plot zou een consensus kunnen opleveren van een eerste renteverhoging in 2022 en geeft bovendien een eerste inzicht in de renteverwachting voor 2024", aldus de valuta-analist.

Het Britse pond noteert dinsdagochtend licht hoger ten opzichte van de euro en dollar, maar Sammani verwacht weinig grote bewegingen voorafgaand aan het rentebesluit van de Bank of England op donderdag.

De euro/dollar handelt dinsdag aan het eind van de ochtend op 1,1738. Voor elke euro krijgen beleggers 0,8574 pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Belgische consumenten hebben iets meer vertrouwen

(ABM FN) Het vertrouwen onder Belgische consumenten is in september iets gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Nationale Bank van België. 

De index steeg van een stand van 5 in augustus naar 8 in september. 

“De stijging van de vertrouwensindicator doet zo de daling van vorige maand teniet”, aldus de centrale bank. 

De versterking van het vertrouwen kwam tot uiting in alle componenten van de indicator, met uitzondering van de spaarvooruitzichten die zich stabiliseerden, liet de NBB verder weten. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursupdate: Brussel boekt wat herstel

(ABM FN) De Brusselse beurs is dinsdagochtend iets hersteld van de pandoering van maandag. Richting het einde van de voormiddag dinsdag schreef de Bel20 0,8 procent bij op 4.109,66 punten. Alleen de biotech-aandelen in de hoofdindex lijken niet aan het feest mee te willen doen. 

Volgens investment manager Simon Wiersma van ING is een stapje terug zetten, zoals maandag op de beurzen wereldwijd gebeurde, ook gezond. 

“De aandelenbeurzen zijn de afgelopen achttien maanden bezig aan een gigantische rally zonder een noemenswaardige tussentijdse correctie”, benadrukte Wiersma. 

De winstnemingen die maandag werden gedaan, betekenen volgens de marktvolger van ING niet het einde van de stijgende trend op de aandelenmarkt. 

“De risicopremie op aandelen is nog steeds hoog en aantrekkelijk. En zolang de reële rentes [rente minus inflatie] niet sterk oplopen en de winstgroeiverwachtingen niet sterk worden verlaagd, zien we de daling van gisteren als niet meer dan een tijdelijke correctie”, aldus Wiersma.

Verder blijven de afnemende economische groei, de hoge inflatie en de onzekerheid over het beleid van centrale banken volgens de marktvolger een belangrijke rol spelen. 

Zo zijn alle ogen naar woensdagavond gericht, wanneer de Amerikaanse Federale Reserve met een nieuw rentebesluit komt. Daarbij zal de centrale bank volgens marktkenners nog niet aankondigen dat het begint met het afbouwen van haar maandelijkse obligatie-opkopen. Die aankondiging volgt vermoedelijk pas in november.

“De Fed zal het slim moeten spelen om de toch al onzekere markten niet van slag te brengen”, meent hoofdeconoom Bernard Keppenne van CBC Banque. 

De euro/dollar werd op 1,1728 verhandeld. 

Stijgers en dalers

In de hoofdindex trokken KBC en Solvay de kop met stijgingen van respectievelijk 2,3 en 2,1 procent. 

Ageas en Aperam herstelden van de klappen van maandag en wisten 1,5 en 2,0 procent bij te schrijven. 

Biotech daarentegen noteerde onderaan in de Bel20. Argen-x was de grootste daler met een verlies van 3,9 procent.

Galapagos kondigde een kapitaalverhoging aan als gevolg van de uitoefening van inschrijvingsrechten. Het aandeel leverde 2,2 procent in. 

Op de tweede lijn won VGP 2,2 procent, terwijl EVS Broadcast Equipment 2,1 procent prijs gaf. 

Xior Student Housing heeft zijn voetafdruk in Spanje vergroot met de winst van een publieke aanbestedingsprocedure in Zaragoza voor de ontwikkeling en exploitatie van een ‘flagship’ studentenresidentie. Het aandeel steeg 1,2 procent. 

Bij de kleinere aandelen won Hyloris 3,8 procent. De farmaceut kreeg de goedkeuring voor Maxigesic in Zuid-Korea en Panama. Daarmee “blijft de commerciële Maxigesic IV-trein op volle toeren draaien”, meent KBC Securities.

Bone Therapeutics benoemde Lieve Creten als interim CFO. Het aandeel noteerde op 1,50 euro. 

Nyrstar zag in de eerste zes maanden van 2021 de schulden stijgen, terwijl de opbrengsten opliepen en het verlies daalde. Het aandeel gaf 0,8 procent prijs. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Xior breidt uit in Spanje

(ABM FN) Xior Student Housing heeft zijn voetafdruk in Spanje vergroot met de winst van een publieke aanbestedingsprocedure in Zaragoza voor de ontwikkeling en exploitatie van een ‘flagship’ studentenresidentie. Dit liet de kotmadam maandagavond weten. 

De deelname werd vorige week al aangekondigd.

Het gaat om een investering van ongeveer 26 miljoen euro, terwijl het gestabiliseerd bruto aanvangsrendement circa 8 procent zal bedragen. Het project zal voor het academiejaar 2023-2024 klaar zijn, zo verwacht Xior. 

Met deze acquisitie voegt Xior een zesde stad toe aan haar portefeuille en wordt de groeistrategie in Spanje verdergezet.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursupdate: Brussel iets lager van start

(ABM FN) De Brusselse beurs is dinsdag iets lager van start gegaan, maar hervond al snel de weg omhoog en herstelde zo iets van de pandoering van maandag.

Kort na de beursbel steeg de Bel20 0,1 procent naar 4.083,82 punten. 

In de hoofdindex trok KBC de kop met een koerswinst van 1,9 procent, terwijl Argen-x 3,9 procent inleverde. 

Op de tweede lijn steeg D’Ieteren 1,3 procent. EVS Broadcast Equipment daalde 1,5 procent. 

Bij de kleinere aandelen schreef Hyloris 3,8 procent bij. Het pijnmiddel van de farmaceut kreeg groen licht in Zuid-Korea en Panama. 

Sequana Medical daalde 2,8 procent. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Vlakke start Bel20 verwacht na laat herstel Wall Street

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat dinsdag naar verwachting een min of meer vlakke opening tegemoet.

Maandag startte de Bel20 de handelsweek nog met een verlies van 1,3 procent op 4.079,04 punten. Zorgen over grote problemen bij de met schulden overladen Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande leidden ’s ochtends tot zware verliezen op de beurs in Hongkong. Het negatieve sentiment in Azië had zijn weerslag op de Europese beurzen, waar onder meer financiële waarden en grondstoffenfondsen flink onder druk stonden. 

