Wall Street hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,7 procent tot 4.280,12 punten, de Dow Jones index won 1,3 procent op 33.761,05 punten en de Nasdaq sloot 2,1 procent hoger op 13.047,19 punten.
    
De Amerikaanse aandelenmarkten stegen vrijdag, omdat er steeds meer tekenen verschijnen waaruit blijkt dat de inflatie in de VS afkoelt. "De gegevens blijven zich opstapelen dat de inflatie een hoek om is gedraaid", zei marktanalist Jamie Cox van Harris Financial Group. "De Fed kan zijn monetaire noodrembeleid loslaten en dat is maar goed ook. Een zachte landingsbaan is in zicht", zei hij.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag in de VS bekend dat de Amerikaanse importprijzen in juli op maandbasis zijn gedaald met 1,4 procent, terwijl de exportprijzen daalden met 3,3 procent. Op jaarbasis lagen de importprijzen in juli 8,8 procent hoger en de exportprijzen 13,1 procent.

Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in augustus verder verbeterd. De index voor het consumentenvertrouwen verbeterde tot 55,1. Dat was 51,5 eind juli. 

De euro/dollar noteerde op 1,0264. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0272 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0317 op de borden. 

De septemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot vrijdag 2,4 procent, ofwel 2,25 dollar, lager op 92,09 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Maandag staan in de VS op macro-economisch vlak een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnt de Empire State index, gevolgd door vertrouwensdata van huizenbouwers.
    
Bedrijfsnieuws

Fabrikant van elektrische voertuigen Rivian heeft in het tweede kwartaal een verlies geboekt van 1,7 miljard dollar, bijna drie keer zoveel als in dezelfde periode een jaar eerder. Het aandeel daalde 0,2 procent.

PetroChina, China Life Insurance, Sinopec en Aluminium Corp hebben afzonderlijk hun voornemen aangekondigd om de New York Stock Exchange te verlaten. De laatste handelsdagen staat vooralsnog gepland voor eind augustus en begin september. Begin deze maand werd duidelijk dat ook e-commercereus Alibaba zijn Amerikaanse notering kwijt kan raken, als het bedrijf voor de lente van 2024 geen inzicht geeft in de cijfers. Alibaba is van plan om een primaire notering in Hongkong aan te vragen. Het aandeel van Alibaba noteerde 0,3 procent lager.

Johnson & Johnson stopt in 2023 met de wereldwijde verkoop van talkhoudend babypoeder. Het poeder is omstreden omdat het mogelijk kankerverwekkend zou zijn. De afgelopen jaren betaalde J&J al miljarden dollars aan schadevergoedingen. Het aandeel verloor 1,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten, hoewel de vrees voor een scherpe wereldwijde economische vertraging is afgenomen.

Op weekbasis steeg de prijs voor een vat ruwe olie echter met 3,5 procent.

Het energiecomplex bevindt zich in een volatiele modus nadat WTI vorige week met meer dan 9 procent daalde en Brent 8,7 procent inleverde, trok de ruwe olieprijs zich op aan het sterke Amerikaans banenrapport van vorige week vrijdag en positieve inflatiecijfers deze week, waaruit bleek dat de prijsdruk afneemt.

Dat stimuleerde de hoop dat de Federal Reserve de rente niet zo agressief zal verhogen als werd gevreesd, waardoor er mogelijk ruimte is voor beleidsmakers om de nog steeds hoge inflatie in toom te houden zonder de economie in een recessie te storten.

"De prijsrally van de afgelopen week past in het plaatje van een corrigerend herstel", zei marktanalist Alex Kuptsikevich van FxPro. "Als 'stieren' de komende dagen geen nieuwe fundamentele reden vinden om te kopen op het huidige niveau rond 94 dollar per vat voor WTI, herstelt de 'bear market' zich", voegde hij toe.

De septemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot vrijdag 2,4 procent, ofwel 2,25 dollar, lager op 92,09 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Weekoverzicht: opluchting zorgt voor mooie weekwinst Bel20

(ABM FN) De Brusselse beurs heeft deze week met aanzienlijke winst afgesloten. De Bel20 eindigde vrijdag op 3.844 punten, ofwel een stijging van 2,1 procent op weekbasis.

De week werd gekenmerkt door een beter dan verwacht Amerikaans inflatiecijfer woensdag, wat voor een opluchtingsrally op korte termijn zorgde.

Wel begon de week nog moeizaam na waarschuwingen van Nvidia en Micron. Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets onderstreept dit de uitdagingen "waarmee niet alleen de technologiesector, maar ook de bredere wereldeconomie wordt geconfronteerd."

Het is volgens Hewson verleidelijk om te denken dat de aandelenmarkten hun dieptepunten van het jaar achter zich hebben gelaten, maar er is nog geen bewijs voor die conclusie.

Inflatie VS koelt af

De ommekeer in het sentiment kwam na het verschijnen van Amerikaanse inflatiecijfers, die een afkoeling lijken te suggereren, een beeld dat werd bevestigd door de producentenprijsindex. De consumentenprijzen in de Verenigde Staten stabiliseerden in juli op maandbasis, na een stijging van 1,3 procent in juni. Op jaarbasis stegen de prijzen met 8,5 procent, tegen 9,1 procent een maand eerder.

De kerninflatie, dat wil zeggen gecorrigeerd voor voedsel- en energieprijzen, bedroeg in juli 0,3 procent op maandbasis. Op jaarbasis kwam de kerninflatie uit op 5,9 procent en daarmee een ongewijzigd niveau.

"Een zeldzaam positieve verrassing", volgens economen van ING, onder meer te danken aan lagere brandstofprijzen en vliegtickets. En nu de benzine ook in augustus goedkoper wordt, daalt deze maand de inflatie vermoedelijk opnieuw, aldus ING.

"Maar de kerninflatie is lastiger", waarschuwt de bank, wijzend op de oplopende arbeidskosten, waardoor de kerninflatie in juli stabiel bleef.

"Dit zorgt dat de Fed agressief blijft verkrappen."

Maar voordat de Fed in september een nieuw rentebesluit neemt, komen er nog veel cijfers voorbij, zoals een banenrapport en een nieuw inflatiecijfer.

"Echter de inflatie blijft ver verwijderd van de doelstelling, de economie voegde meer dan een half miljoen banen toe afgelopen maand en de economische groei lijkt in het derde kwartaal te herstellen", schreef ING. Dan ontwikkelt de export zich per saldo ook goed en vormen voorraden een minder groot probleem, en dus ziet ING voldoende aanleiding voor de Fed om ook in september de rente met 75 basispunten te verhogen.

Daar leken diverse Fed-bestuurders deze week ook op te hinten. Onder meer Charles Evans, voorzitter van de Chicago Fed, zei dat hij verwacht dat de centrale bank "de rest van dit jaar en volgend jaar de rente zal verhogen om ervoor te zorgen dat de inflatie terugkeert naar de doelstelling van 2 procent."

Collega Mary Daly van de San Francisco Fed zei deze week de strijd van de centrale bank tegen de stijgende inflatie nog niet voorbij was. Er is sprake van een verbetering, maar nog geen overwinning, aldus Daly.

Markt rekent wel op minder agressieve Fed

De FedWatch Tool van CME schat de kans op een renteverhoging van 50 basispunten in september nu in op ruim 60 procent. Die kans was na het sterke Amerikaanse banenrapport van vorige week gedaald tot zo'n 30 procent. De speculatie over een minder agressieve Fed resulteerde deze week in dollarzwakte. De euro/dollar handelde vrijdag op 1,0289 en daarmee op weekbasis een procent hoger.

Daar waar de inflatie in de VS lijkt af te koelen, lijkt eenzelfde scenario in Europa moeilijker voor te stellen, aldus Hewson van CMC, omdat het continent gevoelig is voor stijgende energieprijzen.

WTI-olie werd deze week 4 procent duurder en kostte vrijdag rond de 92,6 dollar per vat.

"De prijzen van ruwe olie zijn weer aan het stijgen, omdat de stijgende Europese gasprijzen ertoe leiden dat consumptiepatronen worden verlegd naar wat momenteel een goedkoper alternatief is", volgens Hewson.

"Een dreigende gascrisis in Europa jaagt nu al een substantiële vervangingsvraag van gas naar olie aan", zei het Internationaal Energieagentschap deze week in zijn maandrapport. En die extra vraag naar olie valt in een toch al krappe markt, aldus het agentschap.

Ondertussen stelde de OPEC de ramingen voor de vraag naar olie in 2022 deze week juist neerwaarts bij.

Stijgers en dalers

De grootste stijger van deze week was, zonder verrassing, Exmar, dat deze week liefst 50 procent bijschreef. Vorige week vrijdag kwam het bedrijf met nieuws waarop de markt aan het wachten was: de verkoop van de Tango FLNG aan Eni. Dit werd door zowel analisten als beleggers toegejuicht.

Sterkste daler was dan Mithra. Het aandeel leverde deze week liefst 24 procent in. Maandag kondigde het Luikse biotechbedrijf de goedkeuring door de FDA van de contraceptiering Haloette aan. Ook heeft Mithra een nieuwe financiering van 100 miljoen euro veiliggesteld bij bestaande investeerders, en kocht daarnaast voor meer dan 34 miljoen euro aan converteerbare obligaties terug.

Er kwamen ook nog een paar bedrijven met cijfers. Zo meldde Nyxoah begin deze week een flinke omzetgroei in het tweede kwartaal, terwijl het verlies iets afnam. Weinig verrassing, aldus Degroof Petercam. Het aandeel won 3,6 procent deze week.

Azelis zag in de eerste zes maanden van het jaar de resultaten aanzienlijk stijgen, terwijl outlook voor dit jaar ruim boven de consensus ligt. Degroof Petercam en Jefferies verhoogden in reactie hun koersdoelen. De adviezen bleven wel op Houden staan. Het aandeel schreef deze week liefst 9 procent bij.

Ageas heeft in de eerste helft van het jaar sterke resultaten geboekt, mede dankzij een beter dan verwachte prestatie in Azië, aldus ING. De verzekeraar kondigde ook een interim-dividend van 1,50 euro per aandeel aan, en verwacht het dividend met 6 tot 10 procent te zullen verhogen. Dit biedt volgens ING betere groeivooruitzichten dan bij sectorgenoten. Het aandeel won 4,1 procent deze week.

KBC verhoogde de outlook, na een beter dan verwacht tweede kwartaal. Deze nieuwe outlook is wel onderhevig aan een reeks aannames, aldus Barclays. Het aandeel steeg deze week 2 procent.

Jensen-Group heeft in de eerste helft van 2022 de omzet en winst zien stijgen. Het bedrijf gaf geen concrete outlook voor het boekjaar af, maar herhaalde winstgevend te willen blijven. Het aandeel schreef 6 procent bij.

Unifiedpost zag ook de omzet stijgen in het eerste semester van dit jaar. Het bedrijf rekent nog altijd op een autonome groei van 25 procent voor dit jaar, maar dit is wel afhankelijk van het afsluiten van licentieovereenkomsten. Het aandeel ging deze week 25 procent omhoog.

Lotus Bakeries kwam volgens ING met zeer sterke halfjaarcijfers. KBC Securities verhoogde ook het koersdoel voor het aandeel, dat 5 procent daalde.

In ander nieuws kreeg Argenx donderdag de goedkeuring van de Europese Commissie voor de behandeling van gegeneraliseerde myasthenia gravis. Daarmee kan het middel in alle lidstaten, maar ook IJsland, Noorwegen en Liechtenstein op de markt gebracht worden. Het aandeel steeg deze week 1,6 procent.

