Luikse zakenman François Fornieri (Mithra) in de cel

François Fornieri, de topman van het Luikse biotechbedrijf Mithra, is donderdagavond aangehouden. Dat heeft de procureur-generaal van het parket van Luik bevestigd. De dag voordien was al bekend geraakt dat de Luikse ondernemer voor verhoor was opgepakt.

Fornieri werd geïnterpelleerd voor feiten waaraan hij zich mogelijk schuldig zou hebben gemaakt toen hij voorzitter was van het vergoedingscomité van de Luikse intercommunale Nethys.

Fornieri werd er daarbij van beticht zich aan verduistering schuldig te hebben gemaakt als persoon in een openbaar ambt. De Luikse zakenman zou ook misbruik van vennootschapsgoederen worden aangewreven. Fornieri werd sinds woensdagochtend ondervraagd en werd in de loop van donderdag in verdenking gesteld.

Verkoop

Er werd tegen de zakenman een aanhoudingsmandaat uitgevaardigd. Fornieri werd in de gevangenis van Lantin opgesloten.

De Luikse intercommunale Nethys gaat al geruime periode door allerlei problemen en schandalen gebukt. Daarbij kwam ook François Fornieri twee jaar geleden in opspraak. Hij zou een aantal activa van Nethys hebben willen overkopen.

Die transactie zou echter bijzonder ondoorzichtig zijn doorgevoerd. Bij de verkoop zou ook de waarde van de betrokken activa beduidend zijn onderschat.

Fornieri kwam eerder ook in het nieuws als een potentiële investeerder in de Luikse voetbalclub Standard. Die transactie ging uiteindelijk niet door.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20