Wall Street opende ’s middags vervolgens ook lager en hoofdgraadmeter S&P 500 zakte in de loop van de handelsdag steeds verder weg. Ruim een half uur voor de slotgong in New York noteerde de index zelfs 2,9 procent in het rood. Dankzij een eindsprint werd het verlies echter beperkt tot 1,7 procent. 

De late opleving op Wall Street geeft de beleggers in Azië vanochtend weer wat moed en de beurzen in Hongkong en Sydney noteren na de zware verliezen van gisteren nu dicht bij huis. Tokio, dat maandag de deuren gesloten hield vanwege een feestdag, geeft wel 1,7 procent prijs. 

De problemen voor Evergrande zijn evenwel niet als sneeuw voor de zon verdwenen. Vanochtend noteerde het aandeel 3,5 procent lager en kredietbeoordelaar S&P had een waarschuwing voor investeerders in petto. "We denken dat Beijing alleen ingrijpt als er sprake is van verregaande besmetting, waardoor meerdere grote ontwikkelaars kunnen omvallen en er systeemrisico's voor de economie ontstaan", aldus de analisten, die benadrukten dat "het falen van Evergrande alleen, niet zal resulteren in een ingreep door de autoriteiten".

De Amerikaanse olie-future zit vanochtend met ongeveer 1 procent in de lift. Maandagavond gaf de future in New York nog 2,3 procent prijs op 70,29 dollar pet vat. "De oliemarkten volgden de bredere financiële markten mee omlaag", aldus CFO Manish Raj van Velandera Energy Partners. 

De toegenomen volatiliteit op de beurzen leidt de laatste handelsdagen ook tot een aantrekkende dollar. Het muntpaar euro/dollar koerste vanochtend op 1,1733. Daarmee noteert het muntpaar richting de onderkant van de trading range van de afgelopen 12 maanden, tussen 1,1650 en 1,2350. 

De macro-economische agenda is vandaag mager gevuld. Beleggers kijken wel alvast vooruit naar het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdagavond. Daarbij zal de centrale bank volgens marktkenners niet aankondigen dat ze begint met het afbouwen van haar maandelijkse obligatie-opkopen. Die aankondiging komt vermoedelijk pas in november.

Bedrijfsnieuws

Galapagos kondigde een kapitaalverhoging aan als gevolg van de uitoefening van inschrijvingsrechten. 

Bone Therapeutics benoemde Lieve Creten als interim CFO. 

Hyloris Pharmaceuticals kreeg de goedkeuring voor Maxigesic in Zuid-Korea en Panama. 

Nyrstar zag in de eerste zes maanden van 2021 de schulden stijgen, terwijl de opbrengsten opliepen en het verlies daalde. 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 sloot maandag 1,7 procent lager op 4.357,73 punten, terwijl de Dow Jones-index 1,8 procent inleverde op 33.970,47 punten. Techbeurs Nasdaq verloor 2,2 procent op 14.713,90 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Update: Europese beurzen openen in het groen

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan dinsdag een hoger opening tegemoet, na de verliezen van maandag. 

IG voorziet een openingswinst van 52 punten voor de Duitse DAX, een plus van 15 punten voor de Franse CAC 40 en een stijging van 39 punten voor de Britse FTSE 100.

De aandelenmarkten in Europa zijn de nieuwe beursweek in het rood begonnen door zorgen over China.

"De verkoopgolf als gevolg van de ontwikkelingen rond Evergrande leidde tot forse verliezen in Europa, waarbij vooral de Britse en Duitse beurs aan waarde moesten inleveren", zo merkte marktanalist Michael Hewson van CMC Markets op. De DAX en FTSE 100 koersten rond het laagste peil in twee maanden, maar sloten niet op de laagste niveaus van de dag, aldus Hewson.

Beleggers maken zich zorgen over de problemen bij de Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande en een eventueel spillover effect, waardoor de economische groei in China mogelijk in het gedrang komt, aldus handelaar Marshall Gittler van BDSwiss Holding.

In Hongkong koerste het aandeel van vastgoedgigant Evergrande Group maandagochtend 17 procent lager. De projectontwikkelaar staat op omvallen en beleggers vrezen dat dit de aanzet zal zijn tot een nieuwe financiële crisis.

Evergrande kampt met een immense schuld van ongeveer 300 miljard dollar, terwijl de overheid vooralsnog niet de reikende hand lijkt te willen bieden, hoewel marktkenners wel denken dat Beijing een 'Lehman'-moment zal willen voorkomen.

Honderden financiële instellingen hebben leningen uitstaan bij de vastgoedgigant en beleggers vrezen dat deze partijen samen met Evergrande ten onder kunnen gaan.

Een terugval van de Chinese economische groei is volgens investment director Russ Mould van AJ Bell vooral slecht nieuws voor mijnbouwers. "Een terugval van de economie van China zal een significante impact hebben op de vraag naar grondstoffen, gezien het land een grootgebruiker is van vele mineralen en metalen", aldus Mould. "De situatie heeft wat weg van die in 2015, toen er zorgen waren over de hoge Chinese schulden."

Mijnbouwaandelen wereldwijd stonden maandag dan ook onder druk, ook door een daling van de ijzerertsprijzen na berichten dat China de staalproductie terugschroeft.

Andere kwesties als het nog altijd hoge aantal coronabesmettingen, de hoge inflatie, problemen in de aanvoerketen, speelden ook een rol in het sentiment, volgens Richard Hunter van Interactive Investor.

Bedrijfsnieuws

Bank- en grondstoffenaandelen stonden maandag onder druk. Société Générale en Deutsche Bank verloren 6 tot 8 procent, terwijl Rio Tinto en Anglo American 2 tot 5 procent moesten prijsgeven.

Prudential sloot 8 procent lager na de bekendmaking van een emissie van 131 miljoen aandelen.

Analisten die speculeren over een opsplitsing van Unilever zetten het aandeel meer dan een procent hoger.

In Londen viel AstraZeneca op met een koerswinst van meer dan 6 procent. Nieuwe resultaten dit weekend met kankerbehandeling Enhertu worden door beleggers positief ontvangen. Het middel zou veel beter werken dat Kadcyla, dat momenteel de standaardbehandeling is.

British Airways en Iberia-eigenaar IAG steeg ruim 11 procent, nadat de Financial Times op basis van bronnen meldde dat de Amerikaanse president Joe Biden voornemens is om het inreisverbod voor Europese reizigers op te heffen. Air France-KLM won ruim 5 procent.