Bone Therapeutics heeft een meerderheidsbelang in het Franse Medsenic van 51 procent verworven. Bone zal hiervoor 90,6 miljoen aandelen uitgeven voor aandeelhouders van Medsenic. Volgens Euronext staan er ruim 22 aandelen Bone uit. Het aandeel won liefst X procent deze week.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Europese beurzen hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 440,87 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,7 procent op 13.795,85 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,1 procent op 6.553,86 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,5 procent hoger op 7.500,89 punten.

Europese aandelenmarkten boekten vrijdag bescheiden winsten, terwijl beleggers data verwerkten die duiden op een afkoeling van de Amerikaanse inflatie. De daling van de Amerikaanse producentenprijzenindex donderdag was het laatste signaal van afnemende inflatie.
Beleggers hopen dat de afkoeling van de inflatie tot minder agressieve renteverhogingen van de Fed zal leiden.

"Deze week stond in het teken van inflatiedata en eerlijk gezegd zou het tot aan het Jackson Hole-symposium de dominante kracht op de markten kunnen zijn", zei marktanalist Craig Erlam van Oanda. "Het feit dat de Amerikaanse inflatie niet alleen afnam, maar in een sneller tempo dan verwacht, was een dubbele overwinning", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de industrie in de eurozone in juni 0,7 procent meer heeft geproduceerd dan een jaar eerder. De Franse inflatie bleek op maandbasis minder hard te zijn gestegen.

Verder kromp de Britse economie in het tweede kwartaal licht, maar dit had volgens econoom Samuel Tombs van Pantheon Macroeconomics vooral te maken met een extra vakantiedag en is niet direct een teken dat de Britse economie al in een recessie verkeert.

De euro/dollar noteerde op 1,0251. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0314 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0317 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,6 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van GlaxoSMithKline, Sanofi en Haleon stonden de afgelopen dagen stevig onder druk vanwege de zorgen over een hoge schadeclaim voor Zantac, een middel tegen maagzuur, dat mogelijk kanker zou veroorzaken. Het middel werd in 2019 van de Amerikaanse markt gehaald na onderzoek door de FDA. GSK bracht vrijdag een verklaring uit waarin het ontkent dat het middel kanker veroorzaakt. De aandelen van de betrokken farmaceuten zitten vrijdag in de lift.

Deutsche Telekom is nog altijd van plan om zijn belang in T-Mobile US uit te breiden en heeft daarbij bijna een meerderheid van de aandelen in handen. Het aandeel daalde ongeveer 1,3 procent.

In Frankfurt steeg Bayer circa 4,5 procent, E.ON won circa 2,5 procent en Deutsche Boerse noteerde ongeveer 3,0 procent lager.

In Parijs won BNP Paribas 1,8 procent, Société Générale won circa 1,5 procent, terwijl Alstom 3,8 procent daalde.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,9 procent hoger op 4.242,53 punten. De Dow Jones index steeg 0,6 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,2 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Uitgelicht: applaus voor einde Tango-saga bij Exmar

(ABM FN) Exmar kwam vorige week vrijdag met uitstekend nieuws: de Tango FLNG is aan het Italiaanse Eni verkocht, voor een zeer aantrekkelijke prijs. Dit is het nieuws waarop de hele markt wachtte, zeker nadat de FSMA vorige week de handel in het aandeel stil legde in afwachting van een persbericht. Het aandeel Exmar opende vervolgens afgelopen maandag tientallen procenten hoger.  

Het aandeel sloot de week af op 8,36 euro, ofwel een stijging van liefst 50 procent op weekbasis. 

“De best mogelijke uitkomst van de Tango-saga”, meent Kepler Cheuvreux.  ING was wel verrast dat de Tango verkocht werd, en niet verhuurd. 

De waarde van de transactie voor de verkoop van de Tango FLNG ligt tussen 572 en 694 miljoen dollar, afhankelijk van de prestaties van de Tango gedurende de eerste zes maanden op locatie. “Dit is een stuk hoger dan verwacht”, aldus Kepler. Volgens KBC Securities levert de deal een meerwaarde van ongeveer 300 miljoen dollar op, tegenover de geschatte intrinsieke waarde van 400 miljoen dollar.  

Levering van de Tango vindt vermoedelijk in de tweede helft van augustus 2022 plaats. Eni zal de Tango inzetten voor de kust van Congo, in het door Eni beheerde Marine XII blok.

Als onderdeel van het project zijn Eni en Exmar ook een charter voor 10 jaar overeengekomen voor een drijvende opslageenheid, een zogeheten FSU, die gebaseerd zal zijn op de ombouw van een LNG tanker. 

Bovendien zal Exmar operationele en onderhoudsdiensten leveren voor zowel Tango FLNG als de FSU, alsook technische diensten voor het project, waarvoor afzonderlijke contracten zullen worden gesloten.

Dit levert Exmar ongeveer 15 miljoen dollar aan EBITDA per jaar op, berekende ING.

Analisten pasten na de verkoop hun modellen aan, waardoor het koersdoel bij zowel Kepler als KBC Securities fors omhoog ging, naar respectievelijk 12,80 en 13,00 euro. Beide beurshuizen hanteren ook een koopadvies.  ING zit nog op een koersdoel van 5,00 euro met een Houden advies. 

Exmar kan volgens KBC Securities de balans gaan opschonen en schulden aflossen, terwijl er ook nieuwe investeringen in infrastructuur kunnen worden gedaan. Ook zou Exmar een stevig dividend kunnen uitkeren, aldus de analist. 

De nettoschuldpositie van Exmar was van ongeveer 490 miljoen dollar eind 2021. Dankzij de deal wordt dit een nettokaspositie van cira 203 miljoen dollar, meent het beurshuis. KBC Securities waarschuwde echter dat de sterkte van de dollar wel op de waardering drukt. 

Gezien het korte tijdschema van de deal, denkt ING dat er nog geen concrete plannen zijn over wat Exmar gaat doen met het te ontvangen geld. “Maar voor zover we het ondernemende management van Exmar kennen, mag het ons niet verbazen dat het kijkt om te investeren in gas”, aldus ING. 

Mogelijk ontvouwt Exmar de nieuwe plannen bij de halfjaarcijfers begin september. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Bel20 sluit licht hoger

(ABM FN) De Brusselse beurs sloot de week positief af, met een Bel20 die de week 0,1 procent hoger afsloot.

In Brussel waren Unifiedpost en Lotus Bakeries de belangrijkste hoofdrolspelers met hun resultaten, al was vrijdag het overheersende sentiment eerder positief. Dit in het kielzog van de betere inflatiecijfers die midden deze week in de VS werden bekendgemaakt en die doen vermoeden dat de Fed de rente misschien minder sterk zal verhogen dan gevreesd.

Volgens Jamie Cox, vermogensbeheerder bij Harris Financial Group, blijven de data die erop wijzen dat de inflatie lijkt af te nemen zich verder opstapelen.

"De Federal Reserve hoeft niet langer een [agressief] monetair beleid te voeren om de inflatie scherp te beteugelen, en dat is een goede zaak. Een zachte [economische] landing is in zicht" zei hij.

De vraag is of de Fed er ook zo over denkt. Mary Daly, voorzitter van de San Francisco Fed, zei in een interview met Bloomberg dat de strijd van de centrale bank tegen de stijgende inflatie nog niet voorbij is. "Er is verbetering te zien, maar nog geen overwinning," zei Daly.

Vanuit het oogpunt van de markt schat de FedWatch-barometer van de CME Group de waarschijnlijkheid van een verhoging met 50 punten momenteel op ongeveer 62 procent, tegen 37,5 procent op woensdag vóór de bekendmaking van de inflatiecijfers.

Olie verloor 0,7 procent tot 1,025 dollar, terwijl de prijs voor een vat Brent ruwe olie in de vroege avondhandel 1,6 procent daalde tot 98 dollar per vat voor levering in oktober.

Wat de obligatierente betreft, werd de Duitse tienjarige bund vlak verhandeld op 0,98 procent, terwijl zijn Italiaanse tegenhanger boven de 3 procent noteerde. De Belgische tienjaarsrente staat nu op 1,55 procent.

Stijgers en dalers

In de hoofdindex was de specialist in logistiek vastgoed VGP de beste performer van de dag met een winst van 3,4 procent. Donderdagavond kondigde het bedrijf de opening van een kantoor in Denemarken aan.

Aperam daarentegen bleef met een verlies van 1,3 procent gedurende de hele sessie aan de onderkant van de index steken.

In de BelMid steeg Fagron met 3,9 procent, terwijl Telenet 4,1 procent verloor.

Lotus Bakeries publiceerde in het verslag van vanmorgen "zeer sterke" halfjaarresultaten, zoals ING het formuleerde. KBC Securities verhoogde ook zijn koersdoel voor het aandeel.


Onder de kleinere aandelen steeg UnifiedPost, de specialist in digitale facturen, met 25 procent na een kwartaalupdate.

"Op basis van de trading update van vandaag verwachten wij onze verkoopramingen licht te verlagen", zegt Michael Roeg van Degroof Petercam. "We zullen nog een maand moeten wachten om te zien hoe de brutomarges, de operationele marges en de nettoschuld evolueren," zei hij.

Sequana Medical krijgt ook een speciale vermelding, met een winst van meer dan 6 procent.

Onderaan de tabel daalde Mdxhealth met meer dan 4,4 procent en Exmar met 4 procent.

Jensen-Group, dat ook zijn halfjaarresultaten presenteerde, daalde met 2 procent.

Wall Street

De S&P500 wint 0,9 procent bij schrijven.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met maandag 22 augustus 2022.

MAANDAG 15 AUGUSTUS 2022

-  Geen agendapunten.

DINSDAG 16 AUGUSTUS 2022

-  Geen agendapunten.

WOENSDAG 17 AUGUSTUS 2022

07:00 Avantium - Halfjaarcijfers

DONDERDAG 18 AUGUSTUS 2022

07:00 Sipef - Halfjaarcijfers
07:00 Kinepolis - Halfjaarcijfers

VRIJDAG 19 AUGUSTUS 2022

07:00 Biotalys - Halfjaarcijfers
07:00 Shurgard - Halfjaarcijfers
08:00 Roularta - Halfjaarcijfers
18:00 Montea - Halfjaarcijfers

MAANDAG 22 AUGUSTUS 2022

-  Geen agendapunten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Amerikaans consumentenvertrouwen stijgt verder

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in augustus verder verbeterd. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen verbeterde tot 55,1. Dat was 51,5 eind juli. Er was gerekend op een niveau van 52,5.

Over de huidige staat van de economie waren de ondervraagden wel negatiever. Deze deelindex daalde van 58,1 tot 55,5. De verwachtingsindex verbeterde juist, van 47,3 naar 54,9.

De inflatieverwachtingen voor de komende 12 maanden en 5 jaar kwamen uit op respectievelijk 5,0 en 3,0 procent, van 5,2 en 2,9 procent in juli.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Recordkwartaal voor Sandstorm

(ABM FN) Sandstorm Gold heeft het tweede kwartaal afgesloten met recordinkomsten en -winsten. Dit heeft het beursgenoteerde Canadese goudbedrijf donderdag bekendgemaakt.

Zoals al verwacht in de voorlopige resultaten die in juli werden gepubliceerd, werd het tweede kwartaal van het jaar afgesloten met een omzet van 36 miljoen dollar, tegenover 26,4 miljoen een jaar eerder.

