Luxe ontmoet thuiszorg in Knokke

Geschreven met branded content van Edition ZouteGhelamco.

Ghelamco lanceert een prestigieus en revolutionair project in het hart van Knokke- Oosthoek. Edition Zoute bestaat in totaal uit 49 woonzorgappartementen, die hedendaagse architectuur combineren met luxueuze thuiszorg en een verregaande persoonlijke service.

“Door de toenemende vergrijzing neemt de vraag naar woonzorgappartementen een hoge vlucht”, klinkt het bij Ghelamco. “Zo’n appartement met aangepaste dienstverlening vormt voor veel mensen immers de ideale oplossing om levenslang kwalitatief te wonen.”

Drie pijlers

Edition Zoute ‘gewoon’ woonzorgappartementen noemen, zou de realiteit echter oneer aandoen. Het project steunt op drie belangrijke pijlers. Allereerst is er het gebouw en de architectuur, die voldoet aan de meest hoogstaande hedendaagse normen. “We hebben wooneenheden van 60 tot 125 m² in diverse budgetten en afwerkingsgraden. Bovendien maken we gebruik van de allerbeste materialen, die moeten bijdragen aan het comfort van de bewoners.” Daarnaast is het gebouw voorzien van verschillende gemeenschappelijke ruimtes, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. “Zo vindt u op het gelijkvloers een royale lobby en een bar en ontmoetingsruimte. De bibliotheek heeft een mooie open haard en fungeert ook als kantoor. Bewoners kunnen er ontspannen, maar ook werken. Bovendien bevat het gebouw ook een fitness én een ruimte waar bewoners bijvoorbeeld een kapper of pedicure aan huis kunnen laten komen.”

De tweede pijler is het zorgluik. Daarvoor werkt Ghelamco samen met Senior Homes, dé specialist in assistentiewoningen in Oost- en West-Vlaanderen. “In de dagprijs van Edition Zoute is een basispakket inbegrepen. Zo is er 16 uur per week een zorgassistent van Senior Homes aanwezig die onder andere de gezondheid van de bewoners controleert, nagaat of ze extra zorgen nodig hebben en hun medische gegevens bijhoudt. Ook noodzorg is in het basispakket inbegrepen. Zo werd elk appartement voorzien van een alarmsysteem, dat verbonden is met een alarmcentrale. Heeft een bewoner hulp nodig? Dan worden de juiste diensten binnen de paar seconden verwittigd.”

Ten slotte zet Edition Zoute ook enorm in op een verregaande individuele service. “In het gebouw zijn ook een schoonmaakdienst, stomerij en boodschappenservice aanwezig. Bovendien kan de conciërge de bewoners bijstaan bij al hun persoonlijke wensen. Hebben ze een taxi nodig of willen ze op restaurant gaan? Dan wordt dat door die woondienst geregeld. Zowel voor deze luxediensten als voor de medische faciliteiten kunnen de bewoners bij wijze van spreken kiezen uit een menukaart, geheel volgens hun eigen noden. Al zijn ze uiteraard niet verplicht om er gebruik van te maken. Niets moet, maar veel kan.”

Het doel van deze laatste twee pijlers? De bewoners van Edition Zoute ontzorgen. “Als ze zich geen zorgen meer hoeven te maken over praktische zaken zoals doktersafspraken, maar ook boodschappen doen, kunnen ze zich bezighouden met waar het in deze levensfase meer dan ooit écht om draait: genieten.”

©Ghelamco

Thuiskomen

En dat is exact wat bewoonster Anne-Marie Deneef elke dag doet. “Ik ben geen twintig jaar meer”, lacht ze. “Integendeel: ik word dit jaar 79. Mijn man is overleden. Na zijn dood ontmoette ik mijn vriend. Vier jaar lang vocht hij tegen kanker en zorgde ik voor hem. Toen ook hij gestorven was, vroeg ik me af wie er voor mij zou zorgen als ik in een soortgelijke situatie terechtkwam. Mijn kinderen hebben het immers druk genoeg met hun eigen gezin. Ik dacht: Anne-Marie, je moet je plan trekken, en ging op zoek naar een appartement met assistentie in Knokke. Sinds maart woon ik in Edition Zoute. Ik heb een ruim appartement met twee slaapkamers en een prachtig uitzicht op het dorpsplein van Knokke-Oosthoek. Op mijn terras is het heerlijk mensenkijken. (lacht) Bovendien ben ik op twee minuten wandelen in het Zwin. De service is hier fantastisch. Elke week komt er twee uur een poetsvrouw langs en de meisjes van de conciërgedienst helpen me waar ze kunnen. Ik voel me hier enorm thuis.”

Alles binnen handbereik

Edition Zoute ligt op een toplocatie in Knokke-Zoute, vlakbij de kust en natuurreservaat het Zwin. Ook winkels en horecazaken liggen vlakbij.

Over Ghelamco

Ghelamco is het bedrijf van zakenman Paul Gheysens. Naast tal van projecten in eigen land is het bedrijf ook actief in onder andere Polen en Londen.

Heb jij nog vragen over dit project of wil je Edition Zoute bezoeken? Vul dan het contactformulier op de website in. Je vindt er ook data waarop de eerstvolgende opendeurdagen plaatsvinden.

Meer