Deutsche Lufthansa kondigde een claimemissie ter waarde van 2,1 miljard dollar aan om het eigen vermogen te versterken en het aandeel steeg bijna 6 procent.

Euro STOXX 50          4.047,97 (-2,0%)
STOXX Europe 600       454,12 (-1,7%)
DAX                    15.132,06 (-2,3%)
CAC 40                 6.455,81 (-1,7%)
FTSE 100               6.903,91 (-0,9%)
SMI                    11.766,42 (-1,4%)
AEX                    778,28 (-1,4%)
BEL 20                 4.079,04 (-1,3%)
FTSE MIB               25.048,26 (-2,6%)
IBEX 35                8.655,40 (-1,2%)

AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures dinsdag flink hoger.

De Amerikaanse beurzen zijn maandag fors lager gesloten, door de aanhoudende onrust over de hoge schuld in de vastgoedmarkt in China.

"De Amerikaanse beurzen sloten scherp lager, in reactie op de rode beurzen in Azië en Europa", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. Volgens Hewson is de S&P 500 voor de tweede dag op rij onder het 50-daags voortschrijdend gemiddelde gesloten.

De brede terugval hangt samen met vastgoedontwikkelaar China Evergrande Group. De vraag is hoe dit afloopt. Sommige marktkenners geloven dat Beijing de vastgoedreus failliet zal laten gaan en verliezen voor aandeelhouders en obligatiehouders zal toestaan. De schuld van het bedrijf is de grootste van alle publiek verhandelde vastgoedbeheerders en -ontwikkelaars wereldwijd.

Evergrande zag de koers maandag 11 procent dalen in Hongkong. Het bedrijf meldde op 13 september dat het in ongekende problemen zat. De Hang Seng index in Hongkong verloor vandaag 3,3 procent.

De aandelenmarkten in China zelf waren gesloten voor een feestdag.

"Iedereen kijkt naar Evergrande en vraagt zich af, of de tijd is gekomen voor een groot faillissement, met de kans op besmetting naar de bredere vastgoedsector", zei Edward Park van Brooks MacDonald. "Het risico is nu acuut, in plaats van theoretisch zoals de afgelopen paar jaar."

Toch gelooft Frank Benzimra van Société Générale niet dat Evergrande een 'Lehman moment' wordt. "Een waarschijnlijker scenario is dat je enige groeivertraging in China zult zien vanwege de impact op de vastgoedsector", zei hij.

“Evergrande is te groot om te klappen”, volgens vermogensbeheerder Fred van Deijck van Bustelberg Effectenkantoor, die ook geen grote besmettingsgolf verwacht. “Het is een lokaal probleem, de meeste schulden zitten breed gespreid”, aldus Van Deijck.

Grote verliezen zag Hewson van CMC op Wall Street ontstaan bij aandelen die een grote blootstelling hebben aan China, waaronder Alibaba, Tencent en JD.com. Daarnaast staan olie- en grondstoffenaandelen onder druk als gevolg van de daling van de koper-, ijzererts- en olieprijzen.

Ook luchtvaartmaatschappijen sloten lager, zo zag Hewson, maar de verliezen zijn wel veel kleiner dan bij diens Europese concurrenten. Onder meer de Financial Times meldde op basis van bronnen dat de Amerikaanse president Joe Biden voornemens is om het inreisverbod voor Europese reizigers op te heffen. Voorwaarde is wel dat zij gevaccineerd zijn.  
 
Woensdag komt de Federal Reserve met zijn rentebesluit, dat waarschijnlijk de weg zal plaveien voor een vermindering van de stimulering later dit jaar.

Een oktober-future voor een vat ruwe olie sloot maandag 2,3 procent, ofwel 1,68 dollar, lager op 70,29 dollar op de New York Mercantile Exchange. "De oliemarkten volgden de bredere financiële markten mee omlaag", aldus CFO Manish Raj van Velandera Energy Partners. "Er zijn op macroniveau heel veel risico's, inclusief het knappen van de vastgoedbubbel in China." De olieprijzen werden daarnaast geraakt door een sterkere dollar.

De aardgasprijs in de Verenigde Staten is juist sterk gestegen, terwijl de winter nog maanden verwijderd is. De prijs voor aardgas is in zes maanden tijd bijna verdubbeld, wat leidt tot zorgen over tekorten in de winter.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van makers van elektrische auto's in China, waaronder Nio, Xpeng, Li Auto en Tesla, stonden onder druk nadat Li Auto waarschuwde dat het minder auto's verwacht te af te leveren in het derde kwartaal. Ook de onrust over vastgoedreus China Evergrande droeg bij aan de daling. Nio verloor ruim zes procent, terwijl Tesla krap vier procent inleverde.
 
De coronatest van Sorrento Therapeutics heeft positieve resultaten getoond in een onafhankelijke studie uitgevoerd door het Mexicaanse INMEGEN instituut. Volgens Sorrento levert COVISTIX betere resultaten dan de breed gebruikte Panbio snelle antigeentesten. Het aandeel Sorrento Therapeutics daalde met ruim drie procent.

Het Britse AstraZeneca boekte maandag winst na resultaten van een nieuw potentieel medicijn tegen borstkanker, die als een doorbraak worden geafficheerd. Het risico op overlijden of progressie van de ziekte zou met 72 procent dalen door het medicijn. Het aandeel won in New York ruim vijf procent.

Het coronavaccin van Pfizer en zijn Duitse ontwikkelingspartner BioNTech lijkt effectief en veilig voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar. Dit meldde de Amerikaanse farmareus maandag op basis van positieve resultaten van een gecombineerde Fase 2/3 studie met het vaccin. Het aandeel Pfizer steeg licht.

Een adviespanel van de Amerikaanse medische toezichthouder FDA adviseert een 'booster' injectie met het coronavirus van Pfizer en BioNTech alleen voor mensen van 65 jaar en ouder, niet voor de bredere bevolking.

Plug Power wil de grootste groene waterstoffabriek aan de Amerikaanse westkust laten bouwen. Plug Power daalde met krap drie procent.

Een staking bij Mondelez, de fabrikant van onder andere Oreo koekjes, is na weken tot een einde gekomen, nadat een nieuw contract voor vier jaar werd geaccepteerd. Het aandeel daalde tot een procent.