De stijging was het gevolg van een stijging met 7 procent van het aantal verkochte goudequivalenten en een stijging met 4 procent van de gemiddelde verkoopprijs van goud.

Sandstorm merkte op dat de Mexicaanse Mercedes-mijn heeft bijgedragen aan de inkomstenstijging, aangezien deze in april 2022 met de leveringen is begonnen.

Tevens wordt melding gemaakt van de inkomstenstijging van de Chapada-kopermijn in Brazilië, die te danken is aan een stijging van de gemiddelde verkoopprijs en een toename van de verkochte volumes.

Sandstorm, dat financiering verstrekt aan goudmijnbedrijven die op zoek zijn naar kapitaal en in ruil daarvoor recht krijgt op een percentage van het goud dat door een mijn wordt geproduceerd, had al een record eerste kwartaal achter de rug met inkomsten van 35,4 miljoen dollar en een productie van 18.741 ounces goudequivalent.

De winst in het tweede kwartaal bedroeg ook een record van 39,7 miljoen dollar, vergeleken met 26,4 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal van 2021.

Sandstorm merkt op dat de winststijging gedeeltelijk te danken was aan een winst van 22,9 miljoen dollar op de verkoop van een royalty-portefeuille aan Sandbox.

Wat de prognoses betreft, verwacht de onderneming een productie van 80.000 tot 85.000 ounces in goudequivalent voor het hele jaar.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News Redactie

Wall Street richting hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet, nadat donderdag nog een pas op de plaats werd gemaakt na de inflatie-rally van een dag eerder. De futures op de S&P 500 noteren richting de openingsbel zo'n 0,4 procent hoger.

De Amerikaanse inflatiecijfers die deze week verschenen bepalen momenteel het beurssentiment.

"De data blijven zich opstapelen" dat de inflatie lijkt af te koelen, volgens vermogensbeheerder Jamie Cox van Harris Financial Group. "De Federal Reserve hoeft niet langer een [agressief] monetair beleid toe te passen om de inflatie sterk af te remmen, en dat is maar goed ook. Een zachte [economische] landing is in zicht."

De vraag is of de Fed dat zelf ook zo ziet. Mary Daly, president van de Fed van San Francisco, zei tegen Bloomberg dat de strijd van de centrale bank tegen de stijgende inflatie nog niet voorbij was. Er is sprake van een verbetering, maar nog geen overwinning, aldus Daly.

Charles Evans, voorzitter van de Chicago Fed, verklaarde eerder deze week al dat hij verwacht dat de centrale bank "de rest van dit jaar en volgend jaar de rente zal verhogen om ervoor te zorgen dat de inflatie terugkeert naar de doelstelling van 2 procent."

Daly lijkt voorlopig uit te gaan van een renteverhoging met 50 basispunten in september, maar houdt de optie van een agressievere verhoging open. De markt schat de kans op een verhoging met 50 punten nu in op zo'n 62 procent, volgens de FedWatch Tool van CME Group.

BNY Mellon Investment Management waarschuwt ondertussen dat de recente rally op de beurzen waarschijnlijk niet houdbaar is. "Als we kijken naar de ontwikkelingen sinds het dieptepunt halverwege juni, dan is er eigenlijk niet zoveel veranderd in de vooruitzichten", aldus economen van BNY. "Historisch gezien voert de Fed meer renteverhogingen door dan waar de markt op rekent. Het is duidelijk dat de huidige cyclus van verhogingen nog niet voorbij is", aldus BNY.

De Amerikaanse importprijzen zijn in juli harder dan verwacht gedaald, bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid. De importprijzen daalden 1,4 procent op maandbasis, na een stijging met 0,3 in juni. Er werd gerekend op een daling met 1,0 procent.

De importprijzen van brandstof daalden in juli 7,5 procent, na een plus van 6,2 procent een maand eerder. De exportprijzen daalden in juli met 3,3 procent op maandbasis, na een stijging met 0,7 procent in de voorgaande maand.

Op macro-economisch vlak is er later vanmiddag nog aandacht voor het consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan. Voor het consumentenvertrouwen wordt gerekend op een indexcijfer van 52,5, na een niveau van 51,5 eind juli. Belangrijk daarbij zijn ook de inflatieverwachtingen die de universiteit publiceert.

De euro/dollar handelt vanmiddag rond een niveau van 1,0280. De WTI-olieprijs daalt 1,5 procent tot onder 93 dollar per vat.

Bedrijfsnieuws

Fabrikant van elektrische voertuigen Rivian heeft in het tweede kwartaal een verlies geboekt van 1,7 miljard dollar, bijna drie keer zoveel als in dezelfde periode een jaar eerder. Het aandeel lijkt vrijdag een procent hoger te openen.

PetroChina, China Life Insurance, Sinopec en Aluminium Corp hebben afzonderlijk hun voornemen aangekondigd om de New York Stock Exchange te verlaten. De laatste handelsdagen staat vooralsnog gepland voor eind augustus en begin september. Begin deze maand werd duidelijk dat ook e-commercereus Alibaba zijn Amerikaanse notering kwijt kan raken, als het bedrijf voor de lente van 2024 geen inzicht geeft in de cijfers. Alibaba is van plan om een primaire notering in Hongkong aan te vragen. Het aandeel van Alibaba daalt voorbeurs 3 procent.

Johnson & Johnson stopt in 2023 met de wereldwijde verkoop van talkhoudend babypoeder. Het poeder is omstreden omdat het mogelijk kankerverwekkend zou zijn. De afgelopen jaren betaalde J&J al miljarden dollars aan schadevergoedingen. Het aandeel stijgt voorbeurs licht.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag verdeeld geëindigd. De S&P 500 daalde 0,1 procent op 4.207,27 punten, de Dow Jones index steeg 0,1 procent op 33.336,67 punten en de Nasdaq sloot 0,6 procent lager op 12.779,91 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Amerikaanse importprijzen dalen

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse importprijzen zijn in juli harder dan verwacht gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

De importprijzen daalden 1,4 procent op maandbasis, na een stijging met 0,3 in juni. Er werd gerekend op een daling met 1,0 procent.

De importprijzen van brandstof daalden in juli 7,5 procent, na een plus van 6,2 procent een maand eerder.

De exportprijzen daalden in juli met 3,3 procent op maandbasis, na een stijging met 0,7 procent in de voorgaande maand.

Op jaarbasis lagen de importprijzen in juli 8,8 procent hoger en de exportprijzen 13,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Obligaties: Facebook haalt 10 miljard dollar op

(ABM FN) Het voormalige Facebook, Meta Platforms, heeft deze week de eerste obligatie-uitgifte in zijn geschiedenis afgerond. De Amerikaanse techgigant heeft tien miljard dollar opgehaald, verdeeld in vier termijnen.

De obligaties hebben looptijden van respectievelijk 5, 10, 30 en 40 jaar, met coupons variërend van 3,50 tot 4,65 procent.

"Midden in de zomervakantie heeft Meta de schuldmarkt nieuw leven ingeblazen", merkt Alexandre Goldwasser van de gelijknamige Société de Bourse op, met de toevoeging dat de orderboeken de 30 miljard dollar hebben overschreden, "een teken van de belangstelling van investeerders voor dit soort papier."

De specialist merkt op dat de uitgiftepremie voor de obligatie van tien jaar minder dan 70 basispunten bedroeg in vergelijking met soortgelijk Amerikaans schatkistpapier, hetgeen getuigt van de kwaliteit van de handtekening van de groep, die tot uiting komt in haar rating.

Standard & Poor's gaf de obligatieuitgifte een "AA-"-rating in de categorie "Investment Grade", gelijk aan de kredietwaardigheid van Meta zelf.

Goldwasser wijst erop dat emittenten in deze ratingcategorie door Standard & Poor's worden geacht een sterke balans te hebben, in tegenstelling tot "junk bonds" met een rating van "BB+" of lager.

Hij voegt eraan toe dat de prijsontwikkeling van investment grade obligaties grotendeels gecorreleerd is aan die van de dollarkoers, hetgeen de stijging verklaart van vers uitgegeven obligaties op de secundaire markt in de afgelopen uren, waarbij de Amerikaanse tienjaarsrente is gestegen tot 2,90 procent, van 2,70 procent eerder deze week.

Goldwasser voegde eraan toe dat het in 2004 door Mark Zuckerberg opgerichte bedrijf voor de uitgifte als een van de laatste in de S&P 500 index schuldenvrij was, in tegenstelling tot andere Amerikaanse digitale reuzen zoals Apple, Amazon, Google en Microsoft.

Daling van de resultaten

Hoewel Moody's aan de zijlijn van de emissie opmerkte dat Meta over aanzienlijke liquide middelen beschikt, is het zeker niet onbelangrijk dat het bedrijf naar de schuldenmarkt is gestapt, omdat de daling van de aandelenkoers met bijna de helft in de afgelopen twaalf maanden een kapitaalverhoging heeft bemoeilijkt.

"Meta zag zijn inkomsten in het tweede kwartaal voor het eerst in vijf jaar dalen," merkt Goldwasser op.

Op de achtergrond spelen de onzekerheden op de markt voor digitale reclame, de belangrijkste smaakmaker van de groei in de afgelopen jaren.

"Maar, zoals Moody's aangaf, heeft de eigenaar van Instagram en WhatsApp nog steeds zo'n 2,88 miljard dagelijks actieve gebruikers," zei Goldwasser, eraan toevoegend dat Meta samen met Google en Amazon meer dan 50 procent van de wereldwijde online advertentiemarkt in handen heeft.

"De opbrengst van de emissie zal worden gebruikt voor investeringen, zoals het dure meta verse, of voor het terugkopen van aandelen," besluit Goldwasser.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News Redactie

Beursupdate: Bel20 in het groen

(ABM FN) De Brusselse beurs noteert vrijdagmiddag nog steeds in het groen, maar moet wel wat winst prijsgeven. Richting de klok van twee uur stijgt de Bel20 0,6 procent tot 3.862,84 punten. 

In de hoofdindex trekt VGP de kop met een koerswinst van 4,0 procent. Donderdag liet de logistiekvastgoedinvesteerder weten dat het een kantoor in Denemarken ging openen.

Argenx schrijft 1,9 procent bij. Gisteren liet het biotechbedrijf weten dat de Europese Commissie de behandeling van gegeneraliseerde myasthenia gravis met Vyvgart goedkeurde. UCB, dat ook een behandeling voor deze zeldzame spierziekte ontwikkelt, laat 0,2 procent liggen. 

Aperam noteert onderaan de Bel20 met een verlies van 1,0 procent. 

In de BelMid gaat Fagron 3,2 procent omhoog, terwijl Telenet 1,2 procent prijsgeeft. 

Lotus Bakeries kwam volgens ING met zeer sterke halfjaarcijfers. KBC Securities verhoogde ook het koersdoel voor het aandeel, dat 0,7 procent stijgt. 

Bij de kleinere aandelen schrijft Unifiedpost 12,3 procent bij, na cijfers. Smartphoto, daarentegen, daalt 3,1 procent. 

Jensen-Group, dat ook met halfjaarcijfers kwam, levert 2,9 procent in. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa noteren vrijdag hoger. De Stoxx Europe 600 index wint 0,3 procent op 441,58 punten, de Duitse DAX stijgt 0,7 procent tot 13.786,86 punten, de Franse CAC 40 noteert 0,5 procent in de plus op 6.576,37 punten en de Britse FTSE 100 gaat 0,6 procent hoger bij een stand van 7.513,79 punten.

