NIO

In 2014 werd in China het bedrijf ‘Nextev Inc.’ opgericht. Enkele jaren later veranderde de naam naar ‘NIO Inc.’. Het bedrijf is voornamelijk gefocust op het produceren van elektrische wagens voor de Chinese markt, maar er zijn ook plannen om nieuwe markten te betreden in de VS en Europa.

NIO legt de nadruk op technologische innovaties bij het produceren van haar wagens. Ook voor de autobatterij biedt het bedrijf nuttige diensten aan. Zo kan je beslissen om je lege autobatterij te laten wisselen in een wisselpunt, zodat opladen niet langer nodig is. De wisselpunten zijn een onderdeel van wat NIO ‘BaaS’ noemt: ‘Batteries as a Service’. Het staat klanten ook toe om de wagen apart aan te schaffen en daarnaast een abonnement te nemen op batterijdiensten. Voor klanten die zelf hun batterij wensen op te laden, heeft NIO ook systemen om de wagen thuis sneller op te laden. Om het plaatje compleet te maken biedt het bedrijf mobiele laadstations aan. Deze busjes met een batterij kunnen op eender welke locatie een wagen opladen. Zie het als een enorme ‘powerbank’. De firma belooft dan ook een uitstekend serviceniveau.

De corebusiness van NIO wordt gecomplementeerd door enkele kleinere nevenactiviteiten. Zo heeft de automaker ook een Formule-E team, een app met verschillende functionaliteiten en een lifestyle-merk dat onder andere accessoires en voeding verkoopt.

Verdienmodellen

  • Productie en verkoop van elektrische wagens
  • Verlenen van batterij-gerelateerde diensten
  • Verkoop lifestyle producten
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20