S&P 500 index                   4.357,73 (-1,7%)
Dow Jones index            33.970,47 (-1,8%)
Nasdaq Composite           14.713,90 (-2,2%)

AZIE

De Aziatische beurzen noteerden dinsdag in het rood. De beurs van Tokio ging weer open, maar in China bleef de markt nog gesloten.

Nikkei 225                     29.955,23 (-1,8%)
Shanghai Composite      3.613,97 (slotstand 17 sept.)
Hang Seng                    24.022,12 (-0,3%)

VALUTA

De euro/dollar noteerde op 1,1730. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag bewoog het muntpaar ook op 1,1730. 

USD/JPY Yen   109,57
EUR/USD Euro  1,1730
EUR/JPY Yen   128,55

MACRO-AGENDA:

00:00 Chinese beurzen gesloten
11:00 Consumentenvertrouwen - September (Bel)
14:30 Woningbouw en bouwvergunningen - Augustus (VS)

BEDRIJFSNIEUWS:

22:00 Adobe - Cijfers derde kwartaal (VS)
22:00 FedEx - Cijfers eerste kwartaal (VS)

Update: om technische redenen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Nyrstar ziet schulden oplopen

(ABM FN) Nyrstar heeft in de eerste zes maanden van 2021 de schulden zien stijgen, terwijl de opbrengsten opliepen en het verlies daalde. Dit bleek dinsdag uit de halfjaarrekening van het zinkbedrijf. 

De schulden stegen van 6,8 naar 7,7 miljoen euro. 

De bedrijfsopbrengsten bedroegen 741.967 euro, tegenover 170.545 euro een jaar eerder. 

Nyrstar wist de bedrijfskosten terug te dringen, van 5,9 naar 2,3 miljoen euro. 

Zo daalde het verlies van 5,7 naar 1,6 miljoen euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Maxigesic van Hyloris krijgt goedkeuring in Zuid-Korea

(ABM FN) Hyloris Pharmaceuticals heeft de goedkeuring voor Maxigesic in Zuid-Korea en Panama gekregen. Dit kondigde de Luikse farmaceut dinsdagochtend aan. 

Daarmee stijgt het aantal landen waarin Maxigesic op de markt mag worden gebracht tot 26. 

In Zuid-Korea, één van de grootste Aziatische markten, werkt Hyloris met Kyongbo Pharmaceuticals samen om het middel begin 2022 op de markt te brengen. 

Verder heeft Pharma Bavaria International een licentie gesloten met Hyloris voor het middel in 17 landen in Latijns-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Pharma Bavaria is van plan om Maxigesic nog dit jaar in Panama op de markt te brengen. 

CEO Stijn Van Rompay zei tevreden te zijn en benadrukte dat Hyloris ook goed op weg is om een aanvraag bij de Amerikaanse toezichthouder FDA in te kunnen dienen. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Interim CFO voor Bone

(ABM FN) Bone Therapeutics heeft Lieve Creten als interim CFO benoemd. Dit liet het Waalse biotechbedrijf dinsdagochtend weten. 

Daarmee volgt Creten per 20 september Jean-Luc Vandebroek op, die verder gaat als bestuurder van Bone en Creten zal helpen tijdens de overgangstermijn.

“Lieve Creten heeft de ideale ervaring om specifieke kennis en expertise toe te voegen aan het senior management team tijdens deze belangrijke periode in de ontwikkeling van Bone Therapeutics”, lichtte CEO Miguel Forte de keuze voor Creten toe. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

229 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn inmiddels 229,0 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt dinsdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten zijn nog de meeste Covid-19 gevallen geregistreerd, met ruim 42,2 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt hier nu op 676.059.

Het totaal aantal officiële besmettingen in India ligt nu op ruim 33,4 miljoen. Het aantal sterfgevallen staat officieel op 445.133.

Brazilië is het derde land wereldwijd qua besmettingen, met meer dan 21,2 miljoen gevallen en 590.955 overledenen.

In West-Europa heeft het Verenigd Koninkrijk het hoogste aantal besmettingen met 7,5 miljoen. Frankrijk zit op 7,0 miljoen gevallen. Spanje telt 4,9 miljoen besmettingen, Italië 4,6 miljoen en Duitsland zit op 4,1 miljoen.

In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 2.023.692 tegen 2.022.283 gisteren. In België staat het aantal gevallen momenteel op 1.224.885. Dat waren er een dag eerder 1.219.814.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 108.038 besmettingsgevallen geregistreerd. Dat waren er gisteren 107.961.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd inmiddels 4,7 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn verder 5,9 miljard vaccinaties toegediend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met dinsdag 28 september  2021

DINSDAG 21 SEPTEMBER 2021

- Geen agendapunten

WOENSDAG 22 SEPTEMBER 2021

00:00 ASIT Biotech - Halfjaarcijfers
00:00 Acacia Pharma - Halfjaarcijfers

DONDERDAG 23 SEPTEMBER 2021

00:00 Viohalco - Halfjaarcijfers

VRIJDAG 24 SEPTEMBER 2021

07:00 Mithra - Halfjaarcijfers
00:00 Moury Construct - Halfjaarcijfers

MAANDAG 27 SEPTEMBER 2021

00:00 Ekopak - Halfjaarcijfers

DINSDAG 28 SEPTEMBER 2021

- Geen agendapunten

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Galapagos verhoogt kapitaal door uitoefening van inschrijvingsrechten

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft maandag een kapitaalverhoging aangekondigd als gevolg van de uitoefening van inschrijvingsrechten. 

Er werden maandag 7.600 nieuwe aandelen uitgegeven, hetgeen leidde tot een kapitaalverhoging van circa 151.787 euro. Één lid van de directieraad heeft 5.000 inschrijvingsrechten uitgeoefend. 

Het maatschappelijk kapitaal van Galapagos bedraagt daarmee nu circa 354,5 miljoen euro. 

Het aandeel Galapagos sloot maandag 0,6 procent lager op 46,92 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Wall Street lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag fors lager gesloten, door de aanhoudende onrust over de hoge schuld in de vastgoedmarkt in China. De verliezen namen richting het einde van de handelsdag wel wat af. De Amerikaanse hoofdgraadmeter S&P 500 sloot uiteindelijk 1,7 procent lager op 4.357,73 punten, terwijl de Dow Jones-index 1,8 procent inleverde op 33.970,47 punten. Techbeurs Nasdaq verloor zelfs 2,2 procent op 14.713,90 punten.

"De Amerikaanse beurzen sloten scherp lager, in reactie op de rode beurzen in Azië en Europa", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. Volgens Hewson is de S&P 500 voor de tweede dag op rij onder het 50-daags voortschrijdend gemiddelde gesloten. 