Investment manager Simon Wiersma van ING wees op de positieve beursstemming afgelopen week, onder meer nadat zowel de consumentenprijsinflatie als de producentenprijzen in de VS minder hard stegen dan verwacht.

BNY Mellon Investment Management waarschuwt wel dat de recente rally op de beurzen waarschijnlijk niet houdbaar is.

Op macro-economisch vlak bleek de Franse inflatie op maandbasis minder hard te zijn gestegen.

Verder kromp de Britse economie in het tweede kwartaal licht, maar dit had volgens econoom Samuel Tombs van Pantheon Macroeconomics vooral te maken met een extra vakantiedag en is niet direct een teken dat de Britse economie al in een recessie verkeert. "Het wachten is vooral op de cijfers over augustus, omdat deze een duidelijker beeld zullen schetsen van het onderliggende momentum van de Britse economie", aldus Tombs.

Het muntpaar euro/dollar koerst rond lunchtijd rond een niveau van 1,0300. De olieprijzen dalen licht.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van GlaxoSMithKline, Sanofi en Haleon stonden de afgelopen dagen stevig onder druk vanwege de zorgen over een hoge schadeclaim voor Zantac, een middel tegen maagzuur, dat mogelijk kanker zou veroorzaken. Het middel werd in 2019 van de Amerikaanse markt gehaald na onderzoek door de FDA. GSK bracht vrijdag een verklaring uit waarin het ontkent dat het middel kanker veroorzaakt. De aandelen van de betrokken farmaceuten zitten vrijdag in de lift.

Deutsche Telekom is nog altijd van plan om zijn belang in T-Mobile US uit te breiden en heeft daarbij bijna een meerderheid van de aandelen in handen. Het aandeel daalt een half procent in Frankfurt.

In de DAX levert Deutsche Boerse 3 procent in. Bayer gaat aan kop met een plus van 4,5 procent.

In Parijs doen financials goede zaken. BNP Paribas en Société Générale winnen tot 1,5 procent en vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield ruim 2 procent. Veolia Environnement is koploper met een plus van 3 procent.

In Amsterdam staan halfgeleiders onder druk. ASMI en Besi verliezen zo'n 1,5 procent. Maaltijdbezorger Just Eat Takeway daalt bijna 2 procent. Aegon zit opnieuw in de lift, nadat het eerder deze week met positieve kwartaalcijfers kwam.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een groene opening tegemoet, nadat donderdag nog een pas op de plaats werd gemaakt na de inflatie-rally van een dag eerder. De futures op de S&P 500 noteren een half procent hoger.

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag verdeeld geëindigd. De S&P 500 daalde 0,1 procent op 4.207,27 punten, de Dow Jones index steeg 0,1 procent op 33.336,67 punten en de Nasdaq sloot 0,6 procent lager op 12.779,91 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Chinese bedrijven kondigen delisting NYSE aan

(ABM FN-Dow Jones) PetroChina, China Life Insurance, Sinopec en Aluminium Corp hebben afzonderlijk hun voornemen aangekondigd om de New York Stock Exchange te verlaten. 

De laatste handelsdagen staat vooralsnog gepland voor eind augustus en begin september. 

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission meldde in december vorig jaar al dat 273 aandelen het risico liepen te worden geschrapt als ze niet voldeden aan de regels, waaronder het toestaan van audit-inspecties.

Begin deze maand werd duidelijk dat ook e-commercereus Alibaba zijn Amerikaanse notering kwijt kan raken, als het bedrijf voor de lente van 2024 geen inzicht geeft in de cijfers.

Alibaba is van plan om een primaire notering in Hongkong aan te vragen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Industriële productie eurozone licht gestegen

(ABM FN-Dow Jones) De industrie in de eurozone heeft in juni iets meer geproduceerd dan een jaar eerder. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van Eurostat. 

De productie steeg met 0,7 procent in juni. 

Op jaarbasis steeg de productie met 2,4 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursupdate: Argenx trekt Bel20 in het groen

(ABM FN) De Brusselse beurs ging vrijdagochtend omhoog. Richting het einde van de voormiddag steeg de Bel20 0,9 procent tot 3.876,05 punten. 

Beleggers in Europa krijgen vanochtend, volgens beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx, een reeks macro-cijfers waarop ze kunnen reageren. 

Zo bleek vanochtend dat de Britse economie in het tweede kwartaal is gekrompen, aldus Blekemolen. “De economie heeft last van inflatie, hogere rentes en een dalend besteedbaar inkomen”. Econoom Samuel Tombs van Pantheon Macroeconomics merkte op dat de beperkte terugval vooral te maken had met een extra vakantiedag en niet direct een teken is dat de Britse economie al in een recessie verkeert. "Het wachten is vooral op de cijfers over augustus, omdat deze een duidelijker beeld zullen schetsen van het onderliggende momentum van de Britse economie", aldus Tombs

Vanochtend krijgen beleggers ook inzicht op de laatste inflatiecijfers in Frankrijk, Spanje en Italië. In Frankrijk zijn de consumentenprijzen op jaarbasis verder gestegen, terwijl op maandbasis het tempo iets vertraagde. 

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets zal het moeilijker zijn om de inflatie in Europa terug te brengen, dan in de Verenigde Staten. Dit heeft volgens de analist te maken met het verschil in energieprijzen. 

Ook hebben beleggers oog voor de industriële productiecijfers in de eurozone, terwijl er vanmiddag het voorlopige consumentenvertrouwen in de VS op de agenda staat. 

De euro/dollar noteerde op 1,0302. 

Stijgers en dalers

In de hoofdindex trekt Argenx de kop met een koerswinst van 3,6 procent. Gisteren liet het biotechbedrijf weten dat de Europese Commissie de behandeling van gegeneraliseerde myasthenia gravis met Vyvgart goedkeurde. UCB, dat ook een behandeling voor deze zeldzame spierziekte ontwikkelt, noteert onderaan de Bel20 met een verlies van 0,5 procent. 

In de BelMid gaat Fagron 3,2 procent omhoog, terwijl Telenet 1,9 procent prijsgeeft. 

Lotus Bakeries kwam volgens ING met zeer sterke halfjaarcijfers. KBC Securities verhoogde ook het koersdoel voor het aandeel, dat 1,1 procent stijgt. 

Bij de kleinere aandelen schrijft Unifiedpost 8,5 procent bij, na cijfers. Exmar, daarentegen, daalt 2,6 procent. 

Jensen-Group, dat ook met halfjaarcijfers kwam, levert 0,3 procent in. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Franse inflatie stijgt verder

(ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in juli op jaarbasis in een hoger tempo gestegen, maar op maandbasis nam het tempo juist wat af. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

De prijzen stegen afgelopen maand met 6,1 procent op jaarbasis na een stijging met 5,8 procent in juni.

Op maandbasis steeg het Franse prijspeil in juli met 0,3 procent, na een stijging van 0,7 procent in juni.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel Lotus

(ABM FN) KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor Lotus Bakeries verhoogd van 5.750 naar 6.100 euro, bij een ongewijzigd Accumuleren advies. 

De halfjaarcijfers van Lotus zagen er volgens het beurshuis beter dan verwacht uit. 

Ondanks de wereldwijde uitdagingen van hoge inflatie en vertragende economische groei heeft Lotus de volumes met meer dan 6 procent zien stijgen. 

De EBITDA-marge van 19,8 procent zag er ook beter dan verwacht uit, aldus het beurshuis. 

Lotus gaf aan dat het een deel van de huidige inflatieschok zelf absorbeert, merkte KBC Securities ook op. 

Het aandeel Lotus steeg vrijdagochtend 0,4 procent tot 5.490 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: Lotus presteert iets beter van verwacht

(ABM FN) Lotus Bakeries heeft in de eerste helft van dit jaar iets beter dan verwacht gepresteerd, terwijl de verwachting al zeer hoog lagen. Dit concludeerde analisten Maxime Stranart en David Vagman van ING vrijdagochtend. 

De omzet steeg met ruim 14 procent tot 417 miljoen euro, in lijn met de taxaties van ING, terwijl de aangepaste EBIT van 69 miljoen euro bijna 5 procent boven de verwachtingen uitkwam. 

“Wij beschouwen deze resultaten als bijzonder sterk in het huidige macro-economische klimaat”, aldus de analisten. 

ING handhaaft een koopadvies voor Lotus met een koersdoel van 5.470 euro. Het aandeel steeg vrijdagochtend 0,6 procent tot 5.500 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursupdate: Brussel licht hoger van start

(ABM FN) De Brusselse beurs is vrijdag licht hoger van start gegaan. Kort na de beursbel steeg de Bel20 0,1 procent tot 3.844,39 punten. 

In de hoofdindex trekt Argenx de kop met een koerswinst van 1,1 procent, terwijl VGP 0,6 procent inlevert. 

In de BelMid stijgt Lotus Bakeries 2,6 procent na positieve halfjaarcijfers. Telenet daalt 1,9 procent. 

Bij de kleinere aandelen schrijft Nyxoah 3,0 procent bij. Jensen-Group daalt 2,3 procent, na cijfers. 

Unifiedpost, dat ook met resultaten kwam, wint 2,0 procent. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Tekort Britse handelsbalans gestegen

(ABM FN-Dow Jones) Het tekort op de Britse handelsbalans is in het afgelopen kwartaal gestegen. Dit meldde het Britse statistiekbureau ONS vrijdag.

De Britse export is in juni met 8,0 procent gedaald. Vooral de export naar landen buiten de eurozone viel terug.

De import daalde met 1,1 procent op maandbasis.

Het tekort steeg hierdoor met 2,0 miljard Britse pond tot 27,9 miljard pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beperkte terugval Britse economie

(ABM FN-Dow Jones) De Britse economie is in het tweede kwartaal van 2022 licht gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Dit bleek vrijdag uit de voorlopige cijfers van het Office for National Statistics.

De Britse economie liep met 0,1 procent terug op kwartaalbasis, maar steeg met 2,9 procent op jaarbasis.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Productie Britse industrie daalt

(ABM FN-Dow Jones) De industriële productie in het Verenigd Koninkrijk is in juni gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Britse officiële statistiekbureau.

De Britse industrie produceerde op maandbasis 0,9 procent minder.

De productie lag in juni 1,0 procent lager ten opzichte van februari 2020, de laatste maand voor het uitbreken van de coronacrisis.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Vlakke start Bel20 voorzien

De Brusselse beurs gaat vrijdag naar verwachting een neutrale opening tegemoet. 

De Brusselse aandelenmarkt wist donderdag ook geen richting te kiezen. Uiteindelijk sloot de Bel20 op 3.839,96 punten, ofwel een winst van minder dan 0,1 procent.

Na de meevallende Amerikaanse inflatiecijfers van woensdag, bleek donderdag dat de producentenprijzen in de VS op maandbasis daalden. Volgens analist Naeem Aslam van AvaTrade was dit opnieuw een zetje in de rug van beleggers.

"De inflatie in de VS lijkt over zijn hoogtepunt heen. En dat is goed nieuws. Dit betekent namelijk dat de Amerikaanse centrale bank, de Fed, de beleidsrente mogelijk minder ver zal hoeven verhogen dan nu nog wordt gevreesd", zei investment manager Simon Wiersma van ING.

Op Wall Street sloot de hoofdindex S&P 500 donderdagavond bijna vlak, terwijl techbeurs Nasdaq ruim een half procent prijsgaf, na een koerssprong van bijna 3 procent woensdag na de goed ontvangen inflatiecijfers over juli. 

Fed-functionarissen benadrukken ondertussen wel dat de inflatie "onaanvaardbaar hoog" blijft. Charles Evans, voorzitter van de Chicago Fed, zei dat hij verwacht dat de centrale bank "de rest van dit jaar en volgend jaar de rente zal verhogen om ervoor te zorgen dat de inflatie terugkeert naar de doelstelling van 2 procent."

Daar waar de inflatie in de VS lijkt af te koelen, lijkt eenzelfde scenario in Europa moeilijker voor te stellen, omdat het continent gevoelig is voor stijgende energieprijzen, aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Ondertussen zitten de olieprijzen weer in de lift met een stijging donderdag van de Amerikaanse olie-future met 2,6 procent naar 94,34 dollar per vat. Brent noteert tegen de 100 dollar.

"De prijzen van ruwe olie zijn weer aan het stijgen, omdat de stijgende Europese gasprijzen ertoe leiden dat consumptiepatronen worden verlegd naar wat momenteel een goedkoper alternatief is. Het IEA zei donderdag dat het verwacht dat de vraag naar ruwe olie robuust zal blijven, zelfs als de wereldeconomie vertraagt", aldus marktanalist Michael Hewon van CMC Markets. 

"Een dreigende gascrisis in Europa jaagt nu al een substantiële vervangingsvraag van gas naar olie aan", zei het IEA donderdag.

Elektriciteitscentrales zoeken naar alternatieve brandstoffen om aan de stijgende vraag naar elektriciteit toe kunnen voldoen, aldus het agentschap.

En die extra vraag naar olie valt in een toch al krappe markt, aldus het IEA. Het agentschap rekent voor dit jaar op een extra vraag van 380.000 vaten per dag. Daarmee komt de groei op 2,1 miljoen vaten per dag.

Ondertussen is de Amerikaanse olie-future nog ver verwijderd van de piek in juni boven de 120 dollar.

In de Aziatische handel vanochtend noteert de future een half procent lager. De Aziatische aandelenmarkten komen vanochtend per saldo niet echt van hun plaats, met uitzondering van de Japanse beurs, die donderdag nog gesloten was in verband met een feestdag en dus nu pas kan reageren op de Amerikaanse inflatiecijfers, met een stijging van meer dan 2 procent. 

Beleggers hebben vandaag onder andere oog voor de Franse inflatie in juli en het voorlopige Amerikaanse consumentenvertrouwen in augustus.

Bedrijfsnieuws

In het eerste semester steeg de omzet van Jensen met 37,8 procent tot 171,2 miljoen euro, dankzij een goed gevulde orderboek eind 2021 en een aanhoudende sterke orderinstroom.  De bedrijfswinst kwam op 12,2 miljoen euro uit in de eerste zes maanden van het jaar. Dit is bijna 20 procent meer dan een jaar geleden.

Lotus Bakeries heeft in de eerste helft van het jaar de omzet sterk zien stijgen, net als UnifiedPost, zo bleek vanochtend uit cijfers van beide bedrijven.

De Europese Commissie verlengde de deadline voor een diepgaand onderzoek naar de overname van het Belgische VOO en Brutélé door Orange. Dit bevestigde een woordvoerder van de Commissie donderdag aan ABM Financial News.

VGP opent een kantoor in Denemarken.

Shurgard kocht in het Duitse Düsseldorf grond om een opslagruimte op te bouwen. Het betreft de aankoop van 5.800 vierkante meter grond, waarop in 2024 een opslaglocatie met 750 units de deuren moet openen.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 daalde donderdag 0,1 procent op 4.207,27 punten, de Dow Jones index steeg 0,1 procent op 33.336,67 punten en de Nasdaq sloot 0,6 procent lager op 12.779,91 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Omzet Lotus stijgt

(ABM FN) Lotus Bakeries heeft in de eerste helft van het jaar de omzet sterk zien stijgen. Dit bleek vrijdagochtend uit de cijfers van de koekjesmaker. 

“Ondanks alle uitdagingen heeft Lotus Bakeries opnieuw veerkracht getoond in dit eerste semester”, klonk in het persbericht. 

De omzet steeg met 14,1 procent tot 416,7 miljoen euro, waarvan ruim 6 procent volumegroei. Lotus Biscoff en Lotus Natural Foods lieten een sterke autonome groei zien, met omzetstijgingen van respectievelijk 17 en 30 procent.

De recurrente EBIT kwam op 68,6 miljoen euro uit, tegenover 64,5 miljoen een jaar geleden. 

De recurrente EBITDA steeg met 6,7 procent van 77,3 naar 82,5 miljoen euro. Dit was goed voor een marge van 19,8 procent. 

Netto boekte Lotus een winst van 52,7 miljoen euro, tegenover 48,8 miljoen een jaar geleden. 

De schuldgraad ligt op 0,9 ondanks een "historisch hoog" investeringsbedrag van meer dan 100 miljoen euro in de afgelopen 12 maanden. 

Verder gaf de koekjesfabrikant geen outlook voor dit jaar af. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Unifiedpost ziet omzet stijgen

(ABM FN) Unifiedpost heeft in het eerste semester de omzet zien stijgen. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van het bedrijf. 

De omzet steeg in de eerste zes maanden van het jaar met 13,6 procent tot 91,7 miljoen euro. “Deze substantiële stijging was voornamelijk te danken aan de onderliggende dubbelcijferige groei van de recurrente digitale inkomsten”, aldus het bedrijf. 

De recurrente omzet uit digitale verwerking steeg met 21,7 procent tot 55,9 miljoen euro. 

Ook wist Unifiedpost 14,9 procent meer klanten aan te trekken ten opzichte van eind 2021. 

“In het eerste semester van 2022 laten we een solide autonome groei zien, in lijn met het budget”, aldus CEO Hans Leybaert in een toelichting op de cijfers. Unifiedpost blijft volgens de topman “sterk afhankelijk van lokale regelgeving inzake e-facturatie”, maar het bedrijf ziet “een positieve evolutie op de markt”, meent Leybaert. 

Outlook 

“We kijken uit naar de komende kwartalen”, aldus CEO Leybaert, verwijzend naar “heel wat grote" licentieovereenkomsten die in de pijplijn zitten. 

“Om onze groei op lange termijn veilig te stellen, bouwen we momenteel ook diverse belangrijke partnerships op. Daarnaast willen we vooral onze cashflow break-even laten zijn”, aldus de topman. Tegen het tweede semester van volgend jaar zou het break-evenniveau bereikt moeten zijn.

Gezien 2022 een overgangsjaar is voor de markt waarin Unifiedpost actief is, heeft het bedrijf besloten om platformlicenties te verkopen aan overheden. “Er zitten heel wat licentieovereenkomsten in de pijplijn. Deze deals, indien tijdig gesloten in 2022, zullen de beoogde autonome groei van 25 procent ondersteunen”, aldus het bedrijf. 

Om de impact van inflatie op de kosten aan te gaan, is de groep van plan om de verkoopprijzen te verhogen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Europese beurzen openen vlak

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan vrijdag een vlakke opening tegemoet.

IG voorziet een openingsverlies van 12 punten voor de Duitse DAX en een min van 4 punten voor de Franse CAC 40. De Britse FTSE lijkt 3 punten lager te openen.

De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag verdeeld geëindigd, waarbij de Londense beurs duidelijk onder druk stond door een stevige koersval bij GlaxoSmithKline.

"Na de winsten van gisteren, waarbij de Europese markten sloten op het hoogste niveau in twee maanden, was vandaag een stuk lastiger, ondanks de veerkracht op de Amerikaanse beurzen", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Daar waar de inflatie in de VS lijkt af te koelen, lijkt eenzelfde scenario in Europa moeilijker voor te stellen, aldus Hewson, omdat het continent gevoelig is voor stijgende energieprijzen.

Bedrijfsnieuws

Aegon steeg in Amsterdam bijna 9 procent na cijfers. Vooral de vrije kasstroom en operationele winst vielen fors hoger uit dan verwacht, zo stelde ING. Aegon verhoogde de outlook voor 2022. Sectorgenoot NN Group verloor daarentegen juist 2,0 procent na cijfers. De verzekeraar genereerde meer kapitaal dan voorzien, terwijl de solvabiliteit onder druk stond.

Thyssenkrupp heeft de winstverwachtingen voor 2022 verlaagd, vanwege de impact van de hogere rentes. Het aandeel daalde licht.

Siemens werd ruim een half procent duurder. De kwartaalcijfers van Siemens werden door Berenberg onderliggend goed genoemd.

De aandelen GSK en Sanofi stonden donderdag onder flinke druk. Beleggers vrezen voor een hoge schadeclaim voor Zantac, een middel tegen maagzuur, maar dat mogelijk kanker zou veroorzaken. Het middel werd in 2019 van de Amerikaanse markt gehaald na onderzoek door de FDA. Deutsche Bank meent dat er wel eens een claim van enkele miljarden dollars kan volgen. Sanofi daalde in Parijs ruim 3 procent en GSK leverde in Londen ruim 10 procent in.

Euro STOXX 50         3.755,65 (+0,2%)
STOXX Europe 600        440,16 (+0,1%)
DAX                  13.694,51 (-0,1%)
CAC 40                6.544,67 (+0,3%)
FTSE 100              7.465,91 (-0,6%)
SMI                  11.154,58 (-0,00%)
AEX                     725,79 (+0,2%)
BEL 20                3.839,96 (+0,1%)
FTSE MIB             22.858,18 (+0,7%)
IBEX 35               8.380,00 (+0,3%)

AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street gaat vrijdag een vlakke opening tegemoet.

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag verdeeld geëindigd.

Na de stevige rally van woensdag deden beleggers het rustiger aan. Beleggers rekenen op een minder agressieve Federal Reserve nu de inflatie lijkt af te koelen. Dat beeld werd donderdag bevestigd met dalende producentenprijzen in de VS. De PPI-index daalde op maandbasis met 0,5 procent, na een toename van 1,0 procent in juni. Op jaarbasis stegen de producentenprijzen in juli met 9,8 procent en de kernprijzen met 5,8 procent. In juni was nog sprake van stijgingen van respectievelijk 11,3 en 6,4 procent.

Een afkoelende inflatie en minder renteverhogingen door de Fed betekenen dat de rentes minder ver zullen oplopen dan eerder verwacht, aldus investment manager Simon Wiersma van ING. De kans dat de Fed de beleidsrente in september met 75 basispunten gaat verhogen is volgens hem kleiner geworden. ING merkte echter op dat er nog veel macro-economische cijfers volgen in aanloop naar het besluit volgende maand. "Er is dus nog weinig zekerheid of de Fed inderdaad de geldkraan op korte termijn iets minder snel zal dichtdraaien", aldus Wiersma.

Fed-functionarissen benadrukken echter dat de inflatie "onaanvaardbaar hoog" blijft. Charles Evans, voorzitter van de Chicago Fed, zei dat hij verwacht dat de centrale bank "de rest van dit jaar en volgend jaar de rente zal verhogen om ervoor te zorgen dat de inflatie terugkeert naar de doelstelling van 2 procent."

Op macro-economisch vlak werd ook bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS vorige week is gestegen. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering steeg met 14.000 tot 262.000, terwijl economen rekenden op 264.000 nieuwe aanvragen.

De WTI-olieprijs steeg 2,6 procent en kostte ruim 94 dollar per vat.