De brede terugval hangt samen met vastgoedontwikkelaar China Evergrande Group. De vraag is hoe dit afloopt. Sommige marktkenners geloven dat Beijing de vastgoedreus failliet zal laten gaan en verliezen voor aandeelhouders en obligatiehouders zal toestaan. De schuld van het bedrijf is de grootste van alle publiek verhandelde vastgoedbeheerders en -ontwikkelaars wereldwijd.

Evergrande zag de koers maandag 11 procent dalen in Hongkong. Het bedrijf meldde op 13 september dat het in ongekende problemen zat. De Hang Seng index in Hongkong verloor vandaag 3,3 procent.

De aandelenmarkten in China zelf waren gesloten voor een feestdag.

"Iedereen kijkt naar Evergrande en vraagt zich af, of de tijd is gekomen voor een groot faillissement, met de kans op besmetting naar de bredere vastgoedsector", zei Edward Park van Brooks MacDonald. "Het risico is nu acuut, in plaats van theoretisch zoals de afgelopen paar jaar."

Toch gelooft Frank Benzimra van Société Générale niet dat Evergrande een 'Lehman moment' wordt. "Een waarschijnlijker scenario is dat je enige groeivertraging in China zult zien vanwege de impact op de vastgoedsector", zei hij.

“Evergrande is te groot om te klappen”, volgens vermogensbeheerder Fred van Deijck van Bustelberg Effectenkantoor, die ook geen grote besmettingsgolf verwacht. “Het is een lokaal probleem, de meeste schulden zitten breed gespreid”, aldus Van Deijck.

Grote verliezen zag Hewson van CMC op Wall Street ontstaan bij aandelen die een grote blootstelling hebben aan China, waaronder Alibaba, Tencent en JD.com. Daarnaast staan olie- en grondstoffenaandelen onder druk als gevolg van de daling van de koper-, ijzererts- en olieprijzen. 

Ook luchtvaartmaatschappijen sloten lager, zo zag Hewson, maar de verliezen zijn wel veel kleiner dan bij diens Europese concurrenten. Onder meer de Financial Times meldde op basis van bronnen dat de Amerikaanse president Joe Biden voornemens is om het inreisverbod voor Europese reizigers op te heffen. Voorwaarde is wel dat zij gevaccineerd zijn.   
 
Woensdag komt de Federal Reserve met zijn rentebesluit, dat waarschijnlijk de weg zal plaveien voor een vermindering van de stimulering later dit jaar.

Een oktober-future voor een vat ruwe olie sloot maandag 2,3 procent, ofwel 1,68 dollar, lager op 70,29 dollar op de New York Mercantile Exchange. "De oliemarkten volgden de bredere financiële markten mee omlaag", aldus CFO Manish Raj van Velandera Energy Partners. "Er zijn op macroniveau heel veel risico's, inclusief het knappen van de vastgoedbubbel in China." De olieprijzen werden daarnaast geraakt door een sterkere dollar.

De aardgasprijs in de Verenigde Staten is juist sterk gestegen, terwijl de winter nog maanden verwijderd is. De prijs voor aardgas is in zes maanden tijd bijna verdubbeld, wat leidt tot zorgen over tekorten in de winter.

De euro/dollar noteerde op 1,1730. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,1731 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van makers van elektrische auto's in China, waaronder Nio, Xpeng, Li Auto en Tesla, stonden onder druk nadat Li Auto waarschuwde dat het minder auto's verwacht te af te leveren in het derde kwartaal. Ook de onrust over vastgoedreus China Evergrande droeg bij aan de daling. Nio verloor ruim zes procent, terwijl Tesla krap vier procent inleverde.
 
De coronatest van Sorrento Therapeutics heeft positieve resultaten getoond in een onafhankelijke studie uitgevoerd door het Mexicaanse INMEGEN instituut. Volgens Sorrento levert COVISTIX betere resultaten dan de breed gebruikte Panbio snelle antigeentesten. Het aandeel Sorrento Therapeutics daalde met ruim drie procent.

Het Britse AstraZeneca boekte maandag winst na resultaten van een nieuw potentieel medicijn tegen borstkanker, die als een doorbraak worden geafficheerd. Het risico op overlijden of progressie van de ziekte zou met 72 procent dalen door het medicijn. Het aandeel won in New York ruim vijf procent. 

Het coronavaccin van Pfizer en zijn Duitse ontwikkelingspartner BioNTech lijkt effectief en veilig voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar. Dit meldde de Amerikaanse farmareus maandag op basis van positieve resultaten van een gecombineerde Fase 2/3 studie met het vaccin. Het aandeel Pfizer steeg licht.

Een adviespanel van de Amerikaanse medische toezichthouder FDA adviseert een 'booster' injectie met het coronavirus van Pfizer en BioNTech alleen voor mensen van 65 jaar en ouder, niet voor de bredere bevolking.

Plug Power wil de grootste groene waterstoffabriek aan de Amerikaanse westkust laten bouwen. Plug Power daalde met krap drie procent.

Een staking bij Mondelez, de fabrikant van onder andere Oreo koekjes, is na weken tot een einde gekomen, nadat een nieuw contract voor vier jaar werd geaccepteerd. Het aandeel daalde tot een procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag flink lager gesloten door de aanhoudende onrust over de hoge schuld in de vastgoedmarkt in China die voor verliezen zorgt op aandelenmarkten wereldwijd. Daardoor won de Amerikaanse dollar aan kracht. 

Een oktober-future voor een vat ruwe olie sloot maandag 2,3 procent, ofwel 1,68 dollar, lager op 70,29 dollar op de New York Mercantile Exchange.

"De oliemarkten volgden de bredere financiële markten mee omlaag, nu beleggers risicovolle beleggingen mijden", aldus CFO Manish Raj van Velandera Energy Partners. "Er zijn op macroniveau heel veel risico's, inclusief het knappen van de vastgoedbubbel in China."

De olieprijzen werden daarnaast geraakt door een sterkere dollar, zo merkte analist Ricardo Evangelista van ActivTrades op. "De greenback is de week voortvarend begonnen en koerst op het hoogste niveau in drie weken, nu beleggers zich zorgen maken over de ontwikkelingen in China, waar Evergrande het risico op faillissement loopt."