De vraag naar olie wordt aangejaagd door de hittegolven in Europa en het gebrek aan betaalbaar gas, zo stelde het Internationaal Energieagentschap donderdag in haar maandrapport. Elektriciteitscentrales en de zware industrie zoeken naar alternatieve brandstoffen om aan de stijgende vraag naar elektriciteit toe kunnen voldoen, aldus het agentschap.

De OPEC stelde in haar maandrapport de verwachte groei van de vraag naar olie neerwaarts bij. Het kartel voorziet nu een groei van de vraag met 3,1 miljoen vaten per dag, waarmee de totale vraag uitkomst op 100 miljoen vaten per dag. In het maandrapport van juni werd nog uitgegaan van een groei met 3,4 miljoen vaten per dag in 2022.

Bedrijfsnieuws

Disney sloot zo'n 4,5 procent hoger, nadat kwartaalcijfers van de entertainmentreus de verwachtingen overtroffen, dankzij recordresultaten bij de themaparken en meer nieuwe abonnees dan verwacht bij de streamingdienst Disney+. Disney kon het afgelopen kwartaal 14,4 miljoen nieuwe abonnees bijschrijven.

Sonos, de producent van slimme luidsprekers, ziet zijn CFO vertrekken, terwijl het bedrijf gebukt gaat onder verschillende economische uitdagingen. CFO Brittany Bagley zal per 1 september aftreden. Het aandeel leverde donderdag liefst 25 procent in.

Bumble daalde meer dan 8,5 procent. De datingsite boekte het afgelopen kwartaal een hogere omzet, omdat gebruikers meer spendeerden.

S&P 500 index                4.207,27 (-0,1%)
Dow Jones index             33.336,67 (+0,1%)
Nasdaq Composite            12.779,91 (-0,6%)

AZIE

De Aziatische beurzen noteren vrijdag verdeeld.

Nikkei 225             28.476,44 (+2,4%)
Shanghai Composite     3.276,53 (-0,2%)
Hang Seng              20.146,93 (+0,3%)

VALUTA

De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,0316. 

USD/JPY Yen   133,21
EUR/USD Euro  1,0316
EUR/JPY Yen   137,41

MACRO-AGENDA:
06:30 Faillissementen - Juli (NL)
08:00 Economische groei - Tweede kwartaal (VK)
08:00 Industriële productie - Juni (VK)
08:00 Handelsbalans - Juni (VK)
08:45 Inflatie - Juli (Fra)
11:00 Industriële productie - Juni (eur)
14:30 Importprijzen - Juli (VS)
16:00 Consumentenvertrouwen Michigan - Augustus vlpg (VS)

BEDRIJFSNIEUWS:
09:00 Ahold Delhaize - Ex-dividend

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met vrijdag 19 augustus 2022.

VRIJDAG 12 AUGUSTUS 2022

07:00 Unifiedpost - Halfjaarcijfers
18:00 Lotus Bakeries - Halfjaarcijfers

MAANDAG 15 AUGUSTUS 2022

-  Geen agendapunten.

DINSDAG 16 AUGUSTUS 2022

-  Geen agendapunten.

WOENSDAG 17 AUGUSTUS 2022

07:00 Avantium - Halfjaarcijfers

DONDERDAG 18 AUGUSTUS 2022

07:00 Sipef - Halfjaarcijfers
07:00 Kinepolis - Halfjaarcijfers

VRIJDAG 19 AUGUSTUS 2022

07:00 Biotalys - Halfjaarcijfers
07:00 Shurgard - Halfjaarcijfers
08:00 Roularta - Halfjaarcijfers
18:00 Montea - Halfjaarcijfers

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Adempauze Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag verdeeld geëindigd. De S&P 500 daalde 0,1 procent op 4.207,27 punten, de Dow Jones index steeg 0,1 procent op 33.336,67 punten en de Nasdaq sloot 0,6 procent lager op 12.779,91 punten.

Na de stevige rally van woensdag deden beleggers het vandaag rustiger aan. Beleggers rekenen op een minder agressieve Federal Reserve nu de inflatie lijkt af te koelen. Dat beeld werd donderdag bevestigd met dalende producentenprijzen in de VS. De PPI-index daalde op maandbasis met 0,5 procent, na een toename van 1,0 procent in juni. Op jaarbasis stegen de producentenprijzen in juli met 9,8 procent en de kernprijzen met 5,8 procent. In juni was nog sprake van stijgingen van respectievelijk 11,3 en 6,4 procent.

Een afkoelende inflatie en minder renteverhogingen door de Fed betekenen dat de rentes minder ver zullen oplopen dan eerder verwacht, aldus investment manager Simon Wiersma van ING. De kans dat de Fed de beleidsrente in september met 75 basispunten gaat verhogen is volgens hem kleiner geworden. ING merkte echter op dat er nog veel macro-economische cijfers volgen in aanloop naar het besluit volgende maand. "Er is dus nog weinig zekerheid of de Fed inderdaad de geldkraan op korte termijn iets minder snel zal dichtdraaien", aldus Wiersma.

Fed-functionarissen benadrukken echter dat de inflatie "onaanvaardbaar hoog" blijft. Charles Evans, voorzitter van de Chicago Fed, zei dat hij verwacht dat de centrale bank "de rest van dit jaar en volgend jaar de rente zal verhogen om ervoor te zorgen dat de inflatie terugkeert naar de doelstelling van 2 procent."

Op macro-economisch vlak werd vanmiddag verder bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS vorige week is gestegen. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering steeg met 14.000 tot 262.000, terwijl economen rekenden op 264.000 nieuwe aanvragen.

De euro/dollar handelde donderdagavond op 1,0315. De WTI-olieprijs steeg 2,6 procent en kostte ruim 94 dollar per vat.

De vraag naar olie wordt aangejaagd door de hittegolven in Europa en het gebrek aan betaalbaar gas, zo stelde het Internationaal Energieagentschap donderdag in haar maandrapport. Elektriciteitscentrales en de zware industrie zoeken naar alternatieve brandstoffen om aan de stijgende vraag naar elektriciteit toe kunnen voldoen, aldus het agentschap.

De OPEC stelde in haar maandrapport de verwachte groei van de vraag naar olie neerwaarts bij. Het kartel voorziet nu een groei van de vraag met 3,1 miljoen vaten per dag, waarmee de totale vraag uitkomst op 100 miljoen vaten per dag. In het maandrapport van juni werd nog uitgegaan van een groei met 3,4 miljoen vaten per dag in 2022.

Bedrijfsnieuws

Disney sloot zo'n 4,5 procent hoger, nadat kwartaalcijfers van de entertainmentreus de verwachtingen overtroffen, dankzij recordresultaten bij de themaparken en meer nieuwe abonnees dan verwacht bij de streamingdienst Disney+. Disney kon het afgelopen kwartaal 14,4 miljoen nieuwe abonnees bijschrijven.

Sonos, de producent van slimme luidsprekers, ziet zijn CFO vertrekken, terwijl het bedrijf gebukt gaat onder verschillende economische uitdagingen. CFO Brittany Bagley zal per 1 september aftreden. Het aandeel leverde donderdag liefst 25 procent in.

Bumble daalde meer dan 8,5 procent. De datingsite boekte het afgelopen kwartaal een hogere omzet, omdat gebruikers meer spendeerden.

De Amerikaanse noteringen van GSK en Haleon staan donderdag flink onder druk. Beleggers vrezen voor een hoge schadeclaim voor Zantac, een middel tegen maagzuur, maar dat mogelijk kanker zou veroorzaken. Het middel werd in 2019 van de Amerikaanse markt gehaald na onderzoek door de FDA. Deutsche Bank meent dat er wel eens een claim van enkele miljarden dollars kan volgen. GSK verloor bijna 7 procent en Haleon meer dan 3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

EU bereid tot concessies nucleaire deal Iran

(ABM FN-Dow Jones) Diplomaten van de Europese Unie die een impasse proberen te doorbreken in de besprekingen over een atoomakkoord met Iran, hebben een belangrijke nieuwe concessie aan Teheran voorgesteld waarmee snel een einde moet komen aan een VN-onderzoek naar de atoomactiviteiten van de Islamitische Republiek in het verleden. Dat blijkt uit een concepttekst van het voorstel van de EU, dat werd ingezien door de Wall Street Journal.

Het onderzoek van het Internationaal Atoomenergie Agentschap naar niet-aangegeven nucleair materiaal dat in 2019 in Iran werd gevonden, was tot nog toe een belangrijk knelpunt in de gesprekken over een nucleaire deal, die nu al 16 maanden lopen.

Dat materiaal, beweren Israël en westerse functionarissen, is het bewijs dat Iran ooit een clandestien atoomwapenprogramma had, iets wat Teheran lang heeft ontkend, door te zeggen dat het alleen geïnteresseerd is in een civiel nucleair programma.

Volgens de concepttekst moet Iran ermee instemmen om de zorgen van de IAEA weg te nemen voordat een nieuwe atoomdeal van kracht wordt. Als Teheran meewerkt, zullen de VS en andere partijen er bij het IAEA-bestuur op aandringen het onderzoek af te sluiten, staat in de tekst.

Het EU-team, dat de gesprekken voorzit en verantwoordelijk is voor het opstellen van de overeenkomst, heeft gezegd dat dit de definitieve tekst is die het zal aanbieden om de nucleaire deal nieuw leven in te blazen, aldus de Wall Street Journal. Volgens twee bronnen moet er uiterlijk 15 augustus een antwoord komen van alle partijen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Olieprijs stijgt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag gestegen. Bij een settlement van 94,34 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,6 procent duurder. 

"De prijzen van ruwe olie zijn weer aan het stijgen, omdat de stijgende Europese gasprijzen ertoe leiden dat consumptiepatronen worden verlegd naar wat momenteel een goedkoper alternatief is. Het IEA zei vanmorgen dat het verwacht dat de vraag naar ruwe olie robuust zal blijven, zelfs als de wereldeconomie vertraagt", aldus marktanalist Michael Hewon van CMC Markets. 

"Een dreigende gascrisis in Europa jaagt nu al een substantiële vervangingsvraag van gas naar olie aan", zei het IEA donderdag.

Elektriciteitscentrales zoeken naar alternatieve brandstoffen om aan de stijgende vraag naar elektriciteit toe kunnen voldoen, aldus het agentschap.

En die extra vraag naar olie valt in een toch al krappe markt, aldus het IEA. Het agentschap rekent voor dit jaar op een extra vraag van 380.000 vaten per dag. Daarmee komt de groei op 2,1 miljoen vaten per dag.

Ondertussen heeft de OPEC de ramingen voor de vraag naar olie in 2022 juist neerwaarts bijgesteld. Het oliekartel voorziet nu een groei van de vraag met 3,1 miljoen vaten per dag, waarmee de totale vraag uitkomst op 100 miljoen vaten per dag. 

In het maandrapport van juni werd nog uitgegaan van een groei met 3,4 miljoen vaten per dag in 2022.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Banimmo tekent verkoopovereenkomst voor kantoorgebouw Gent

(ABM FN) Banimmo heeft een voorwaardelijke verkoopovereenkomst getekend met de Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Watervoorziening (TMVW) voor de verkoop op plan van een nog op te richten kantoorachtig gebouw met labo’s op Veld 5 Oost van de site The Loop in Gent. Dit meldde de vastgoedinvesteerder donderdagavond.

"De verkoop van dit project van circa 9.500 vierkante meter nuttige vloeroppervlakte is onder voorbehoud van het bekomen van de nodige omgevingsvergunning", aldus Banimmo, dat verder geen financiële details verstrekt.

De oplevering staat gepland voor het tweede kwartaal van 2025.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Europese beurzen sluit verdeeld

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag verdeeld geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 0,1 procent in de plus op 440,16 punten, de Duitse DAX daalde 0,1 procent op 13.694,51 punten en de Franse CAC 40 steeg 0,3 procent op 6.544,67 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,6 procent lager op 7.465,91 punten, onder meer door een flinke koersval van farmaceut GlaxoSmithKline.

"Na de winsten van gisteren, waarbij de Europese markten sloten op het hoogste niveau in twee maanden, was vandaag een stuk lastiger, ondanks de veerkracht op de Amerikaanse beurzen", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Daar waar de inflatie in de VS lijkt af te koelen, lijkt eenzelfde scenario in Europa moeilijker voor te stellen, aldus Hewson, omdat het continent gevoelig is voor stijgende energieprijzen.

De euro/dollar koerste rond het slot in Europa op een niveau van 1,0329. De WTI-olieprijs steeg met 1,5 procent en kostte 93,20 dollar per vat.

De vraag naar olie wordt aangejaagd door de hittegolven in Europa en het gebrek aan betaalbaar gas, zo stelde het Internationaal Energieagentschap donderdag in haar maandrapport. Elektriciteitscentrales en de zware industrie zoeken naar alternatieve brandstoffen om aan de stijgende vraag naar elektriciteit toe kunnen voldoen, aldus het agentschap.

De OPEC stelde in haar maandrapport de verwachte groei van de vraag naar olie neerwaarts bij. Het kartel voorziet nu een groei van de vraag met 3,1 miljoen vaten per dag, waarmee de totale vraag uitkomst op 100 miljoen vaten per dag. In het maandrapport van juni werd nog uitgegaan van een groei met 3,4 miljoen vaten per dag in 2022.

Bedrijfsnieuws

Aegon steeg in Amsterdam bijna 9 procent na cijfers. Vooral de vrije kasstroom en operationele winst vielen fors hoger uit dan verwacht, zo stelde ING. Aegon verhoogde de outlook voor 2022. Sectorgenoot NN Group verloor daarentegen juist 2,0 procent na cijfers. De verzekeraar genereerde meer kapitaal dan voorzien, terwijl de solvabiliteit onder druk stond.

Thyssenkrupp heeft de winstverwachtingen voor 2022 verlaagd, vanwege de impact van de hogere rentes. Het aandeel daalde licht.

Siemens werd ruim een half procent duurder. De kwartaalcijfers van Siemens werden door Berenberg onderliggend goed genoemd.

De aandelen GSK en Sanofi stonden donderdag onder flinke druk. Beleggers vrezen voor een hoge schadeclaim voor Zantac, een middel tegen maagzuur, maar dat mogelijk kanker zou veroorzaken. Het middel werd in 2019 van de Amerikaanse markt gehaald na onderzoek door de FDA. Deutsche Bank meent dat er wel eens een claim van enkele miljarden dollars kan volgen. Sanofi daalde in Parijs ruim 3 procent en GSK leverde in Londen ruim 10 procent in.

Wall Street

Rond het slot in Europa noteerden de Amerikaanse beurzen tot een half procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Shurgard koopt grond in Dusseldorf

(ABM FN) Shurgard heeft in het Duitse Düsseldorf grond gekocht om een opslagruimte op te bouwen. Dit maakte het bedrijf donderdagavond bekend.

Het betreft de aankoop van 5.800 vierkante meter grond, waarop in 2024 een opslaglocatie met 750 units de deuren moet openen.

Op dit moment heeft Shurgard al projecten lopen voor opslagruimtes in Düsseldorf Rath, Keulen, Berlijn en Stuttgart. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

VGP opent kantoor in Denemarken

(ABM FN) VGP opent een kantoor in Denemarken. Dit meldde het vastgoedbedrijf donderdag nabeurs.

"De opening van een kantoor in Denemarken, grenzend aan de Duitse markt, is in lijn met de strategische doelstelling van de groep om groei te realiseren op het Europese vasteland", zei VGP.

Daarnaast kondigde het bedrijf de benoeming aan van Kristoffer Kaae Stimpel tot landenmanager van Denemarken.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Deadline mededingingsonderzoek Orange en VOO verlengd

(ABM FN) De Europese Commissie heeft de deadline voor een diepgaand onderzoek naar de overname van het Belgische VOO en Brutélé door Orange verlengd. Dit bevestigde een woordvoerder van de Commissie donderdag aan ABM Financial News.

Deze verlenging werd verleend op verzoek van de betrokken partijen, aldus de woordvoerder.

De nieuwe deadline ligt op 20 december.  

Brussel vreest dat de transactie de concurrentie te veel schaadt, vooral in de consumentenmarkt voor bijvoorbeeld vast internet in verschillende delen van België.

"Toegang tot betaalbare en hoogwaardige internet- en tv-diensten vereist keuzemogelijkheden. Orange is een succesvolle uitdager van Voo en Brutélé's telecommunicatiediensten in delen van België. Met ons diepgaande onderzoek willen we ervoor zorgen dat de overname van VOO en Brutélé door Orange niet leidt tot hogere prijzen of minder kwaliteit voor klanten in Wallonië en delen van Brussel", zei eurocommissaris Margrethe Vestager eind juli in een toelichting.  

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Jensen ziet omzet fors stijgen

(ABM FN) Jensen-Group heeft in de eerste helft van 2022 de omzet en winst zien stijgen. Dit bleek donderdagavond uit de cijfers van  de leverancier aan de wasserij-industrie. 

In het eerste semester steeg de omzet met 37,8 procent tot 171,2 miljoen euro, dankzij een goed gevulde orderboek eind 2021 en een aanhoudende sterke orderinstroom. 

De bedrijfswinst kwam op 12,2 miljoen euro uit in de eerste zes maanden van het jaar. Dit is bijna 20 procent meer dan een jaar geleden. 

De EBIT werd positief beïnvloed door de hogere omzet in combinatie met lagere bedrijfskosten, terwijl productiebeperkingen als gevolg van tekorten een negatief impact hadden. 

De EBITDA daalde met 9 procent tot 12,8 miljoen euro. 

De nettowinst bedroeg 8,9 miljoen euro, ofwel 1,20 euro per aandeel. Een jaar geleden was dit 6,9 miljoen euro, of 0,90 euro per aandeel. 

Eind juni 2022 had Jensen 21,1 miljoen euro in kas. Eind 2021 was dit nog 41 miljoen euro. 

“Deze daling is voornamelijk te wijten aan een hoger werkkapitaal door de stijging van de materiaalprijzen en hogere voorraden van semi-afgewerkte machines door het ontbreken van componenten”, verklaarde Jensen. 

In de eerste helft van dit jaar ontving Jensen 188 miljoen euro aan bestellingen. Dit is een stijging van 34,1 procent ten opzichte van vorig jaar. 

Jensen gaf voor dit jaar geen concrete outlook af, maar herhaalde wel dit jaar winstgevend te willen blijven.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Bel20 nipt in het groen gesloten

(ABM FN) De Brusselse beurs wist donderdag geen richting te kiezen. Uiteindelijk sloot de Bel20 op 3.839,96 punten, ofwel een winst van minder dan 0,1 procent. 

Ook elders in Europa maakten de beurzen een pas op plaats. Woensdag waren er nog fraaie winsten, na een meevallend Amerikaans inflatiecijfer.

De inflatie in de Verenigde Staten lijkt over zijn hoogtepunt heen, aldus strateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management in gesprek met ABM Financial News. Daarmee zouden ook de grootste renteverhogingen van de Fed inmiddels achter de rug moeten zijn, voegde hij toe.

In Europa is de situatie wezenlijk anders, aldus Juvyns. De inflatiepiek is hier nog niet in zicht, en hangt onder meer af van de oorlog in Oekraïne en de energiecrisis die deze heeft veroorzaakt. Het ergste scenario, waarin Rusland de gaskraan naar Europa gewoon helemaal dichtdraait, dreigt ook werkelijkheid te worden, aldus de strateeg, die verwacht dat dit de komende maanden als een donkere wolk boven Europa blijft hangen. Toch meent Juvyns dat Europa het vooralsnog niet zo slecht doet. 

Verder moet ook de Europese Centrale Bank nog wat meters maken, hoewel de strateeg niet rekent op nieuwe renteverhogingen van 50 basispunten. “De eerste verhoging van 50 basispunten was eenvoudig, maar het is prematuur om dit ook te verwachten voor de volgende rentebesluiten”, meent Juvyns. 

Op macro-economisch vlak was het een relatief rustige handelsdag, met slechts een paar Amerikaanse cijfers. De Amerikaanse producentenprijzen zijn in juli met 0,5 procent op maandbasis gedaald. Een daling was lang geleden en na de inflatiecijfers van woensdag voedt dit opnieuw het optimisme in de markt, aldus analist Naeem Aslam van AvaTrade. De nieuwe steunaanvragen stegen, maar iets minder hard dan verwacht.

De euro/dollar noteerde op 1,0329. Olie werd iets duurder. 

Stijgers en dalers

In de hoofdindex trok Sofina de kop met een koersstijging van 2,0 procent. 

De Europese Commissie heeft het middel Vyvgart van Argenx voor de behandeling van gegeneraliseerde myasthenia gravis goedgekeurd. Het aandeel Argenx steeg 1,7 procent. UCB, dat ook aan de ontwikkeling van een middel tegen deze zeldzame spierziekte werkt, leverde 0,1 procent in.

Ook KBC verloor 1,1 procent. Beleggers reageren negatief op de kwartaalcijfers van de bank. Daaruit bleek evenwel dat KBC beter dan verwacht presteerde, en de outlook voor 2022 werd ook verhoogd. Barclays benadrukte wel dat de nieuwe outlook rust op een reeks aannames. 

In de BelMid index won Euronav 4,3 procent, terwijl Fagron 2,3 procent prijsgaf.

Kinepolis steeg 2,0 procent. De cinemagroep gaat twee cinema's in Spanje uitbaten. Degroof Petercam reageerde positief op de aankondiging. 

Bij de kleinere aandelen schreef Smartphoto 3,6 procent bij. Accentis verloor 3,8 procent.

Borealis heeft de in juni aangekondigde plannen om Rosier volledig van de beurs te halen, bevestigd. Een uitkoopbod voor 20,00 euro per aandeel werd gelanceerd door de Oostenrijkers, die inmiddels al een belang van ruim 98 procent in Rosier hebben. 

Wall Street

Bij het sluiten van de Europese markten noteerde de Amerikaanse beurzen in het groen. De S&P500 schrijft 0,5 procent bij, en de Nasdaq 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met vrijdag 19 augustus 2022.

VRIJDAG 12 AUGUSTUS 2022

07:00 Unifiedpost - Halfjaarcijfers
18:00 Lotus Bakeries - Halfjaarcijfers

MAANDAG 15 AUGUSTUS 2022

-  Geen agendapunten.

DINSDAG 16 AUGUSTUS 2022

-  Geen agendapunten.