Verder wijzen analisten op het trage herstel van de ruwe olieproductie na orkaan Ida, die op 29 augustus aan land kwam aan de kust van de Golf van Louisiana. Het Bureau of Safety and Environmental Enforcement schatte vrijdag dat 23,2 procent van de ruwe olieproductie in de Golf van Mexico nog stil ligt, wat gelijk is aan ongeveer 422.000 vaten productie per dag. Circa 34 procent van de aardgasproductie ligt ook nog stil. Nieuwe cijfers worden later vandaag verwacht. 

Het trage herstel deed de olieprijzen in de afgelopen weken nog goed, hoewel analist Carsten Fritsch van Commerzbank zag dat het herstel afgelopen week toenam. "Als de productie normaliseert op het tempo van vorige week, dan zal de uitval een stuk minder zijn dan de 30 miljoen vaten waar wij op rekenden", aldus Fritsch.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Toast en Freshworks verhogen bandbreedte uitgifteprijs beursgang

(ABM FN-Dow Jones) Toast en Freshworks hebben maandag de bandbreedte voor de uitgifteprijs van de aanstaande beursgangen aangekondigd. 

Toast, dat in 2013 werd opgericht en software ontwikkelt voor restaurants, wil 21,7 miljoen aandelen verkopen tegen een prijs van 34 tot 36 dollar per stuk. De bandbreedte lag eerder nog op 30 tot 33 dollar. Diverse bronnen stellen tegenover The Wall Street Journal dat Toast op woensdag naar de beurs wil. De waardering van Toast kan bij een beursgang oplopen tot meer dan 17 miljard dollar. 

Freshworks mikt voor zijn aanstaande beursgang op een waardering van bijna 10 miljard dollar. Het bedrijf dat automatiseringssoftware maakt, wilde aanvankelijk 28,5 miljoen stukken naar de beurs brengen voor 28 tot 32 dollar per aandeel, maar dit wordt nu 32 tot 34 dollar per stuk. Freshworks krijgt een notering aan techbeurs Nasdaq. 

Ook aandelen Freshworks zullen naar verwachting vanaf woensdag verhandelbaar zijn. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Coinbase ziet af van eigen leenproduct

(ABM FN-Dow Jones) Coinbase ziet af van de plannen om een eigen digitaal leenproduct op de markt te brengen. Dit maakte de cryptobroker maandagavond bekend. 

Daarmee zwicht Coinbase voor de kritiek die het over zich heen kreeg van de Amerikaanse toezichthouder SEC. De toezichthouder dreigde zelfs juridische stappen te nemen als de cryptobroker daadwerkelijk zijn plannen zou doorzetten. 

Coinbase zei dat het een "moeilijke beslissing" was om de plannen in de ijskast te zetten. "We blijven onze pogingen doorzetten om meer duidelijkheid te krijgen over de regelgeving voor de crypto-industrie". 

Coinbase kondigde het Lend-product in juni aan. Klanten zouden dan een zogenoemde stablecoin kunnen kopen om daar een jaarlijkse rente van 4 procent over te krijgen. De cryptobroker opende een wachtlijst, waar naar eigen zeggen "honderdduizenden" geïnteresseerden op stonden.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Europese beurzen onderuit

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn de nieuwe beursweek in het rood begonnen door zorgen over China. De Stoxx Europe 600 index sloot maandag 1,7 procent lager op 454,12 punten, terwijl de Duitse DAX 2,3 procent inleverde op 15.132,06 punten. De Franse CAC 40 daalde met 1,7 procent tot 6.455,81 punten en de Britse FTSE 100 sloot 0,8 procent lager en eindigde daarmee op 6.908,48 punten.

"De verkoopgolf als gevolg van de ontwikkelingen rond Evergrande leidde tot forse verliezen in Europa, waarbij vooral de Britse en Duitse beurs aan waarde moesten inleveren", zo merkte marktanalist Michael Hewson van CMC Markets op. De DAX en FTSE 100 koersten rond het laagste peil in twee maanden, maar sloten niet op de laagste niveaus van de dag, aldus Hewson.

Beleggers maken zich zorgen over de problemen bij de Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande en een eventueel spillover effect, waardoor de economische groei in China mogelijk in het gedrang komt, aldus handelaar Marshall Gittler van BDSwiss Holding.

In Hongkong koerste het aandeel van vastgoedgigant Evergrande Group maandagochtend 17 procent lager. De projectontwikkelaar staat op omvallen en beleggers vrezen dat dit de aanzet zal zijn tot een nieuwe financiële crisis.

Evergrande kampt met een immense schuld van ongeveer 300 miljard dollar, terwijl de overheid vooralsnog niet de reikende hand lijkt te willen bieden, hoewel marktkenners wel denken dat Beijing een 'Lehman'-moment zal willen voorkomen.

Honderden financiële instellingen hebben leningen uitstaan bij de vastgoedgigant en beleggers vrezen dat deze partijen samen met Evergrande ten onder kunnen gaan.

Een terugval van de Chinese economische groei is volgens investment director Russ Mould van AJ Bell vooral slecht nieuws voor mijnbouwers. "Een terugval van de economie van China zal een significante impact hebben op de vraag naar grondstoffen, gezien het land een grootgebruiker is van vele mineralen en metalen", aldus Mould. "De situatie heeft wat weg van die in 2015, toen er zorgen waren over de hoge Chinese schulden."

Mijnbouwaandelen wereldwijd stonden maandag dan ook onder druk, ook door een daling van de ijzerertsprijzen na berichten dat China de staalproductie terugschroeft.

Andere kwesties als het nog altijd hoge aantal coronabesmettingen, de hoge inflatie, problemen in de aanvoerketen, speelden ook een rol in het sentiment, volgens Richard Hunter van Interactive Investor.

Op macro-economisch vlak was het maandag rustig. Later deze week volgt het rentebesluit van de Federal Reserve.

De euro/dollar handelde maandag op 1,1734 en olie werd 1,5 procent goedkoper op 70,90 dollar.

De dollar profiteerde volgens analist Ima Sammani van Monex Europe van zijn rol als “veilige haven” nu de markt bevreesd is voor de gevolgen van de ‘Evergrande crisis’.

Bedrijfsnieuws

Bank- en grondstoffenaandelen stonden maandag onder druk. Société Générale en Deutsche Bank verloren 6 tot 8 procent, terwijl Rio Tinto en Anglo American 2 tot 5 procent moesten prijsgeven.

Prudential sloot 8 procent lager na de bekendmaking van een emissie van 131 miljoen aandelen.

Analisten die speculeren over een opsplitsing van Unilever zetten het aandeel meer dan een procent hoger.