WOENSDAG 17 AUGUSTUS 2022

07:00 Avantium - Halfjaarcijfers

DONDERDAG 18 AUGUSTUS 2022

07:00 Sipef - Halfjaarcijfers
07:00 Kinepolis - Halfjaarcijfers

VRIJDAG 19 AUGUSTUS 2022

07:00 Biotalys - Halfjaarcijfers
07:00 Shurgard - Halfjaarcijfers
08:00 Roularta - Halfjaarcijfers
18:00 Montea - Halfjaarcijfers

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Update: Nieuwe steunaanvragen VS omhoog

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 6 augustus iets minder dan verwacht gestegen. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering steeg met 14.000 tot 262.000. Het cijfer van een week eerder werd met 12.000 neerwaarts bijgesteld naar 248.000.

Economen hadden vooraf gerekend op 264.000 nieuwe aanvragen.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde, dat minder volatiel is, bedroeg 252.000 aanvragen. Dat is 4.500 meer dan een week eerder.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 30 juli kwam uit op 1,428 miljoen aanvragen, 8.000 meer dan een week eerder.

Update: om enkele aanpassingen te doen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Borealis bevestigt uitkoopbod op Rosier

(ABM FN) Borealis heeft de in juni aangekondigde plannen om Rosier volledig van de beurs te halen, bevestigd. Dit bleek uit een persbericht van het Oostenrijkse bedrijf. 

Inmiddels heeft Borealis het belang in Rosier dankzij een kapitaalverhoging vergroot van 77,47 naar 98,09 procent, waardoor het nu een bod kan uitbrengen op de resterende aandelen. Daarbij is Borealis bereid om 20,00 euro per aandeel neer te tellen.

De handel in Rosier werd in aanloop naar de berichtgeving stilgelegd, maar wordt vandaag op 16:30 uur weer hervat. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

McEwen produceert minder goud

(ABM FN) McEwen Mining heeft in het tweede kwartaal minder goud geproduceerd dan een jaar eerder. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Canadese mijnbedrijf. 

In het tweede kwartaal produceerde McEwen 36.100 ounces goudequivalent. Een jaar geleden was dit nog 40.700 ounces. 

Voor heel 2022 rekent het bedrijf op een productie van 153.000 tot 172.000 ounces goudequivalent. 

McEwen boekte afgelopen kwartaal een nettoverlies van 12,4 miljoen dollar, ofwel 0,26 dollar per aandeel. Dit heeft onder anderen te maken met investeringen die McEwen deed in de Los Azules koperproject ter waarde van 14,4 miljoen dollar. 

Eind juni had McEwen nog 47,8 miljoen dollar in kas. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

OPEC stelt ramingen olievraag neerwaarts bij

(ABM FN-Dow Jones) OPEC heeft de ramingen voor de vraag naar olie in 2022 neerwaarts bijgesteld. Dit meldde het oliekartel donderdag in een maandrapport.

OPEC voorziet nu een groei van de vraag met 3,1 miljoen vaten per dag, waarmee de totale vraag uitkomst op 100 miljoen vaten per dag. In het maandrapport van juni werd nog uitgegaan van een groei met 3,4 miljoen vaten per dag in 2022.

De ramingen voor 2023 werden gehandhaafd. OPEC verwacht een groei van de vraag naar olie in 2023 van 2,7 miljoen vaten per dag tot een totale vraag van 102,7 miljoen vaten per dag.

De ramingen voor de vraag naar ruwe OPEC-olie in 2022 werden eveneens neerwaarts bijgesteld met 0,3 miljoen vaten per dag. De vraag wordt nu geraamd op 28,8 miljoen vaten per dag, wat 0,9 miljoen vaten per dag meer is dan in 2021. Voor 2023 wordt een vraag voorzien van 29,8 miljoen vaten per dag, een stijging met 0,9 miljoen vaten per dag in vergelijking met dit jaar.

De vraag maar olie zal in 2023 naar verwachting worden ondersteund door nog altijd solide economische prestaties in belangrijke [olie]consumerende landen, een verbetering van de geopolitieke ontwikkelingen en een verder herstel van de coronacrisis in alle regio's.

De groeiramingen voor de olieproductie van landen die geen OPEC-lid zijn werden gehandhaafd. Het kartel voorziet in 2022 een groei met 2,1 miljoen vaten per dag.

In 2023 wordt een groei van de olieproductie van niet-OPEC-producenten verwacht van 1,7 miljoen vaten per dag tot gemiddeld 67,5 miljoen vaten per dag, waarbij de VS naar verwachting goed zal zijn voor een stijging van de productie met 1,1 miljoen vaten per dag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Wall Street koerst af op hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,6 procent in het groen.

Daarmee geven de Amerikaanse aandelenmarkten de stijgende trend van woensdag een vervolg, nadat Amerikaanse inflatiedata voor juli een daling lieten zien, vooral dankzij lagere energieprijzen en de verwachting dat dit zal resulteren in minder agressieve renteverhogingen door de Federal Reserve.

"Een aantal componenten die door de markt werden aangemerkt als potentieel problematisch in relatie tot de hoge inflatie, laten tekenen van afzwakking zien", zeiden analisten van Key Private Bank. De Fed kan nu overwegen om in september de rente niet met 75 maar met 50 basispunten te verhogen.

Fed-functionarissen merkten echter op dat de inflatie "onaanvaardbaar hoog" blijft. Charles Evans, voorzitter van de Chicago Fed, zei dat hij verwacht dat de centrale bank "de rest van dit jaar en volgend jaar de rente zal verhogen om ervoor te zorgen dat de inflatie terugkeert naar de doelstelling van 2 procent."
 
Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS vorige week is gestegen. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering steeg met 14.000 tot 262.000, terwijl economen rekenden op 264.000 nieuwe aanvragen.

De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in juli gedaald. De producentenprijzen daalden op maandbasis met 0,5 procent, na een toename van 1,0 procent in juni. Op jaarbasis stegen de producentenprijzen in juli met 9,8 procent en de kernprijzen met 5,8 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0342. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0312 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0297 op de borden.

Olie werd donderdag 1,1 procent hoger. De vraag naar olie wordt aangejaagd door de hittegolven in Europa en het gebrek aan betaalbaar gas, zo stelde het Internationaal Energieagentschap donderdag in haar maandrapport. Elektriciteitscentrales en de zware industrie zoeken naar alternatieve brandstoffen om aan de stijgende vraag naar elektriciteit toe kunnen voldoen, aldus het agentschap.

Bedrijfsnieuws

Disney noteerde voorbeurs 9,6 procent hoger, nadat kwartaalcijfers van de entertainmentreus de verwachtingen overtroffen, dankzij recordresultaten bij de themaparken en meer nieuwe abonnees dan verwacht bij de streamingdienst Disney+. Disney kon het afgelopen kwartaal 14,4 miljoen nieuwe abonnees bijschrijven.

Aptoheekketen Walgreens noteerde voorbeurs 0,3 procent hoger. Een Amerikaanse federale rechter vindt dat de keten in San Francisco heeft bijgedragen aan de 'opiaten-crisis'. Veel Amerikanen gebruikten zware pijnstillers en raakten verslaafd.

Sonos, de producent van slimme luidsprekers, verliest zijn CFO, terwijl het bedrijf gebukt gaat onder verschillende economische uitdagingen. CFO Brittany Bagley zal per 1 september aftreden. Het aandeel daalde voorbeurs 16,5 procent.

Bumble daalde voorbeurs 6,6 procent. De datingsite boekte het afgelopen kwartaal een hogere omzet, omdat gebruikers meer spendeerden.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 2,1 procent hoger op 4.210,24 punten. De Dow Jones index eindigde 1,6 procent in het groen op 33.309,51 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 2,9 procent tot 12.854,80 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Nieuwe steunaanvragen VS omhoog

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 6 augustus iets minder dan verwacht gestegen. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering stegen met 14.000 tot 262.000. Het cijfer van een week eerder werd met 12.000 neerwaarts bijgesteld naar 248.000.

Economen hadden vooraf gerekend op 264.000 nieuwe aanvragen.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde, dat doorgaans minder volatiel is, bedroeg 252.00 aanvragen. Dat is 4.500 meer dan een week eerder.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 30 juli kwam uit op 1,428 miljoen aanvragen, 8.000 meer dan een week eerder.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Amerikaanse producentenprijzen dalen

(ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in juli gedaald. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

De producentenprijzen daalden op maandbasis met 0,5 procent, na een toename van 1,0 procent in juni. Eerder werd voor juni nog een plus van 1,1 procent gemeld.

Er was door economen voor juli gerekend op een stijging met 0,2 procent.

Zonder de volatiele prijzen van handel, voeding en energie stegen de producentenprijzen in de VS in juli met 0,2 procent. Hier rekende de markt op 0,4 procent. In juni stegen de kernprijzen met 0,3 procent.

Op jaarbasis stegen de producentenprijzen in juli met 9,8 procent en de kernprijzen met 5,8 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

GSK en Sanofi onder druk

(ABM FN) De aandelen GSK, Sanofi en Haleon staan donderdag onder flinke druk.

Beleggers vrezen voor een hoge schadeclaim voor Zantac, een middel tegen maagzuur, maar dat mogelijk kanker zou veroorzaken. Het middel werd in 2019 van de Amerikaanse markt gehaald na onderzoek door de FDA.

De eerste rechtszaak begint op 22 augustus in Illinois.

Deutsche Bank meent dat er wel eens een claim van enkele miljarden dollars kan volgen.

Sinds dinsdag hebben de drie genoemde bedrijven al meer dan 30 miljard dollar aan beurswaarde zien verdampen.

Sanofi daalt donderdag in Parijs 8,7 procent en GSK levert in Londen 8,4 procent in. Haleon wordt 6,3 procent goedkoper. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursupdate: Argenx trekt Bel20 nipt in het groen

(ABM FN) De Brusselse beurs ging donderdagmiddag voorzichtig hoger. Richting de klok van twee uur steeg de Bel20 0,2 procent tot 3.845,02 punten. 

In de hoofdindex trekt Argenx de kop met een koersstijging van 3,6 procent. De Europese Commissie heeft het middel Vyvgart van Argenx voor de behandeling van gegeneraliseerde myasthenia goedgekeurd. 

KBC daarentegen, levert 2,2 procent in. Beleggers reageren negatief op de kwartaalcijfers van de bank. Daaruit bleek dat KBC beter dan verwacht presteerde, en de outlook voor 2022 werd ook verhoogd. Barclays benadrukte wel dat de nieuwe outlook rust op een reeks aannames. 

In de BelMid index stijgt Bois Sauvage 2,7 procent, terwijl Fagron 1,8 procent daalt.

Kinepolis daalt 0,5 procent. De cinemagroep gaat twee cinema's in Spanje uitbaten. Degroof Petercam reageerde positief op de aankondiging. 

Bij de kleinere aandelen schrijft Nyxoah 4,5 procent bij. Unifiedpost verliest 3,5 procent.

Warmedrankspecialist Fountain ligt op schema om de geraamde omzet in 2022 van 23 miljoen euro te realiseren. Het aandeel wint 4,4 procent. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Vyvgart van Argenx krijgt Europese goedkeuring

(ABM FN) Argenx heeft de goedkeuring van de Europese Commissie gekregen voor de behandeling van gegeneraliseerde myasthenia gravis met Vyvgart. Dit liet het Belgische biotechbedrijf donderdagmiddag weten. 

Daarmee mag het middel op de markt worden gebracht in alle 27 lidstaten, maar ook in IJsland, Noorwegen en Liechtenstein. 

Het middel werd al goedgekeurd in de VS en Argenx werkt nog aan de goedkeuring in onder andere Canada en China. “Die plannen liggen op schema”, aldus Argenx donderdag. 

Gegeneraliseerde myasthenia gravis is een zeldzame spierziekte.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20