In Londen viel AstraZeneca op met een koerswinst van meer dan 6 procent. Nieuwe resultaten dit weekend met kankerbehandeling Enhertu worden door beleggers positief ontvangen. Het middel zou veel beter werken dat Kadcyla, dat momenteel de standaardbehandeling is.

British Airways en Iberia-eigenaar IAG steeg ruim 11 procent, nadat de Financial Times op basis van bronnen meldde dat de Amerikaanse president Joe Biden voornemens is om het inreisverbod voor Europese reizigers op te heffen. Air France-KLM won ruim 5 procent.

Deutsche Lufthansa kondigde een claimemissie ter waarde van 2,1 miljard dollar aan om het eigen vermogen te versterken en het aandeel steeg bijna 6 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot in Europa noteerden de indexen op Wall Street 1,5 tot 2 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Twitter schikt in zaak over misleiding van beleggers

(ABM FN-Dow Jones) Twitter heeft een schikking getroffen van 809,5 miljoen dollar in een zogenoemde class-action rechtszaak, waarin het social media-platform ervan wordt beschuldigd beleggers te hebben misleid in 2015. Dit werd maandag bekendgemaakt.

Met de schikking worden alle claims tegen Twitter over dit onderwerp afgehandeld, zonder dat het platform schuldig wordt bevonden aan onrechtmatig handelen. Twitter blijft van mening dat het juist gehandeld heeft.

De class-action zaak werd opgezet, omdat Twitter beleggers zou hebben misleid over onder meer het aantal maandelijks actieve gebruikers en hoe vaak gebruikers van het platform gebruikmaken.

Twitter betaalt het schikkingsbedrag met beschikbare contanten en boekt het bedrag in als bijzondere post bij de resultaten over het derde kwartaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Grondstoffenaandelen halen Brussel onderuit

(ABM FN) De Brusselse beurs werd maandag, net als de beurzen van de buurlanden, meegesleurd door de vrees voor het Evergrande-debacle in China. 

De Bel20 verloor 1,3 procent en sloot de sessie van maandag af op 4.079,04 punten, grotendeels als gevolg van zware dalingen in aandelen van Umicore, Ageas en Aperam. Grondstoffenaandelen en aandelen met een grote blootstelling aan China hadden het vandaag extra lastig.

“De financiële radar is vandaag opnieuw op het Evergrande-debacle gericht”, zei Tom Simonts, Senior Financial Economist bij KBC. De noodlijdende vastgoedontwikkelaar zag zijn beurskoers vanochtend opnieuw 10 procent dalen naar het laagste peil in 11 jaar.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade zijn beleggers bezorgd over het domino-effect dat de val van Evergrande kan hebben. 

“De vrees voor een faillissement promoveert de schuldenberg van zo’n 300 miljard dollar tot toxisch afval van de hoogste kwaliteit voor de lokale banksector”, voegde Simonts van KBC toe. “De vraag blijft open of Beijing ter hulp snelt of niet”.

Elders kijken beleggers naar de Verenigde Staten, waar de Federal Reserve deze week zijn rentebesluit zal bekendmaken, maar ook het monetair beleid zal uitstippelen. 

"De Fed-vergadering deze week is de belangrijkste gebeurtenis van de week voor beleggers", meent Aslam van AvaTrade. De nadruk zal liggen op signalen die een tijdschema aangeven voor de uiteindelijke tapering, of vermindering, van het opkoopprogramma van obligaties door de Amerikaanse centrale bank, aldus de analist. 

Aslam verwacht echter geen aankondiging vóór de bijeenkomst in november. Beleggers kunnen zich daarom volgens hem beter concentreren op het zoeken naar aanwijzingen over hoe snel de Fed waarschijnlijk zal beginnen met tapering. 

De grootste uitdaging voor Fed-voorzitter Jerome Powell zal zijn om beleggers ervan te overtuigen dat het begin van het terugtrekken van de stimulus geen toekomstige renteverhoging impliceert, voegde Aslam verder toe. 

Powell zal waarschijnlijk ook pleiten voor een sterke economische groei in 2022, denkt de analist van AvaTrade.

Bernard Keppenne, hoofdeconoom van CBC Bank, wees ook op de oproep van de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen aan het Congres om het federale schuldplafond te verhogen. Yellen zegt dat een schuldenverzuim een historische financiële crisis zou veroorzaken, aldus de econoom. "In het geval van een wanbetaling zou de kwestie [van tapering] totaal irrelevant worden", waarschuwt de econoom. 

De euro/dollar handelde op 1,1734.

De olie stond ook onder druk. Een vat Brent ruwe olie verliest 1,5 procent op 74,48 dollar.

Stijgers en dalers

In de hoofdindex waren er maar een paar stijgers te bespeuren. UCB nam de leiding met een koerswinst van 2,3 procent. 

Cofinimmo steeg 0,3 procent. De zorgvastgoeduitbater zal 3 nieuwe woonzorgcentra bouwen in Spanje, wat gepaard gaat men een investering van 34 miljoen euro. Cofinimmo laat weten dat het brutohuurrendement in lijn ligt met de actuele marktvoorwaarden zonder daarbij verdere financiële details te verstrekken.

Aperam en Ageas noteerden onderaan de Bel20 met dalingen van respectievelijk 6,3 en 4,8 procent. Umicore verloor ook 2,9 procent. 

Op de tweede lijn waren de stijgers ook beperkt. Lotus steeg 0,9 procent, Recticel 0,4 procent en Kinepolis 2,1 procent. Intervest won ook 0,2 procent.

Bekaert daarentegen leverde 3,7 procent in. 

Bij de kleinere aandelen wist Sequana 1,6 procent bij te schrijven. Nyxoah gaf 4,9 procent prijs. 

Wall Street

Bij het sluiten van de Europese markten noteerde ook de Amerikaanse indexen aanzienlijk lager. De S&P500 verloor zo 1,8 procent, en de Nasdaq 2,1 procent. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

VS wil inreisverbod Europese burgers opheffen - media

(ABM FN) Washington heeft een overeenkomst bereikt met Brussel over het opheffen van het inreisverbod voor gevaccineerde Europese burgers. Dit meldde drie bronnen binnen de EU maandag tegenover Politico.

De officiële bekendmaking van het nieuws zou vandaag al kunnen volgen en zal gelden voor burgers uit het Schengengebied, maar ook uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Wel kan het nog weken duren voordat het verbod daadwerkelijk wordt opgeheven, omdat nog moet worden gekeken naar de voorwaarden waaronder dit gebeurt.

Het inreisverbod is sinds maart 2020 actief en werd door president Joe Biden in januari van dit jaar verlengd.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Beursblik: analisten verwachten omzetgroei voor UCB

(ABM FN) UCB heeft in 2021 de omzet op jaarbasis zien stijgen. Dit bleek maandag uit de analistenconsensus die in opdracht van de Brusselse farmaceut werd samengesteld.

Voor het lopende boekjaar rekenen analisten op een omzet van 5,6 miljard euro. In 2020 bedroegen de verkopen 5,3 miljard.

De consensus mikt verder op een aangepaste EBIT van 1,2 miljard euro, en een aangepaste EBITDA 1,6 miljard. Dit was een jaar eerder respectievelijk 1,1 en 1,4 miljard euro.

Verder verwachten de analisten die aan de consensus bijdroegen een kernwinst per aandeel UCB van 5,95 euro, tegenover 5,36 euro een jaar eerder. 

Zelf rekent UCB op een omzet tussen de 5,45 en 5,65 miljard euro. De aangepaste EBITDA zal 27 tot 28 procent van de omzet vertegenwoordigen, terwijl de kernwinst per aandeel tussen 5,60 en 6,10 euro zal uitkomen. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Huizenbouwers VS hebben iets meer vertrouwen

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers is in september licht gestegen. Dit bleek maandag uit data van de National Association of Home Builders.

De NAHB-huizenindex kwam voor september uit op 76, na een niveau van 75 in augustus en 80 in juli. 

Indien de index boven de 50 noteert, dan beschouwen huizenbouwers de verkoopomstandigheden als positief. In april 2020, op het dieptepunt van de coronacrisis, daalde de index nog naar 30, de laagste stand sinds juni 2012.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Proximus en BESIX partners in slimme gebouwen

(ABM FN) Proximus, BESIX en i.Leco hebben samen Aug∙e, een specialist in slimme gebouwen en energietransitie, opgericht. Dit kondigden de drie bedrijven maandagmiddag aan zonder financiële details te vermelden.

Allereerst was er een kapitaalinbreng en de verwerving van participaties door BESIX en Proximus in i.Leco. 

Daarnaast wezen de betrokken partijen op een verregaande integratie van de bestaande technische en technologische expertise van de drie ondernemingen. 

Uiteindelijk zal het huidige i.Leco-platform “op natuurlijke wijze” in Aug∙e worden opgenomen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Fors lagere opening Wall Street op til

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een fors lagere opening tegemoet, door de aanhoudende onrust over de hoge schuld in de vastgoedmarkt in China die voor verliezen zorgt op aandelenmarkten wereldwijd.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren circa een half uur voor de openingsbel tot 1,8 procent in het rood.

De brede terugval hangt samen met vastgoedontwikkelaar China Evergrande Group. De vraag is hoe dit afloopt. Sommige marktkenners geloven dat Beijing de vastgoedreus failliet zal laten gaan en verliezen voor aandeelhouders en obligatiehouders zal toestaan. De schuld van het bedrijf is de grootste van alle publiek verhandelde vastgoedbeheerders en -ontwikkelaars wereldwijd.

Evergrande zag de koers maandag 11 procent dalen in Hongkong. Het bedrijf meldde op 13 september dat het in ongekende problemen zat. De Hang Seng index in Hongkong verloor vandaag 3,3 procent.

De aandelenmarkten in China zelf waren gesloten voor een feestdag.

"Iedereen kijkt naar Evergrande en vraagt zich af, of de tijd is gekomen voor een groot faillissement, met de kans op besmetting naar de bredere vastgoedsector", zei Edward Park van Brooks MacDonald.  "Het risico is nu acuut, in plaats van theoretisch zoals de afgelopen paar jaar."

Toch gelooft Frank Benzimra van Société Générale niet dat Evergrande een 'Lehman moment' wordt. "Een waarschijnlijker scenario is dat je enige groeivertraging in China zult zien vanwege de impact op de vastgoedsector", zei hij.
 
Woensdag komt de Federal Reserve met zijn rentebesluit, dat waarschijnlijk de weg zal plaveien voor een vermindering van de stimulering later dit jaar.

De olieprijs daalde. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 2,2 procent  tot 70,30 dollar. Brent-olie werd ook bijna 2 procent goedkoper.

De aardgasprijs in de Verenigde Staten is juist sterk gestegen, terwijl de winter nog maanden verwijderd is. De prijs voor aardgas is in zes maanden tijd bijna verdubbeld, wat leidt tot zorgen over tekorten in de winter.

De euro/dollar noteerde op 1,1710. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,1731 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van makers van elektrische auto's in China, waaronder Nio, Xpeng, Li Auto en Tesla, stonden onder druk nadat Li Auto waarschuwde dat het minder auto's verwacht te af te leveren in het derde kwartaal. Ook de onrust over vastgoedreus China Evergrande droeg bij aan de daling.
 
De coronatest van Sorrento Therapeutics heeft positieve resultaten getoond in een onafhankelijke studie uitgevoerd door het Mexicaanse INMEGEN instituut. Volgens Sorrento levert COVISTIX betere resultaten dan de breed gebruikte Panbio snelle antigeentesten.

Het Britse AstraZeneca boekte maandag winst na resultaten van een nieuw potentieel medicijn tegen borstkanker, die als een doorbraak worden geafficheerd. Het risico op overlijden of progressie van de ziekte zou met 72 procent dalen door het medicijn.

Het coronavaccin van Pfizer en zijn Duitse ontwikkelingspartner BioNTech lijkt effectief en veilig voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar. Dit meldde de Amerikaanse farmareus maandag op basis van positieve resultaten van een gecombineerde Fase 2/3 studie met het vaccin.

Een adviespanel van de Amerikaanse medische toezichthouder FDA adviseert een 'booster' injectie met het coronavirus van Pfizer en BioNTech alleen voor mensen van 65 jaar en ouder, niet voor de bredere bevolking.

Plug Power wil de grootste groene waterstoffabriek aan de Amerikaanse westkust laten bouwen. Dit maakte de waterstofspecialist maandag bekend.

Een staking bij Mondelez, de fabrikant van onder andere Oreo kookjes, is na weken tot een einde gekomen, nadat een nieuw contract voor vier jaar werd geaccepteerd.

Slotstanden

Wall Street sloot vrijdag lager. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,9 procent tot 4.432,81 punten, de Dow Jones index verloor 0,5 procent op 34.584,22 punten en de Nasdaq noteerde 0,9 procent lager op 15.043,97 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie